fbpx Over EMS | EHSAL Management School

Over EMS

EHSAL Management School (EMS): "THE BEST OF BOTH WORLDS"


EHSAL MANAGEMENT SCHOOL (EMS) is een samenwerking tussen KU Leuven en Odisee Hogeschool. 

Wat startte in 1988 vanuit het “Topprogramma Accountancy” is ondertussen uitgegroeid tot een van de leidinggevende business schools in Vlaanderen, met een ruim, gevarieerd en kwaliteitsvol aanbod van kort- en langlopende opleidingstrajecten (o.m. micro-credentials en postgraduaten). 

Deze richten zich zowel naar professionals uit het bedrijfsleven en uit de social profit-sector (executive education), als naar ambitieuze recent afgestudeeerde bachelors en masters die hun basisdiploma willen aanvullen met een grondige praktijkgerichte specialisatieopleiding (postgraduate dagprogramma’s). Voor die laatsten organiseren wij unieke postgraduaten waarin via ‘learning by doing’ (duale trajecten met werkplekleren of diverse reële bedrijfsopdrachten) en de inzet van eminente gastdocenten uit de praktijk wordt gewerkt aan parallelle kennis- en ervaringsopbouw.

Het opleidingsaanbod wordt aangestuurd door een gemengde stuurgroep met vertegenwoordigers van de Directie LLL van Odisee en vertegenwoordigers van de faculteit Economie en bedrijfswetenschappen (FEB), van de faculteit Rechtsgeleerdheid en van de dienst Levenslang leren van de KU Leuven. Alle programma’s worden inhoudelijk opgevolgd door specifieke opleidingscommissies met academici en eminente practici uit het vakdomein. 

De opleidingen van EMS  worden daardoor gekenmerkt door een verantwoord evenwicht tussen theorie (academische fundering) en praktijk (terugkoppeling naar het werkveld). Dat maakt dat de EMS-opleidingen, en de bijhorende getuigschriften in co-certificatie (KU Leuven en Odisee),  genieten van een sterke reputatie in de markt. Zij hebben tot slot ook een bijzonder goede prijs/kwaliteitsverhouding.


 

Hermesgebouw