fbpx Voorbije activiteiten | EHSAL Management School

Voorbije activiteiten

Bedrijfsbezoek MIVB: een wereld aan mogelijkheden

  • EMS-alumnus met een hart voor Brussel en interesse in mobiliteit?
  • Tezelfdertijd jouw netwerk onderhouden en/of uitbreiden?
  • Schrikken een veiligheidshelm en fluohesje jou niet af?

Grijp dan nu je kans! 

Op maandag 2 maart 2020 brengen we met geïnteresseerde EMS-alumni een werfbezoek aan de nieuwe remise in aanbouw van de MIVB. 
Een unieke kans om bij een welkomstdrankje bij te praten en een blik te werpen achter en ónder de schermen van dit project in Anderlecht. 

Maximum 35 alumni krijgen de kans dit project van de MIVB onder deskundige begeleiding van één van hun ingenieurs te bezoeken.

Programma:

  • datum: maandag 2 maart 2020
  • 18u30: afspraak aan het metrostation Erasmus
  • 18u45: welkomstdrink en presentatie 
  • 19u15 - 20u30: bezoek aan de bouwwerf van de ondergrondse metrostelplaats Erasmus, gelegen aan de Simonetlaan in Anderlecht
  • 20u30 - 21u: networkingdrink

Deelname is gratis, inschrijven verplicht. Kan je toch niet aanwezig zijn, bedankt om via mail bij caroline.deneuter@emsbrussel.be te annuleren uiterlijk 1 week voor het event. Zonder annulatie zijn wij genoodzaakt een no show policy te hanteren en dienen we een kost van €25 aan te rekenen.  


De Kunst van mentale hygiëne
Dinsdag 3 december 2019 om 18u30 op Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Gastspreker: Ralf Caers, Professor HRM @ KULeuven, Zaakvoerder @ Passiemento

Werkgevers hebben de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in werkbaar werk en een gezonder en evenwichtiger leven voor hun werknemers. Maar de slinger slaat nu om en legt de focus weer op wat de werknemer zelf kan doen om beter in balans te blijven. Ralf Caers legt in deze sessie uit hoe we de controle weer kunnen overnemen en hoe we minder stress en frustratie halen uit de werkcontext, zodat we preventief kunnen werken en een burn-out vermijden. De rode draad doorheen de presentatie is mentale hygiëne: het gedrag en de handelingen die ervoor zorgen dat we minder snel uit balans geraken en sneller opnieuw de pedalen vinden als we toch even het noorden kwijt zijn. Er is aandacht voor psychologische en economische factoren, maar er wordt ook gekeken naar lichamelijke parameters om ons beter te wapenen tegen alles wat er rondom ons gebeurt. Bovendien wordt het nut van persoon-organisatie fit en job crafting bekeken en gaan we na wat er echt gebeurt als je baas je (geen) waardering geeft. Ben jij een Bourgondiër of een Stil Water? Een Huurling of een Appreciatie-Junkie? Kom het te weten op 3 december.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. 
Na dit event wordt u uitgenodigd op de networkingdrink.

U kan er tevens een door de auteur gesigneerd boek 'Aan het roer van NV MEZELF' aanschaffen.
Kostprijs boek €23,50 (contant en gepast te betalen).


China, een reus op lemen voeten?

Dinsdag 22 oktober 2019 om 18u30 op Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Gastspreker: Koen De Leus, Chief Economist - Economic Research, BNP Paribas Fortis

Koen trok vorig jaar 16 dagen op economische studiereis naar China en stelde vast dat de reus effectief is ontwaakt. De verschroeiende groei sinds de jaren 80 zorgt ervoor dat China vandaag de globale dominantie van de VS bedreigt. De recente handelsoorlog en barrières die de VS opwerpen tegen het gele gevaar moeten gezien worden in dat licht.
China is echter een reus op lemen voeten. De groei van de voorbije decennia heeft zeepbellen gecreëerd. Om de snelle vertraging van de groei te stopen, moet het van groeimotor veranderen. Een snelle digitalisering speelt in die transformatie een centrale rol. Die digitalisering heeft echter ook een zeer donkere zijde.
Tot slot overloopt Koen de lessen die België, en Europa, kan leren van China. Om de concurrentie met de 1,5 miljard Chinezen aan te kunnen, moeten we allemaal aan hetzelfde zeel trekken. De tijd voor een meer geïntegreerd Europa dringt. “Want China is als een vrachtwagen. Je ziet hem duidelijk afkomen. En hij zal niet stoppen.”

