fbpx Financial controlling | EHSAL Management School

Financial controlling

Doel en verantwoording

Om een organisatie doelgericht te sturen is een nauwgezette opvolging van haar prestaties noodzakelijk. De beste ondernemingsstrategie faalt indien zij gebaseerd is op onvolledige of inaccurate financiële informatie, of indien financiële gegevens fout worden geïnterpreteerd.  Hier ligt een cruciale taak voor de “financial controller” die zich alsmaar meer pro-actief moet opstellen.

Dit programma geeft een ruim overzicht van de rol van de controller als manager. Het focust daarbij op de relatie tussen strategie en financieel beheer. Naast het klassieke instrumentarium inzake beheerscontrole gaat ook ruim aandacht naar topics zoals big data en artificiële intelligentie (AI) in controlling, time-driven ABC en de creatie van aandeelhouderswaarde.

Het programma Financial Controlling maakt deel uit van het postgraduaat Finance en is erkend door ITAA in het kader van de permanente vorming.

Doelgroep

Het programma richt zich tot corporate controllers, business controllers, management- en cost accountants, financiële directeurs, kortom tot kaderleden uit het accounting- en financedepartement verantwoordelijk voor beheerscontrole, financiële planning, budgettering en rapportering. Ook algemene directeurs en externe adviseurs (senior auditors, consultants,…).

Peter Manet
INFODAGEN - OPEN DAYS
Schrijf je in: