fbpx Werkbaar werk: bouwstenen voor werkgeluk | EHSAL Management School

Werkbaar werk: bouwstenen voor werkgeluk

Doel en verantwoording

Mensen maken organisaties. Ze vormen dan ook het hoogste goed van elk bedrijf. En toch blijken andere prioritieten vaak ongemerkt en ongewild de bovenhand te nemen, met een negatieve impact op betrokkenheid (‘employee engagement’), samenwerking, productiviteit, absenteïsme, …

Vaak reageren bedrijven pas wanneer problemen zich duidelijk manifesteren. Maar een curatieve benadering beperkt zich vaak tot ad hoc interventies om acute problemen te verhelpen en blijkt daarom zelden duurzaam. De betere oplossing is te werken aan een structurele en toekomstgerichte oplossing voor werkbaar werk en werkgeluk.

Dit uniek langlopend programma biedt iedereen die duurzaam werk wil maken van werkgeluk brede wetenschappelijke inzichten, toepasbare technieken, praktijkgetuigenissen (uit binnen- en buitenland)  en dito studies om mee aan de slag te gaan.  

Na een uitgebreide introductie van het concept werkgeluk en geluk, ontdekken we hoe werkgeluk ontstaan is uit de positieve psychologie en hoe het organisaties en hun medewerkers kan helpen bij de uitbouw van een gezonde werkcultuur. We belichten werkgeluk ook vanuit een economisch standpunt en onderzoeken de rol en mogelijke meerwaarde van een Chief Happiness Officer (CHO).

Na het volgen van deze opleiding ontwikkel je een diepe en brede kennis omtrent het concept 'werkgeluk' en krijg je de factoren in kaart die werkgeluk kunnen verhogen. Je verwerft tevens inzichten omtrent hoe werkgeluk op een duurzame manier te kunnen implementeren in een bedrijf of organisatie. Je leert argumenten en technieken aan om voor werkgeluk 'buy in' te krijgen van het management. Tenslotte leer je de rol van Chief Happiness Officer invullen om organisatiebreed te kunnen werken aan werkgeluk.


Het docentenkorps bestaat zowel uit vooraanstaande professoren, als uit practici met een rijke ervaring.


Doelgroep

Het programma richt zich voornamelijk tot HR-professionals, leidinggevenden, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen, zaakvoerders, managers en consultants die werken rond bedrijfscultuur en -klimaat, psychologisch welzijn, preventie, …


Gastdocenten Lieven Annemans en Griet Deca getuigen over de opleiding Werkbaar werk: