fbpx Technological Intelligence | EHSAL Management School

Technological Intelligence

Deze opleiding wordt uitzonderlijk niet aangeboden in het academiejaar 2023-2024.

Bij data-driven decision making is het date warehouse, dat fungeert als een centrale opslagplaats voor analyse en rapportering, uiteraard een cruciale factor. Een data warehouse zal heterogene gegevensbronnen laten samensmelten ten einde te zorgen voor consistentie over de volledige beleidscyclus.   ETL-tools die verantwoordelijk zijn voor het extraheren, transformeren en opladen van deze gegevens in het data warehouse spelen daarbij een fundamentele rol. 

De opleiding gaat ook in op de evolutie van een data warehouse (met gestructureerde interne data) naar een state-of-the-art data platform (met bijkomend niet gestructureerde externe data), dat big data-uitdagingen moeiteloos aankan.  

Het richt zich tot managers en business consultants die samen met de informaticaspecialisten instaan voor het (mee)organiseren, beheren, beheersen, vernieuwen, uitvoeren en bewaken van beleidsinformatiesystemen zoals Financial en Business Controllers, Management Accountants, Marktonderzoekers en Beleidsmedewerkers en maakt deel uit van het executive programma Data Driven Decision Making.

Programma

Het programma omvat 4 sessies (deels on campus deels online) van 3,5 uur. De sessies vinden plaats op maandag- of dinsdagavond van 18u tot 21u30 in Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel en starten op 7 november 2023.

  • Enterprise architecture
  • BI architecture, datawarehousing
  • Data Modelling, Data vaults, star schemes
  • DQ & governance