fbpx Theo De Beir | EHSAL Management School

Theo De Beir

Advocaat DE BEIR Law+Mediation

Theo De Beir is al meer dan 30 jaar actief aan de balie van Brussel en is managing partner van DE BEIR LAW+MEDIATION. Hij richt zijn professionele activiteiten op onderhandelen en bemiddelen, met voornamelijk een commerciële insteek. Doorheen zijn praktijk heeft hij ruime ervaring opgebouwd in zowel het voeren van procedures voor rechtbanken als het beslechten van geschillen door middel van onderhandeling of door op te treden als bemiddelaar.
 
Als erkend bemiddelaar wordt Theo De Beir vaak aangesteld door hoven en rechtbanken om op te treden in complexe commerciële conflicten, alsook wordt er vaak op hem beroep gedaan door bedrijven en particulieren in buitengerechtelijke bemiddelingen. Theo De Beir was voorzitter van de Federale Bemiddelingscommissie voor de periode 2019-2021 en is nu lid van het Bureau van de FBC.
 
Naast zijn advocatenpraktijk en activiteiten als erkend bemiddelaar geeft Theo De Beir jaarlijks veel opleidingen, lezingen en masterclasses en wordt hij ook vaak gevraagd als expert in onderhandelen/bemiddelen, dit dankzij zijn ruime opgedane ervaring en praktische kennis. Zo geeft hij onder andere les aan de KU Leuven als praktijklector voor het vak “Onderhandelen en bemiddelen” en aan de Universiteit Antwerpen.
 
Theo De Beir is de voorzitter en trekkende figuur van een krachtig opleidingsinstituut: NEW DEAL ACADEMY. 
NEW DEAL ACADEMY biedt verscheidene opleidingen aan, waaronder hoogkwalitatieve opleidingen om erkend bemiddelaar te worden, maar ook de specialisatieopleidingen (burgerlijke en handelszaken, sociale zaken, familiezaken), alsmede masterclasses in professioneel onderhandelen en permanente vormingen. Bovendien kan er ook voorzien worden in in-company opleidingen en opleidingen op maat.
 
Door zijn jarenlange ervaring heeft Theo opgemerkt dat velen nog altijd ouderwets onderhandelen, met slechte of geen resultaten tot gevolg. Daarom heeft hij besloten om de theoretische kennis van onderhandelen neer te pennen met een blik vanuit de praktijk en heeft hij een boek in december 2020 gepubliceerd met uitgeverij Borgerhoff & Lamberights, getiteld ‘De Kracht van Onderhandelen’. 
 

Theo De Beir, gastdocent