fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Marouane Hallaoui

Marouane Hallaoui

In mijn nog jonge carrière binnen finance was ik op zoek naar een opleiding die meteen een toegevoegde waarde kon betekenen voor mezelf. Gezien mijn huidige functie binnen controlling, leek het programma Financial Controlling een ideale stap om via EMS mijn kennis te gaan verbreden en verdiepen. 

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de organisatie hier met brio in is geslaagd. De opleiding is logisch opgebouwd volgens de beheerscontrole-cyclus (strategie, budgetteren, meten, rapporteren, …). Daarenboven zijn de docenten mensen met tonnen aan ervaring uit het bedrijfsleven. Mensen die perfect mijn aandacht wisten te houden door de manier waarop zij de inhoud van hun les overbrachten. De energie en het plezier waarmee de lessen worden gegeven, worden van docent op de student doorgegeven. 

Wat ik aan deze opleiding overhoud? Een heleboel nieuwe inzichten, toepassingen én de motivatie om mijn job binnen controlling een extra dimensie te geven voor zowel op de korte- als lange-termijn.

Marouane Hallaoui, Financial Analyst PwC / 2020-2021
 

Laura Van de Voorde

Laura Van de Voorde

Mijn functie als junior accountant bij clearXperts Finance is een goede leerschool om later de overstap te maken naar financial controller. Door mijn gedrevenheid en positieve ingesteldheid was ik op zoek naar een manier om mijn talenten verder te ontwikkelen. De opleiding Financial Controlling aan EMS was de juiste keuze om meer praktijkinzichten te verwerven binnen dit vakgebied. Als accountant kijk je achteruit: “Wat is er gebeurd?”. Als controller ga je meer de diepte in en worden de financiële cijfers vertaalt in bruikbare informatie voor het management. Men kijkt zowel naar het verleden als naar de toekomst. 
 
De gastdocenten delen hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven waardoor deze opleiding heel waardevol is. Er wordt naast de traditionele controllercyclus ook ingegaan op nieuwe inzichten binnen het domein van Financial Controlling zoals: De Balanced scorecard, Activity-based costing, etc. Dit zorgt voor een absolute meerwaarde! Het sluitstuk van de opleiding bestaat uit twee praktijkopdrachten en een mondeling examen. Op basis van verworven inzichten binnen de module kostprijscalculatie, heb ik een nieuwe kostprijscalculatie-methode “TD ABC” toegepast op clearXperts Finance. Dit resulteerde in een grotere bron van informatie voor het maken van beleidsbeslissingen.
 
Deze opleiding is een echte aanrader voor iedere professional die zichzelf wilt verdiepen in het domein van Financial Controlling.

Laura Van de Voorde, Junior accountant clearXperts Finance / 2019-2020