fbpx Technological Intelligence | EHSAL Management School

Technological Intelligence

Fact-Based Decision Making als vuurtoren heeft de juiste infrastructuur die hiervoor nodig is als het gebouw zelf.
Een cruciale factor is daarbij het data warehouse dat fungeert als een centrale opslagplaats met het oog op rapportering en analyse.
Effectieve en efficiƫnte methoden om deze data op te vullen, zijn te vinden als ETL-tools die verantwoordelijk zijn voor het extraheren, transformeren en opladen van deze gegevens in het data warehouse.

Dit deel schetst ook de recente evolutie van data warehouse (met gestructureerde interne data) naar een state-of-the-art data platform (met bijkomend niet-gestructureerde externe data) dat Big Data-uitdagingen moeiteloos aankan.

Het richt zich tot managers en business consultants die samen met de informaticaspecialisten instaan voor het (mee)organiseren, beheren, beheersen, vernieuwen, uitvoeren en bewaken van beleidsinformatiesystemen zoals Financial en Business Controllers, Management Accountants, Marktonderzoekers en Beleidsmedewerkers en maakt deel uit van het executive programma Corporate Performance Management.

Programma

Het programma omvat 4 sessies (deels on campus deels online) van 3,5 uur. De sessies vinden plaats op maandag- of dinsdagavond van 18u tot 21u30 in Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel en starten op 29 november 2022.

  • Enterprise architecture
  • BI architecture, datawarehousing
  • Data Modelling, Data vaults, star schemes
  • DQ & governance