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. 
Na dit event wordt u uitgenodigd op de networkingdrink.


Het belang van netwerken in een wereld van co-creatie

Dinsdag 21 mei 2019 om 18u30 op Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Suyin Aerts is een vrouwelijke ondernemer. Zij leidt het bedrijf X-Treme Creations en combineert dit met een job in de media (freelance journaliste en moderator bij Kanaal Z). Zij is EMS-alumnus (Postgraduaat in Industrieel Ondernemingsbeleid) en stond in 2007 mee aan de doopvont van EMS-Alumni.
Vandaag wil zij met ons delen waarom netwerken, zowel digitaal als fysiek, zo belangrijk is om ook in de toekomst, in een wereld van co-creatie, relevant te blijven voor je klanten.
Daarnaast gelooft Suyin sterk in de kracht van zelfsturende teams, gekoppeld aan authentiek leiderschap. Ze wil ons, en in het bijzonder vrouwelijke leiders, inspireren en aantonen dat de combinatie van een leven als ondernemer, manager, moeder, partner en vriendin mogelijk is.
Suyin laat zien dat de mate waarin je ‘agile’ bent en het netwerk dat je inmiddels hebt opgebouwd de ruggegraat vormt van alle toekomstige business. Communicatie is daarbij nog steeds de sleutel tot succes, ook in een steeds meer diverse en gedigitaliseerde samenleving.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. 
Na dit event wordt u uitgenodigd op de networkingdrink.


HR Alumni event

Burn-out: schiften of shiften?

Dinsdag 27 maart 2018 om 18u30 in de gebouwen van Odisee, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. 
Na dit event wordt u uitgenodigd op de networkingdrink.

Wanneer een ondernemer opgooit dat de meeste burn-outs fake zijn, is dat een slag in het gezicht van de werknemers die opgebrand thuiszitten en sowieso al een mentaal en fysiek gevecht leveren. Werkgevers zitten organisatorisch met de handen in het haar omwille van het hoge aantal langdurig zieken, terwijl leidinggevenden de volle laag krijgen. Wat kun je als persoon, werknemer, management en organisatie doen om ervoor te zorgen dat de saus pakt en niet schift?
Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal vertelt Tommy hoe hij zijn leven terug op smaak gebracht heeft en met welke ingrediënten hij die negatieve ervaring in een positieve boodschap vertaalt. Mien toont als burn-out coach dat je met een juiste dosis aandacht voor omgeving, taak en persoon tot een gezonde werkomgeving komt. Ze zijn er beide van overtuigd dat professionele hulpverleners en ervaringsdeskundigen samen een antwoord bieden op fenomenen als burn-out en de honger naar een maatschappelijkse shift aanwakkeren.

Gastsprekers:
Mien Gheysens, Zaakvoerder 2aspire en Psychotherapeut en coach Attendo3
Als oprichter van bedrijfsadviesonderneming 2aspire en als ACC gecertificeerd coach bij attendo³ specialiseerde Mien zich enerzijds in bedrijfsovernames met focus op menselijk kapitaal en helpt ze anderzijds mensen met een burnout problematiek. Hierin bouwde ze veel ervaring op door projecten uit het bedrijfsleven te combineren met de kennis van haar privé praktijk.

Tommy Browaeys brengt een getuigenis.
Tommy voelde zich altijd als een overgevoelige, introverte slak, voorzichtig kijkend over de rand van het leven, vanuit de eigen beschermende schelp. In het boek Wake-up Call vertelt hij op authentieke en openhartige wijze over zijn burn-out en hoogsensitiviteit. Hij houdt een spiegel voor en reikt concrete handvatten aan voor wie hetzelfde meemaakt, de regie van zijn leven weer in eigen handen wil nemen en (opnieuw) gelukkig wil zijn. Daarnaast inspireert Tommy via een blog (waarjewerkelijkademt.be), persoonlijke spiegelgesprekken en deelshops.


Dinsdag 2 december 2014: 3 stappen om vaker YES te horen

Met de komst van het internet is ook ondernemen veranderd. De wereld is een dorp kunnen we nu letterlijk nemen en dat vraagt een aanpassing.

