fbpx Studenten getuigen | EHSAL Management School

Studenten getuigen

Steffen De Boevere

Steffen De Boevere

Na mijn master Handelswetenschappen met afstudeerrichting personeels- en organisatiemanagement aan Ugent wou ik graag nog iets bijstuderen om meer voeling te krijgen met het echte werkleven. Ik wist op voorhand dat ik binnen HR wou werken en tijdens mijn zoektocht kwam ik zo terecht bij het postgraduaat HRM van EMS. 

Het postgraduaat is in mijn ogen ideaal voor studenten die van de universiteit komen waar toch vooral de praktijk achterwege wordt gelaten.

Ik heb op die paar maanden tijd echt enorm veel bijgeleerd op vlak van payroll, comp&ben, sociaal recht, sociaal overleg, eigenlijk van elk onderdeel in de opleiding. 

Je wordt volledig klaargestoomd op de arbeidsmarkt en leert elk aspect van HR kennen. 

Een belangrijke troef van het postgraduaat is dat je les krijgt van docenten die zelf werken binnen een bepaald domein van HR. 

De docenten hebben enorm veel ervaring dus je kan hen heel specifieke vragen stellen als je meer wilt weten over hoe het er binnen bedrijven echt aan toegaat.

To sum up, echt een aanrader voor iedereen met een interesse in HR!

Steffen De Boevere, 2022-2023
 

Ellen Van Laer

Ellen Van Laer

Als pas afgestudeerde van het Postgraduaat HRM aan EHSAL Management School kan ik met volle overtuiging zeggen dat het volgen van deze opleiding een uitstekende keuze was. 

De combinatie van leren en werken was een van de grootste voordelen van deze opleiding. Dat bood voor mij de ideale overgang tussen studeren en werken.

De lessen gegeven door professionals die al jarenlang ervaring hebben in het HR-vakgebied brachten mij zeer toegepaste en praktijkgerichte kennis bij. Het projectwerk voor klanten en het werkplekleren zorgden ervoor dat ik deze kennis ook meteen kon toepassen in de praktijk.

Het Postgraduaat HRM heeft mij de kennis en vaardigheden gegeven die ik nodig had om in het HR-vakgebied aan de slag te gaan. Door de combinatie van leren en werken heb ik niet alleen een extra diploma op zak, maar ook waardevolle werkervaring en een HR-netwerk kunnen opbouwen.

Ben je helemaal klaar om te leren door projectwerk, lessen en werkplekleren tegelijk? Heb je heel veel zin om je te verdiepen in human resources van a tot z? Twijfel niet langer, schrijf je zeker in!

Ellen Van Laer, 2022-2023
 

Margaux De Brabanter

Margaux De Brabanter

Het postgraduaat HRM is de ideale mix tussen theorie en praktijk. Dankzij het werkplekleren kan je de leerstof uit de les meteen toepassen. 

Met deze opleiding ben je zeker goed voorbereid op het werkveld. 

Het is de ideale overgang tussen het echte ‘studeren’ en het werken.

Een aanrader! 

Margaux De Brabanter, 2022-2023
 

Stef Praet

Stef Praet, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Ik wist vrij snel dat ik na mijn opleiding Rechten aan de KU Leuven nog een jaar extra wou studeren. Dit vooral om twee redenen. Een groeiende passie voor HR en een heersend gevoel dat ik nog niet klaar was voor de arbeidsmarkt omdat bepaalde praktische vaardigheden nog ontbraken. Met dit in het achterhoofd ging ik aan de slag in mijn zoektocht naar de ideale opleiding. Deze zoektocht eindigde bij de opleiding HRM aan de EHSAL Management School. 
Een keuze die ik me niet beklaagde want een combinatie van theoretische lessen, gegeven door docenten uit de praktijk, en boeiende maar vooral uitdagende projecten in het HR domein maken onderdeel uit van de opleiding. De lessen gaven mij en mijn medestudenten de theoretische basis om écht te slagen in onze projecten. Bovendien leer je projectmatig te werken zowel in team als met specifieke klanten die bepaalde noden en behoeften hebben. Tijdens deze rit leer je bovendien groeien zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.  
Ten slotte was dé kers op de taart in deze hele opleiding de super fijne groep studenten met wie je een heleboel toffe en spannende momenten mee deelt. De slagzin ‘vrienden voor het leven’ komt wel degelijk voor in het echte leven. 
Om af te sluiten kan ik alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben met mijn beslissing om voor EHSAL Management School te kiezen. Een échte aanrader dus! 

