fbpx Publicaties | EHSAL Management School

Publicaties

2022

In dit boek biedt professor Johan Lambrecht, tevens gastdocent bij EMS, een nuchtere blik op familiebedrijven. Hij bespreekt hun troeven en kwetsbare plekken en laat zien hoe familiebedrijven hun sterktes kunnen behouden en hun zwaktes kunnen aanpakken. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met talrijke voorbeelden van Belgische en buitenlandse familiebedrijven. Eigenaars, bestuurders, leidinggevenden en adviseurs, ook van niet-familiebedrijven, zullen veel opsteken van dit unieke werk.

EAN: 9789463938693


Suyin Aerts,EMS alumna, schreef samen met Murielle Marie Ungricht, het boek 'Tijd voor de creatieve generalist'. De auteurs breken een lans voor creatieve duizendpoten als ondernemer. 'Vaak word je gevraagd om te kiezen tussen je vele interesses. Wat als we je vertellen dat je niet hoeft te kiezen? De tijd van enkel specialisten is voorbij. Als creatieve generalist ben je juist in staat om veel verschillende projecten, ideeën en mensen samen te brengen.'

EAN: 9789401482646


Betere gesprekken voeren, thuis en op het werk? Dat kan volgens Rik Moons, auteur en gastdocent EMS. In zijn boek 'Domme vragen bestaan wel?' legt hij uit hoe u door actief te luisteren en de juiste vragen te stellen, tot betere communicatie komt.

EAN: 9789401480635


Eric Verbeiren (Hades) draait al dertig jaar mee in commerciële functies bij internationale bedrijven. Hij is ook gastdocent bij EHSAL Management School (EMS) en geeft bedrijfstrainingen gebaseerd op de nieuwste inzichten in de gedragseconomie. Samen met prof.dr. Frank Van Overwalle (faculteit Psychologie VUB) schreef hij het boek “De andere 50%”. In dit boek ontdek je hoe beslissingen in het brein tot stand komen en hoe je die kennis kan toepassen in elke stap van je (nieuwe) job.

EAN-nummer: 9789463935425


Manou Doutrepont, gastdocent EMS, richt zich in het managementboek 'Survivalgids van het ondernemingsoverleg' tot de bedrijfsleider die het ondernemingsoverleg wilt bijsturen. U krijgt zicht op hoe het sociaal overleg in elkaar zit. Daarna stelt de auteur een sociale strategie voor om stenen te verleggen in de sociale relaties binnen de organisatie. Het laatste hoofdstuk bevat tientallen tips om uit netelige situaties te geraken.Een boek voor de bedrijfsleider die de nood ervaart aan goed overleg met de vakbond binnen zijn bedrijf. 

EAN: 9789401483285


2021

'Boekhouden in de praktijk' is een buitengewoon handig naslagwerk met tientallen voorbeelden, schema’s, journaalposten en tips. Vicky Ghijselinck, docent boekhouden en financiële analyse aan de KU Leuven en gastdocente aan EMS, houdt dit werk up-to-date. Zo zorgt ze ervoor dat Boekhouden in de praktijk een naslagwerk blijft voor studenten, docenten en al wie actief is in de financiële beroepen. Het kwaliteitslabel van dit boek is nauw verbonden met de naam van ere-auditor Michel vander Linden (†) en Stéphane Mercier (†). Later heeft professor Erik De Lembre dit werk voortgezet en aangepast aan de evolutie van het Belgische boekhoudrecht, met de medewerking van Els De Wielemaker, lid van zijn departement boekhouding en bedrijfsbeheer.


2020

Gestructureerd een businessonderhandeling aangaan, hoe een conflict oplossen op een gedegen en doordachte wijze en hoe krachtiger onderhandelen op een empathische manier met respect voor de onderhandelingspartner, u ontdekt het allemaal in de nieuwe werk van gastdocent Theo De Beir.

ISBN 9789463932486


In dit handboek wil gastdocent Dries Van Nieuwenhuyse u een routeplan aanbieden naar maturiteit in besluitvorming. Dit boek steunt op een grootschalig onderzoek bij 550 ondernemingen en drie decennia praktische ervaring. Het bundelt en actualiseert de voornaamste technische en managementconcepten van verandermanagement en zelfredzaamheid in Fact-Based Decision Making op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

EAN:  9789401467124


Spreken met impact

Een handig handboek met heel wat tips om je spreekvaardigheid te ontwikkelen en verfijnen zonder dat je inboet aan authenticiteit. En het is net die authenticiteit die ervoor zorgt dat je hetgeen je zegt ook impact heeft. Stefanie Van Moen, gastdocente in het postgraduaat Vermogensbeheer en de executive opleiding Praktische managementvaardigheden, deelt haar expertise en jarenlange ervaring in dit nieuwe werk.

EAN:  9789401469173


Economie. De essentie zonder formules

Johan Lambrecht, gastdocent executive programma's Bedrijfskunde en Adviseur familiebedrijven, schreef een boek waarin hij begrippen zoals economische groei, inflatie, rente, begroting, overheidsschuld, werkloosheid, enzovoort, op een zeer toegankelijke en aantrekkelijke manier haarfijn uitlegt. 