Ondanks alle veranderingen denkt de gemiddelde Vlaamse ondernemer meestal nog steeds klassiek als het op verkopen aankomt. Een vlotte babbel en een goedwerkende dienst/product zijn de essentie waarop hij of zij vertrouwt. Het zorgt ervoor dat de concurrentiestrijd vaak groot is en de frustratie groeit.

Toch kan het anders: nl. door een bewezen 3-staps aanpak te hanteren waardoor je de YES op jouw aanbod niet aan aan het toeval overlaat.

Gastspreker is Petra Mertens, Business Coach voor daadkrachtige ondernemers die meer willen.
Plaats: Odisee, Stormstraat 2, 1000 Brussel van 19u tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.


Dinsdag 3 juni 2014: EMS goes international: Mission possible@work

Recognising the need for more women at the top, and buoyed on by years of experience in the corporate workplace, three managers from BNP Paribas put together a handy pocket guide to help today's women make the most of their opportunities in the working world.
Packed full of famous quotes, amusing anecdotes and sound advice, "Mission Possible: The Women's Way" is the perfect accompaniment to today's generation of future female managers. However these experiences and advices are not only valid for women, also men can seek their advantage.

EHSAL Management School invites the authors of this guide, they will explain their point of view but will also be very happy to be challenged by men and women.

Speakers:
Constance Chalchat, Global Head of People Development, Marketing, Communication and Transformation
Céline Gallon, People Development team
Joel Abrahams,Global Communication Manager

Place: HUBrussel, Campus Stormstraat from 19h till 20u30.


Donderdag 24 april 2014: Bedrijfsbezoek Materialise

Materialise is al jaren toonaangevend in de sector van het produceren van prototypes voor industriële en medische toepassingen. Maar Materialise is ook de wereldleider in het onderzoek en de ontwikkeling van driedimensionele printtechnologie.

Plaats: Materialise, Technologielaan 15, 3001 Leuven van 19u tot 21u


Dinsdag 25 februari 2014: In 10 jaar binnen

Na een verblijf in Amerika en studies rechten volgt de professionele loopbaan van Frank van Rycke verschillende commerciële en leidinggevende functies bij bedrijven uit de bank- en verzekeringsector in België en in het Groothertogdom Luxemburg. In dit laatste land krijgt hij de kans om achter de schermen van de financiële wereld te kijken en ontmoet hij een veelvoud aan financieel succesvolle mensen. De inzichten die hij uit deze gesprekken krijgt, past hij in zijn voordeel toe en op zijn 42ste verjaardag is hij 'binnen'. Hij hoeft niet langer voor het geld te werken en kan zijn tijd voortaan spenderen aan zijn gezin en aan projecten die hem nauw aan het hart liggen. Zo schrijft hij in 2012 het boek met de toepasselijke titel 'In 10 jaar binnen'. In Vlaanderen wordt het meteen een bestseller. Hoe hij dit alles voor elkaar kreeg en welke lessen wij hieruit kunnen trekken, komt hij ons persoonlijk vertellen.
Gastspreker is Frank van Rycke, ondernemer, belegger, zelfstandig vaardigheidstrainer, coach en consultant
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u tot 20u30. Receptie en networking vanaf 20u30.


Dinsdag 14 januari 2014:The Online (R)evolution

The Online (R)evolution gaat over het entrepreneurship en online marketing. Welke mogelijkheden geeft internet aan individuen en organisaties? Wat is de toekomst van online business?

Gastspreker is Guy Gelaude, Agency Product Manager, Google

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.


Maandag 3 juni 2013: Smart Reading

Je zult een andere manier van lezen en efficiëntie ervaren. Niet alleen veel tijdsbesparing maar ook 30% meer onthouden op detailniveau.

Gastspreker is Peter Plusquin, Manager Edutainment en trainer Smart Reading

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/5.


Donderdag 25 april 2013: Bedrijfsbezoek Sarens Group

De Sarens Group, met hoofdkantoor in Wolvertem, is een internationale onderneming van Belgische origine, gespecialiseerd in kraanverhuur en engineeringprojecten voor het hijsen en verplaatsen van lasten met uitzonderlijke afmetingen en gewicht. Het familiebedrijf, dat momenteel actief is in meer dan 50 landen, wist zich in enkele decennia een plaats te veroveren op de wereldmarkt. De Sarens Group telt wereldwijd bijna 3.600 medewerkers en realiseert een geconsolideerde omzet van ongeveer 470 miljoen EUR. Deze ‘specialist in het buitengewone’ zet zijn brede gamma aan kranen en ander materiaal wereldwijd in voor kleine en grote projecten in verschillende sectoren.
Sarens’ grootste klanten zijn bedrijven actief in de olie- & gasproductie, energie, petrochemie, grote civiele werken en mijnbouw. Een gespecialiseerde winddivisie legt zich toe op de oprichting van windmolens zowel onshore als off-shore.