Stef Praet, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022
 

Paulien Coppens

Paulien Coppens, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Na mijn talenopleidingen kriebelde het om me toe te leggen op mijn tweede passie: HRM. Tijdens mijn Master Tolken kwam ik via een keuzevak in aanraking met Human Resources Management. Ik wist meteen dat ik me hierin verder wilde verdiepen en ging op zoek naar een praktijkgerichte opleiding die zowel soft als hard HR in het lesprogramma combineert. 

Via online beurzen en infodagen over verder studeren kwam ik bij EHSAL Management School (EMS) terecht. 

Een postgraduaat dagprogramma van september tot april boordevol bedrijfsprojecten en gastdocenten die hun ervaringen delen: say no more! Na afloop ben ik nog steeds heel blij met mijn keuze voor EMS. 

Met dit postgraduaat op zak voel ik me helemaal klaar voor de arbeidsmarkt!

Paulien Coppens, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022
 

Manon Van Puyvelde

Manon Van Puyvelde, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Na mijn Master Handelswetenschappen met afstudeerrichting Marketing had ik gevoel dat ik het ‘menselijke contact’ ging missen in mijn job later. Na het uitoefenen van een studentenjob in HR, had ik de kriebel te pakken: ik wou nog een jaartje HRM bijstuderen. Ik zocht een opleiding met meer praktijk en daar is de opleiding aan EMS zeker in geslaagd. Door verschillende projecten uit te voeren in samenwerking met interessante bedrijven, krijg je echt het gevoel dat je samen met je groepje iets kan betekenen. Daarnaast leer je hierdoor samenwerken en out-of-the box denken in groep. 
Ook de theoretische lessen waren gevarieerd. Ik wist al van in het begin dat ik verder wou gaan in de softe kant van HR, maar ook de vakken rond de harde HR brachten mij veel kennis bij en vormen een goede basis voor elke HR professional.

Het is een opleiding waarbij je persoonlijke groei centraal staat en je leert ook hoe je je het beste kan voorbereiden op de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Ik raad het zeker aan!

Manon Van Puyvelde, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Elke Peeters

Elke Peeters, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Nadat ik mijn professionele bachelor in Office Management had afgerond, zat ik nog steeds met een honger aan kennis. Ik besloot om te schakelen naar de master in Bedrijfscommunicatie. Tijdens dit studietraject kreeg ik de kans om enkele HR-vakken te volgen en liep ik stage bij een rekruteringskantoor. Hierdoor werd mijn interesse in human resources geprikkeld, maar uiteraard is HR veel meer dan alleen recruitment. Ik wou de wereld van human resources leren kennen. Daarom koos ik voor het postgraduaat Human Resources Management aan de ESHAL Management School. 
Deze korte opleiding is ideaal om die eerste stap naar de arbeidsmarkt te zetten, maar ook een perfecte combinatie van theorie en voldoende praktijk. 
De vakken worden gegeven door gastdocenten uit het werkveld wat jou als student ook een stapje dichter bij “het werkleven” brengt. 
Dankzij dit postgraduaat ontdekte ik dat HR heel breeds is en heb ik mijn kennis sterk kunnen verruimen. 
Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van dit postgraduaat en weet nu zeker dat ik mijn professionele carrière binnen HR wil starten.