Ook actuele vraagstukken zoals het beleid van de Europese Centrale Bank, economische groei, globalisering en de evolutie van de euro worden onder de loep genomen.

Kortom, na het lezen van dit boek kan u de economische actualiteit kritisch en met kennis van zaken volgen en becommentariëren.

ISBN: 9789401466646


2019

Bang voor de bank

Dit boek is opgevat als een survivalgids voor de financiële jungle. Auteurs Alain Praet en Pascal Paepen schetsen hoe banken werken en op welke manier zij geld verdienen. Heel concreet tonen ze hoe financiële instellingen ook jouw leven beïnvloeden en maken ze duidelijk dat abstracte financiële structuren en begrippen soms al te voelbare gevolgen hebben.

Alain Praet werkt als gastdocent mee aan het postgraduaat Vermogensbeheer en de executive programma's Investment adviser en Corporate finance.

ISBN 9789089319265


 

Aan het roer van NV Mezelf

In het boek Aan het roer van NV Mezelf helpen de auteurs, Ralf Caers en Marijke De Couck, je om controle te krijgen over je professionele leven. Aan de hand van oefeningen en gericht advies leggen ze de focus op onszelf, wat we in handen hebben en wat we kunnen beïnvloeden binnen onze werksituatie. In tijden waarin burn-out piekt en we meer dan ooit stilstaan bij de impact van ons werk op ons privéleven is dit de ideale gids. Door aandacht voor de ‘NV Mezelf’ en na te denken over de wenselijkheid van bepaalde keuzes in je loopbaan word je weerbaarder tegen negatieve invloeden uit je omgeving en ben je beter gewapend tegen burn-out.
Ralf Caers is EMS-gastdocent in ondermeer het executive programma Humanresourcesmanagement, het postgraduaat HRM en het gloednieuwe postgraduaat Digitaal business management.

ISBN 9789022336618


2018

101 Marketingvragen juridisch beantwoord (derde editie)

In de derde, volledig herziene uitgave van het boek '101 marketingvragen juridisch beantwoord' gaat auteur Tom Heremans, gastdocent in de postgraduaten Marketingmanagement en Digitale marketing en communicatie, nader in op actuele vragen over sociale media en influencer marketing, over de GDPR of Algemene Verordening Gegevensbescherming en over vergelijkende reclame, die nu reeds 20 jaar toegestaan is in België.

ISBN 9789400009295


Digital Marketing Like a PRO
Prepare. Run. Optimize.

Een no-nonsense digitaal marketingplan opstellen in een makkelijk te volgen stappenplan is wat Clo Willaerts, gastdocente in het postgraduaat Digitale marketing en communicatie, in dit boek voorstelt. Het helpt zowel de minder ervaren marketeer als de professional die zijn skills wilt boosten en updaten, om marketingdoeleinden te bereiken. 

Verschijningsdatum 18/09/2018
EAN 9789401453714


2017

De winnaarseconomie

In dit boek maakt Koen De Leus, gastdocent in het executive programma Investment adviser, een vlijmscherpe  analyse over de maatschappelijke gevolgen van de digitale revolutie. Hij ging daarvoor te rade bij tientallen topondernemers en beleidsmakers uit binnen- en buitenland. Hij zoekt antwoord op de vraag: "Hoe zorgen we voor meer welzijn voor velen en niet alleen voor een 'winnaarseconomie' die enkelen dient?"

EAN 9789401441759


2016

De people factor in e-commerce

Cis Scherpereel, gastdocent zowel in het postgraduaat Digitale marketing en communicatie als in het gelijknamige avondprogramma voor professionals, schreef het boek 'De people factor in e-commerce'.

Zelf vertelt Cis Scherpereel dat het geen academisch of managementboek geworden is. Hij wil met anekdotes en real life experiences weergeven hoe belangrijk de menselijke factor in de digitale wereld, en zeker ook e-commerce, wel is. Meer info vindt u hier.

ISBN 9789492515032


Je geld of je leven in de gezondheidszorg

Aan de hand van waargebeurde verhalen toont Lieven Annemans hoe geld (of het gebrek eraan) onze gezondheid bepaalt. Tegelijk humorvol en ernstig gidst hij ons voorbij moeilijke keuzes, stelt hij ongelijke kansen en vreemde praktijken in onze gezondheidszorg aan de kaak én wapent hij de lezer om zelf ook zijn stem te laten horen. 

Lieven Annemans is één van de gastdocenten in het vernieuwde postgraduaat Management in de Gezondheids- en welzijnszorg.

ISBN 978 94 6131 497 0


Goed Bezig Checkup

Met het boek ‘Goed Bezig Checkup’ wil auteur Veronika Wuyts haar lezers begeesteren hun eigen welzijn in handen te nemen. Hoe je carrière opbouwen? Hoe omgaan met de combinatie arbeid en gezin? Hoe omgaan met tegenslag? Hoe goed bezig zijn en blijven?

Op EMS geeft Veronika Wuyts les in de postgraduaten HRM en Digitale marketing en communicatie.

ISBN 978 90 4413 382 0