Gastspreker is Peter Libert, Area Sales Manager Sarens Group

Plaats: Sarens, Autoweg 10, 1861 Wolvertem van 19u tot 21u.
Receptie en networking vanaf 20u30.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/4.


Donderdag 18 april 2013: HUB- Alumni Economie & Bedrijfswetenschappen i.s.m. Stima Education: Visie en ervaring van een topmarketeer

Gastspreker is Anouck Lagae, Chief Marketing Officer bij Duvel Moortgat.
Moderator is Johan Vanhaverbeke, docent HUB en adviseur Stima Education.

De presentatie van deze top marketer en het debat met de aanwezigen zal zeker een bron van inspiratie zijn voor elke professional en in het bijzonder voor marketing professionals. Mis deze opportuniteit niet.

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat vanaf 19u

Deelname is gratis maar inschrijven via http://alumni.ehsal.be/StimaEducation is noodzakelijk.


Maandag 11 maart 2013: Innovatieve arbeidsorganisatie verenigt People en Profit

Innovatieve arbeidsorganisatie beoogt een synergie tussen de kwaliteit van de organisatie en de kwaliteit van de arbeid. Een bedrijf wordt door dit soort innovatie slagvaardiger in termen van efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteitsvolle werking, innovativiteit en duurzaamheid. Tegelijk worden zo meer actieve jobs gecreëerd, d.w.z. jobs met meer regel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor de werknemers. Jobs waarin mensen langer met “goesting” aan de slag blijven.
Wat zijn de bouwstenen van deze innovatieve arbeidsorganisatie? Zijn er goede praktijkvoorbeelden? Waarom zou je anders organiseren en hoe begin je eraan?

Gastspreker is Mieke Vangramberen, Algemeen Directeur Flanders Synergy

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/3.


Maandag 4 februari 2013:  Hoe durven ze? De euro, de crisis en de grote hold-up.

Peter Mertens komt zijn boek "Hoe durven ze?" toelichten. Hij legt de oorzaken van de crisis glashelder uit. Uit zijn onweerlegbare cijfers bleek dat niet iedereen armer werd door de crisis, maar dat een toplaag zich juist had verrijkt dankzij de crisis.

Gastspreker is Peter Mertens, Voorzitter PVDA

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/6.


Maandag 10 december 2012: De overheid en de werkorganisatie

In 2005 stelden Frank Van Massenhove en Tom Auwers zich de vraag hoe ze hun organisatie, de FOD Sociale Zekerheid,  aantrekkelijk moesten maken voor Millennials. De speurtocht resulteerde niet alleen in een organisatie waar bijna iedereen bijna altijd werkt waar en wanneer hij wil, maar ook in een analyse van de veranderende positie van werknemer en werkgever. Hun stelling is dat de arbeidscultuur van en in de organisaties drastisch moet veranderen. Het is veranderen of verschrompelen. In zijn presentatie wil Frank Van Massenhove aangeven wat er allemaal moet veranderen.

Gastspreker is Frank Van Massenhove, voorzitter FOD Sociale Zekerheid

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat, van 19u tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/2.


Donderdag 22 november 2012: Gebruik van social media in de HR-wereld

Gastspreker is Ralf Caers, docent HUB

Sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter maken tegenwoordig deel uit van de levens van heel wat mensen.  Ze laten ons toe om ons te tonen aan anderen en om anderen te bekijken. Een wereld van zien en gezien worden, waarbij miljoenen mensen op enkele platformen verzamelen en er persoonlijke informatie delen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de bedrijfswereld naar deze platformen getrokken wordt. Sociale media worden almaar vaker ingezet om te adverteren of om producten in de markt te zetten. Maar ook in het HR-departement vinden ze steeds meer hun weg. In deze sessie gaan we dieper in op de rol van de sociale media voor diverse HR-praktijken, met een sterke nadruk op werving en selectie en op employer branding. We kijken daarbij naar wat HR best niet doet en waar dan wel de kansen liggen, op basis van praktijkcases en wetenschappelijk onderzoek. Maar ook naar wat de Vlaamse werknemer vindt van al die bedrijfsactiviteit op Facebook, Twitter en LinkedIn. I Like, you like, they connect?