Elke Peeters, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022
 

Louise Vandeplas

Louise Vandeplas, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022

Op het einde van vorig schooljaar studeerde ik af in de Communicatiewetenschappen. Na vier leerrijke en boeiende jaren zou ik klaar moeten zijn om de arbeidsmarkt te betreden…maar zo voelde ik het helemaal niet aan. Ik had het gevoel dat ik nog niet 100% gevonden had wat ik later écht zou willen doen en miste vooral de toepassing van theorie naar praktijk. 
Via mijn eerdere studies was ik al eens in contact gekomen met humanresourcemanagement en had ik het gevoel dat dit wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Na wat opzoekwerk kwam ik dan uiteindelijk bij het Postgraduaat HRM van EHSAL Management School terecht. 
Het online infomoment en de gesprekken met studenten van het programma hadden me meteen overtuigd van de meerwaarde van de opleiding. 
Eind september was het dan zo ver: de eerste schooldag. Vanaf de eerste dag voelde ik me al meteen thuis. Omdat we slechts met een beperkte groep studenten waren, kregen we de kans om iedereen goed te leren kennen en mooie vriendschappen op te bouwen. 
De sterkte van het programma zit hem volgens mij vooral in de praktijkvoorbeelden die tijdens de lessen, eveneens gegeven door professionals uit de HR-sector, veelvuldig aan bod komen. Mede dankzij de verschillende projecten die we doorheen het schooljaar tot een goed einde moesten brengen, leerden we hoe het er in het bedrijfsleven echt aan toe gaat. 
Bovendien maakten we kennis met de verschillende domeinen van HR, zodat iedereen kon ontdekken wat er het meest bij zijn/haar interesses aanleunt. 
Ondertussen zijn we al weer bij het einde van het postgraduaat beland en heb ik mijn eerste job te pakken. Het waren zeven leuke en leerrijke maanden en ik ben nog steeds heel blij dat ik voor een extra jaartje EHSAL Management School gekozen heb!
 

Louise Vandeplas, Postgraduaat Humanresourcesmanagement–dag, 2021-2022
 

Lara Delacourt

Lara Delacourt, Postgraduaat HRM – dag, 2020 - 2021

Een jaar geleden stond ik voor een moeilijke keuze: gaan werken of nog verder studeren? Met een master Taal- en Letterkunde op zak stonden er veel opties open, een beetje te veel. Ik had niet het gevoel dat ik met mijn theoretische kennis al meteen aan de slag kon in een bedrijf. Toen kwam ik EHSAL Management School tegen op de Verderstudeerbeurs van KU Leuven. 
Een korter programma, zonder thesis maar met veel projecten en een optionele stage? Ideaal! 
Een paar weken later was ik ingeschreven en ik kan met 100% overtuiging zeggen dat ik ontzettend blij ben met die beslissing. 
Door me één jaar te verdiepen in het veld van Human Resources ontdekte ik al snel waar mijn interesses lagen. De projecten zijn in groep én met echte klanten; zo leer je samen te werken en geeft het voldoening als je advies ook echt wordt toegepast. 
Ik deed vrijwillig een stage bij Yusen Logistics en leerde zo meteen de logistieke sector en die van Corporate HR kennen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik wist dat dit me echt wel lag.
 
Momenteel ben ik Junior Recruiter bij delaware, een positie waar ik nooit van had durven dromen een jaar geleden. 

Ik heb mezelf echt gevonden en vrienden voor het leven gemaakt. Je zal me dan ook nog in alle provincies terugvinden, niet alleen voor mijn job maar ook om iedereen terug te zien. Niet twijfelen dus!

