fbpx Alumni - Komende activiteiten | EHSAL Management School

Alumni - Komende activiteiten

Als oud-student of oud-deelnemer van de EHSAL Management School maak je automatisch deel uit van de EMS-alumni. Dit houdt in dat je op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief ontvangt en jaarlijks een overzicht van de toekomstige EMS-alumniactiviteiten.

 

donderdag 8 december 2022, van 19u tot 20u,  KU Leuven-Odisee campus Brussel met aansluitend een netwerkdrink

Meer plezier en succes in je job, dankzij je sociale brein

We willen toch allemaal succes bij wat we ondernemen? Daar is helemaal niets mis mee. En de sociale wetenschap komt ons ter hulp. 
Eric Verbeiren brengt een stappenplan dat toont hoe je vanaf dag één, naast je vakkennis, ook nog jouw sociale brein in de strijd kan gooien om op elk moment van de dag je kansen te maximaliseren. Een inspirerende sessie over hoe je als medewerker succesvol én met plezier een (nieuwe) job aanpakt. 

Reeds bakken ervaring? Pik dit toch maar mee. Met nieuwe inzichten die ons vreemd gedrag verklaren en eenvoudige tips om jouw gewoonten bij te schaven.

Eric Verbeiren (Hades) draait al dertig jaar mee in commerciële functies bij internationale bedrijven. Hij is ook gastdocent bij EHSAL Management School (EMS) en geeft bedrijfstrainingen gebaseerd op de nieuwste inzichten in de gedragseconomie. Samen met prof.dr. Frank Van Overwalle (faculteit Psychologie VUB) schreef hij onlangs het boek “De andere 50%”. 

Deelname is gratis. Maar wie inschreef en niet komt opdagen ontvangt wél een “no-show”-factuur van 25 euro.   

Schrijf je in ->  Succes in je job, dankzij je sociale brein (8/12/2022) 

 

dinsdag 7 februari 2023, van 18u30 tot 20uKU Leuven-Odisee campus Brussel met aansluitend een netwerkdrink

Krapte op de arbeidsmarkt: de brand, de puzzel en de vijver

Dr. Stijn Baert, professor in de empirische arbeidseconomie aan de UGent, zal het hebben over “Krapte op de arbeidsmarkt: de brand, de puzzel en de vijver”. In 2020 stond Stijn Baert op de tweede plaats in een rangschikking van Vlaamse ‘thought leaders” en in januari 2021 zette IDEAS hem op plaats 9 wereldwijd (in zijn leeftijdscategorie) in hun rangschikking van economisten naar wetenschappelijke impact. Een niet te missen top gastspreker dus. 

Stijn Baert (@Stijn_Baert) / Twitter

 Deelname is gratis. Maar wie inschreef en niet komt opdagen ontvangt wél een “no-show”-factuur van 25 euro.     

Schrijf je in ->  Krapte op de arbeidsmarkt: de brand, de puzzel en de vijver  

april 2023 (exacte datum nog te bepalen)

Bedrijfsbezoek Materialise, Leuven

Materialise | 3D Printing Innovators

Deelname is gratis. Maar wie inschreef en niet komt opdagen ontvangt wél een “no-show”-factuur van 25 euro.     

Schrijf je in ->  Bedrijfsbezoek Materialise, Leuven  

 

dinsdag 13 juni 2023, van 19u tot 20uKU Leuven-Odisee campus Brussel met aansluitend een netwerkdrink

Design Thinking

Hanne Sterk, de Design thinking lead van Proximus, brengt een introductie in Design thinking;  een manier van innoveren waarbij de mens centraal staat. Het helpt tot relevante, originele en creatieve oplossingen te komen. Het Design thinking-principe bevat een aantal herkenbare ingrediënten: menselijk gedrag, experimenteren, prototyperen, leren van fouten, maar ook uit de context stappen. Met altijd de belanghebbende voor ogen. Met Design thinking kan je een verschil maken of het nu gaat om het verbeteren van een customer journey of het aanspreken van een nieuwe doelgroep voor jouw product of dienst. Kom luisteren en ervaren en leer bij.

Deelname is gratis. Maar wie inschreef en niet komt opdagen ontvangt wél een “no-show”-factuur van 25 euro.     

Schrijf je in ->   Design thinking