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 18u tot 20u30.
Receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 25 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer BE02 4354 1314 8140 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2012/1.


Maandag 4 juni 2012: Nieuw leiderschap

Gastspreker is Esther Van Toledo, Executive Coach
Mensen en teams leiden, het zal steeds anders worden nu meer mensen ook van thuis uit gaan werken.
Esther Van Toledo is een soort ‘stand-up coach’, een goede verhalenverteller, mensenmens, is erg optimistisch, heeft een goed gevoel voor humor, vindt het leuk om mensen te leiden in de richting waar zij heen willen, is een goede probleemoplosser, is emotioneel, analytisch erg sterk, vertrouwenswaardig en rechtdoorzee. Ze is charmant, kan mensen inspireren, is warm en een zoeker met wilskracht. Kan de boel intelligent entertainen, heeft een zesde zintuig voor wat er leeft in de zaal of een persoon en speelt daar op in.

Haar thema is leiderschap vanuit het hart. Ze geloof dat als het hoofd en het hart verbonden is je meer kunt bereiken met minder moeite. Teambuilding, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, business advies, organisatie transformatie kortom verbindend leiderschap.

Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 19u, receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2011/4.


Dinsdag 24 april 2012: Bedrijfsbezoek DUVEL MOORTGAT

Gastspreker is Michel Van Hemele, Voorzitter Raad van Beheer Duvel Moortgat

Plaats: Bezoekerscentrum Duvel Depot,Breendonkdorp 66, 2870 Puurs vanaf 19 uur.

Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2011/3.

Maandag 5 maart 2012: start terugkomcyclus: Nieuwe mediatoepassingen voor communicatie morgen

De opleidingscyclus “Nieuwe mediatoepassingen voor communicatie morgen” heeft de ambitie om studenten nu te informeren over en inzicht te verschaffen in de wereld van de nieuwe media en de communicatie morgen. Ook alumni van de postgraduaten  Marketing, Bedrijfscommunicatie en Digitale marketing en communicatie zijn van harte welkom.

Programma

Deelnameprijs: 150 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2011/PG1.


Maandag 27 februari 2012: Cloud computing

Cloud Computing is een logische, volgende stap in de informatietechnologie die alsmaar rondom ons toeneemt en doorsijpelt in ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. De vraag of het om en hype of een hoop gaat, speelt minder een rol als men Cloud Computing vanuit een niet-technologische hoek bekijkt.

Gastspreker is David Geens, Managing Partner bij Nucleus, een Hosting Solution Builder. Als eArchitect stond hij mee aan de wieg van de eerste Cloud Hosting in Vlaanderen. Hij is tevens internetpionier en fervent blogger en twitteraar.
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 19u, receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2011/2.


Maandag 6 februari 2012: PMBoK versus Agile Projectmanagement: 2 botsende werelden?

Alles moet “agile”!  Agile in al zijn vormen en smaken is “hot”.  Zo krijgt ook Agile Project Management meer en meer aandacht.  Zijn Agile Project Management en PMBoK  twee verschillende werelden? Is  Agile fictie en PmBoK geschiedenis ? Bart Briers werkt in de 2 werelden en zoekt naar mogelijkheden om vanuit zijn ervaring de krachten van deze 2 werelden te combineren. 
Volgende topics komen aan bod:
- Wat zijn de kenmerken van Agile Projectmanagement?
- Wat zijn de markttendensen die Agile Projectmanagement noodzakelijk maken?
- Is Agile Projectmanagement overal en altijd toepasbaar?
- Best practices.
- Vergelijking met PMBoK.
- Voorbeeld uit een agile project.
- Tips & tricks.

Gastspreker is Bart Briers, Services & Solutions Director Belgium en Director Testing Europe, CTG Belgium.
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 18u45, receptie en networking vanaf 20u30.
Deze activiteit wordt gratis aangeboden.