Lara Delacourt, Postgraduaat HRM – dag, 2020 - 2021
 

Eva Vanderzande

Eva Vanderzande, Postgraduaat HRM - dag, 2020-2021

Tijdens het volgen van mijn Master Taal- en Letterkunde was ik via een keuzevak in contact gekomen met Human Resources. Ik vond HRM zo interessant dat ik wist dat ik hier nog een verdere opleiding rond wou volgen. Daarnaast was ik op zoek naar een praktijkgerichte opleiding, waarin ik de handen uit de mouwen kon steken. Na mijn opties gewogen te hebben, viel mijn keuze resoluut op het postgraduaat HRM van EMS.
Ik was op zoek naar een opleiding met de volgende elementen: 

  •  Een HRM opleiding met gastdocenten uit het werkveld die je hun ervaringen delen vanuit de praktijk;
  •  Bedrijfsprojecten waarmee je aan de slag gaat met reële behoeftes van bedrijven en je een oplossing van A tot Z uitwerkt; 
  • Je netwerk uitbreiden door je contacten met je klasgenoten en het volgen van lezingen over hedendaagse HRM topics; 
  • Persoonlijke ontwikkeling door je sterktes en je ambities onder de loep te nemen;  
  • Met meer zelfzekerheid presenteren en solliciteren; 
  • Mogelijkheid om vrijwillig nog een stage bij te doen om je CV te verzilveren. 

Na het beëindigen van de  opleiding kan ik zeggen dat mijn verwachtingen zeker zijn ingevuld. Het contact met de docenten, klasgenoten en de programmacoördinator Nathalie zorgden ervoor dat je zelfs in coronatijden je niet afgezonderd voelde. 
Bovendien bestaat de opleiding uit een verfrissende afwisseling tussen interactieve lessen, coaching en bedrijfsprojecten. 

Ik heb tijdens de opleiding mijzelf zien groeien zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik kan het dus alleen maar aanraden.


Eva Vanderzande, Postgraduaat HRM - dag, 2020-2021
 

Inne Wyns

Inne Wyns, Postgraduaat HRM – dag, 2020-2021

Vorig jaar studeerde ik af in de toegepaste psychologie met als afstudeerrichting Klinische psychologie. 
Ik heb altijd met een twijfel gezeten om me te verdiepen in het veld van arbeidsorganisatie. Aangezien ik graag binnen de 2 jaar wou beginnen werken zocht ik dan ook naar een praktijkgerichte opleiding die me alle tools zou kunnen bieden om erna direct aan de slag te kunnen gaan. In die zoektocht botste ik op het postgraduaat HRM aan de EHSAL Management School (EMS) in Brussel.
Omdat ik nog totaal geen achtergrond had in HR zat ik wel met wat onzekerheden. Maar deze werden allemaal weg genomen gedurende de eerste week van de opleiding. 
Je hebt helemaal geen ervaring nodig, alles wordt je van in het begin aangeleerd. Een van de grootste pluspunten vond ik dat de docenten werken van uit hun ervaring waardoor je enorm veel praktische informatie meekrijgt en zo ook een duidelijk beeld kan vormen in hoe die theorie zich nu verhoudt in de dagelijkse werking van een HR-afdeling.
Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad en ben oprecht super tevreden, deze opleiding is echt een grote meerwaarde geweest. Zo heb ik nu, nog voor het afstuderen, reeds een job waar ik kan beginnen. Dus ik zou zeggen twijfel er niet aan om je in te schrijven want deze opleiding is het echt waard! 

Inne Wyns, Postgraduaat HRM – dag, 2020-2021

Ruben Marechal

Ruben Marechal, PGHRM-dag 2020-2021

Vorig jaar behaalde ik mijn master TEW met afstudeerrichting Personeel & Organisatie. In deze afstudeerrichting kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de wereld van HR. Voor mij persoonlijk bleef dit iets te theoretisch waardoor ik moeilijk zicht had op hoe deze domeinen zich vertaalden in de praktijk. Vooraleer ik de juiste stap maakte naar de arbeidsmarkt, wilde ik HR nog iets beter leren kennen. De keuze voor het postgraduaat HRM aan de EMS was dan snel gemaakt. 
De vakken van het postgraduaat worden allemaal gegeven door gastdocenten die met beide voeten in het werkveld staan. Door hun jarenlange ervaring slagen ze er voor mij in om hun expertise op een duidelijke en boeiende manier over te brengen. De focus lag voor mij op “how does it really work”. Topics die behandeld werden zijn: rekrutering & selectie, arbeidsrecht, sociale wetgeving, interne communicatie, leiderschap, enz. 