Dinsdag 20 december 2011: Innoveren met creativiteit

Als we willen het verschil blijven maken in Vlaanderen wordt het tijd dat we terugkeren naar de oorsprong van innovatie: nieuwe ideeën realiseren die nut hebben, die iets opbrengen. En dit gaat veel breder dan technologie en R&D. Zoals de bedenker van de term "innovatie" al zei: "innovatie is niets meer dan creativiteit combineren met ondernemerschap". We moeten dan ook in alle aspecten van ons bedrijf, organisatie, maatschappij onze creativiteit gaan benutten. In deze presentatie gaat Flanders DC in op waarom dit zo belangrijk is, worden concrete voorbeelden gegeven en wordt een eerste aanzet gegeven van hoe men er zelf mee aan de slag kan gaan."
Gastspreker is Pascal Cools, General Manager Flanders District of Creativity vzw
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 19u, receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2011/1.


Maandag 6 juni 2011: (On)zin van Powerpoint

Hoe breng je krachtig de boodschap over en vooral hoe kun je de vele valkuilen van PowerPoint omzeilen.
Gastspreker is Sylvie Verleye, Presentatie Coach
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 19u, receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2010/4.


Donderdag 28 april 2011: Bedrijfsbezoek Sorteercentrum Brussel X

Gastspreker is Dirk Oosterlinck, Managing Director Media Mail
Plaats: Sorteercentrum Brussel X vanaf 19 uur.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2010/3.


Maandag 28 februari 2011: Lean Six Sigma

Kosten, kwaliteit en flexibiliteit zijn kenmerken van High performing organisaties. Lean Six Sigma is een methode om deze successdrivers duurzaam te beheren. Tijdens deze sessie zullen we jullie de basisprincipes van Lean Six Sigma brengen. Ook zullen we aanpak demonstreren inclusief enkele tools. We sluiten af met enkele cases van high performing organisaties.
Gastspreker is Bart Coppens, Senior Manager Accenture Belux
Plaats: HUBrussel, Campus Stormstraat van 19u15 tot 20u30. Welkomstdrink vanaf 19u, receptie en networking vanaf 20u30.
Deelnameprijs: 20 euro per persoon overschrijven op rekeningnummer 435-4131481-40 van EHSAL Management School met vermelding EMS alumni 2010/2.


Maandag 31 januari 2011: "Financiële vooruitzichten 2011"

De westerse economie bevindt zich op onbekend terrein. Dat zorgt niet alleen voor opwinding, maar ook voor klamme handen. Nooit geziene problemen worden met nooit geziene middelen bestreden. De heersende onzekerheid dreigt hierdoor een structureel karakter te krijgen. Hoe gaan we hier als belegger mee om in onze eigen portefeuille? Deze uiteenzetting wil alvast een bruikbaar referentiekader schetsen. 

Gastspreker is Geert Ruysschaert, Senior Strategist BNP Paribas Fortis Private Bank


Maandag 14 juni 2010: "Mindfulness"

Druk, druk, druk…

Wil je verkennen hoe je anders kan leren omgaan met stress en druk die je op je werk ervaart?
Wil je stilstaan bij de kwaliteit die je in je hebt om gefocust en met aandacht te werken?
Wil je ontdekken hoe je vrijer kan omgaan met doemgedachten en gepieker over werk?
Dan is een introductie in mindfulness misschien iets voor jou!

Gastspreker is Kristel Luyckx, lector HUB en trainer bij het Groepscentrum Permanente Vorming HUB.

Donderdag 1 juli 2010 (nieuwe datum): Bedrijfsbezoek Corelio

Gastspreker is Koen Maes, Manager Salessupport Corelio


Maandag 1 maart 2010: "Hoe omgaan met ongestructureerde informatie"

Het informatie- en kennisprobleem wordt elke dag groter en het belang ervan is dan ook overduidelijk. De oplossingen die vandaag beschikbaar zijn, bieden geen antwoord op de toenemende vraag van onze kennisgedreven economie. Organisaties worstelen nog steeds met grote volumes aan informatie, die meestal niet op een gestructureerde manier worden beheerd. Dit leidt vaak tot een chaos die nog elke dag verandert en evolueert. Deze sessie geeft u een overzicht van de grootte van het probleem in een organisatie, invalshoeken, doelstellingen, wat u kan oplossen en wat niet, en welke verbeteringen realistisch zijn. Uiteindelijk is het doel niet organiseren of structureren, maar JERI: Just Enough Relevant Information, waar en wanneer nodig.  Een doelstelling waar de spreker al meer dan 10 jaar mee bezig is bij honderden organisaties.

Gastspreker is Hans Van Heghe, Managing Partner ICMS


Maandag 14 december 2009: "Public speaking"

Overtuigend spreken voor een publiek, hoe pak ik dat aan? Hoe ga ik om met die vervelende sprekersspanning? Hoe bereiden we ons voor op een nakende presentatie? Hoe connecteer ik optimaal met mijn publiek? Wat zegt mijn lichaam?  Wat is mijn sprekersstijl? Met welke stemcomponenten hou ik best rekening? Hoe trek en strek ik de aandacht?  Met andere woorden: hoe kan ik SLIM presenteren? Wil je meer weten over hoe je een publiek overtuigender kan aanspreken? Marc Van den Eede van Public Speaking vertelt er jou op een enthousiaste manier over….

Gastspreker is Marc Van den Eede, Medezaakvoerder Public Speaking BVBA.


Dinsdag 10 november 2009: "Uitreiking van de getuigschriften "


Maandag 25 mei 2009: "De logistieke ontwikkelingen in Dubai en de achterliggende strategie"

Gastspreker is Francis Veldeman, Managing Director Europe Middle East Africa ammado.com en CIO van het jaar 2006 voor het Midden-Oosten uitgeroepen door Arabian Computer News.


Donderdag 5 maart 2009: "Basisprincipes van een gezond kredietmanagement"

Gastspreker is Eric Van den Broele, Deputy Senior Manager Research bij Graydon.


Dinsdag 27 januari 2009: "Corporate Performance Management-cases (v)(d)oor EMS-Alumni"

Dries Van Nieuwenhuyse, Senior Business Intelligence Manager bij USG People International en tevens Programmaleider CPM op EMS start om 18u30 met een presentatie van de "Recente evoluties binnen Corporate Performance Management".

Daarna delen 4 alumni de inzichten uit hun gevalstudies met u:

- Kristof Gobben en Tom Peeraer

- Jürgen Druyts en Dirk Waegemans


Dinsdag 9 december 2008 : "Selfcoaching: Een noodzakelijke managementstool voor elk succesvol bedrijf van de toekomst"

Gastspreker is Iris Willems, Managing Director van Prana.

Iris Willems is licentiate in de klinische en ontwikkelingspsychologie en bedrijfsleider van Prana Training & coaching. Zij specialiseerde zich voornamelijk in het stress-gebeuren  en het ontwikkelen van emotionele intelligentie. In de praktijk van het bedrijfsleven ontdekte zij dat mensen veel  meer in zich hebben dan ze werkelijk benutten. Op basis hiervan ontwikkelde zij gedurende de voorbije 13 jaar het unieke pakket dat vandaag bekend is onder de merknaam  ‘Selfcoaching®’ . Hierin worden de meest beproefde en efficiënte technieken en methoden gecombineerd tot een eenvoudig en werkzaam systeem dat  voor iedereen bruikbaar is, en waarmee u uw maximale capaciteiten leert ontdekken. Iris Willems is bovendien auteur van het gelijknamige boek “Selfcoaching” waarin zij de lezers op een heel herkenbare en praktische manier onderdompelt in de mogelijkheden van selfcoaching.


Donderdag 6 maart 2008 : "Succesvol netwerken"

Gastspreker Jan Vermeiren is networking specialist. Zijn boek  "Let's Connect" was in oktober 2007 het eerste boek in de top 10 van Amazon in de categorie marketing en management.


Dinsdag 29 januari 2008: "Corporate Performance Management-cases (v)(d)oor EMS-Alumni"

Dries Van Nieuwenhuyse, Senior Business en Market Intelligence Manager van de Kinepolis Group en tevens Programmaleider CPM op EMS start om 18u30 met een presentatie van de "Recente evoluties binnen Corporate Performance Management".

Daarna delen 3 alumni de inzichten uit hun gevalstudies met u:

- Bart Cornu: Strategische alignatie van de management rapportering binnen BMW Group Belux after sales business unit

- Hans Van Gestel: Strategic Alignment of Management Reporting

- Wim Kampen: Forecasting in service georiënteerde bedrijven


Woensdag 12 december 2007: "Paul D'Hoore"

Gastspreker Paul  D'Hoore is financieel journalist en is sinds zijn meest recente boek, "179% hoger", niet uit de media weg te slaan.