Naast de iets meer inhoudelijke vakken kregen we de mogelijkheid om mee te werken aan 4 bedrijfsprojecten. Dit was voor mij de grootste meerwaarde van het programma. Op een interactieve manier leer je samenwerken met zowel je medestudenten als met bedrijfsmensen. Deze projecten voelden voor mij aan als een partnership tussen studenten en bedrijven waar we streefden naar een win-win. Wij verrijkten onze ervaring en de bedrijven werden geholpen met zijn HR-gerelateerde problemen. Doorheen de projecten voelde ik mezelf groeien als persoon waardoor ik volledig klaargestoomd werd voor de arbeidsmarkt. 


Ruben Marechal, Postgraduaat HRM – dag, 2020-2021 
 

Alyssa Gailliaert

Alyssa Gailliaert, PGHRM-dag 2020-2021

Tijdens mijn master TEW, met afstudeerrichting Personeel en Organisatie, kon ik er steeds maar geen zicht op krijgen wat ik wilde doen. Ik merkte dat er iets miste en dus koos ik ervoor om nog verder te studeren. Dankzij de getuigenissen en de babbel met Nathalie viel de keuze al snel op het Postgraduaat HRM aan EMS. Het woord “praktijk” klonk voor mij als muziek in de oren. En daaraan wordt er zeker niet aan tekort gedaan in de opleiding!
Ondanks dat het een heel moeilijk jaar was met versoepelingen, verstrengingen, mondmaskers, online lessen en soms al eens een les op de campus, merk ik dat ik een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt. Niet enkel op vlak van theoretische kennis over HRM, maar ook op vlak van teamwerk en professionele samenwerking met bedrijven. 
De projecten geven je de kans om de theoretische lessen om te zetten in de praktijk. Die praktijk mag je letterlijk nemen, want je werkt samen met bedrijven die met een echt probleem naar je toe komen. Natuurlijk moet je dit niet op je eentje zien te realiseren. Je wordt hier uitgebreid in ondersteund en begeleid door ervaren docenten. Voor mij was het vooral het project van Veronika Wuyts die het meest voor mijn persoonlijke groei zorgde. Bij haar coachings gingen we op zoek naar wie we waren en hoe we die kwaliteiten konden inzetten naar het project.
Het postgraduaat is een grote meerwaarde voor iedereen die zich nog niet meteen klaar voelt voor de arbeidsmarkt. Doorheen de lessen krijg je van alle HRM domeinen een proevertje, waardoor je een beter zicht krijgt waar je grootste interesse ligt binnen HRM. Ook word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met bijvoorbeeld een sollicitatietraining die je uitlegt wat de do’s en dont’s zijn bij een sollicitatie. 

Kortom, het is een uitgebreide opleiding die ervoor zorgt dat je persoonlijk groeit en je zo klaarmaakt voor de arbeidsmarkt. Een echte aanrader!


Alyssa Gailliaert, Postgraduaat HRM – dag, 2020-2021

Margot De Ridder

Margot De Ridder

Na het behalen van mijn professionele bachelor Sociaal Werk optie Maatschappelijk Werk stond ik voor een moeilijke keuze: “Zou ik aan de slag gaan als maatschappelijk werker of toch nog een jaartje bijstuderen?” Onder het mom van: “Ik zal al lang genoeg moeten werken”: koos ik toch voor nog een jaartje bijstuderen.
De keuze voor het postgraduaat HRM aan EMS te Brussel was snel gemaakt. Doorheen mijn opleiding Sociaal Werk kwam ik al een eerste keer in aanraking met HRM. Dit smaakte naar meer! Werken met mensen spreekt me enorm aan en na mijn ervaringen in een CLB, besloot ik om me meer te verdiepen in het werken met mensen in het bedrijfsleven.
Het postgraduaat heeft niet teleurgesteld! Doorheen het programma kregen we gemiddeld drie dagen per week les van gemotiveerde gastdocenten met bakken ervaring. De overige twee dagen ben je vrij of kan je benutten om aan de projecten te werken. Dankzij deze projecten kan je proeven van HR op een echte werkvloer, zowel bij klanten die je zelf zoekt of aangeleverde klanten en cases door EMS. Uiteraard kan je doorheen de projecten rekenen op coaching van de docenten. 
Om alles uit de opleiding te halen, besloot ik me kandidaat te stellen voor klasverantwoordelijke. Dit gaf me de kans om nauw samen te werken met Nathalie, de programmacoördinator. Telkens we met vragen zaten, konden we bij haar terecht voor een luisterend oor en een gepaste oplossing. 
Ook voorziet EMS jaarlijks een moment waarop wordt samengezeten met de klasverantwoordelijke(n) om te luisteren naar de feedback van de studenten zelf. Dit om steeds mee te zijn met wat leeft onder de studenten en om het postgraduaat te blijven verbeteren. 
Verder lijkt het me belangrijk te benadrukken dat je niet enkel een professionele groei doormaakt (skills en competenties), je krijgt ook de kans en de tools om jezelf en je ambities onder de loep te nemen opdat je goed voorbereid (Wat zijn mijn sterktes? Waar krijg ik energie van? Waar wil ik professioneel naar evolueren?) de arbeidsmarkt kan bestormen! 
Ik kijk met een voldaan gevoel terug op mijn studietijd en kan zeker zeggen dat mijn extra jaartje aan EMS de kers op de taart was! 

Margot De Ridder, postgraduaat HRM, 2019-2020
 

Elain Bielen

Elain Bielen

“Ik wil het beste halen uit personen en bedrijven”
Dit is al zeer lang mijn motto, mijn passie.
 
Om met mijn passie aan de slag te gaan heb ik een Postgraduaat Human Resources Management gevolgd bij de EHSAL Management School. Tijdens deze opleiding vond ik als snel een job als HR Consultant bij clearXperts!
 
De opleiding HRM geeft mij de nodige inzichten en vaardigheden die ik kan gebruiken om personen en bedrijven naar een hoger niveau te tillen. 

Elain Bielen, HR Consultant, clearXperts, postgraduaat HRM 2019-2020

Silke Van Herreweghe

Silke Van Herreweghe

Na mijn Master Handelswetenschappen, met afstudeerrichting people and change management, miste ik nog wat specifieke kennis over HR-topics zoals rekrutering & selectie, payroll en sociale wetgeving. Daarom heb ik na mijn Master gekozen om het Postgraduaat Humanresourcesmanagement te volgen aan de EHSAL Management School. 
De kennis die de docenten je aanbrengen zijn zowel met een theoretische onderbouwing als met heel wat ervaringen en voorbeelden vanuit de praktijk. Deze combinatie is voor mij enorm leerrijk geweest. 
Daarnaast zorgen de projecten rond employer branding, learning & development, HR-processen, en interne communicatie ervoor dat je zelf aan de slag kan met praktijk-vraagstukken en leert om een oplossing op maat van de klant te bezorgen. Hierdoor wordt niet alleen je kennis rond deze topics uitgebreid, je leert ook werken op vraag van de klant en met hen te communiceren. 
De begeleiding en ondersteuning van de docenten zijn hierbij een grote meerwaarde. 
Dit postgraduaat biedt een grote meerwaarde voor iedereen die zich verder wil verdiepen in HR en hierbij theorie wil combineren met veel praktijkvoorbeelden en -projecten. Je leert op enkele maanden enorm veel bij over hoe verschillende HR-topics in de praktijk toegepast worden en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan. 
Tot slot is er ook sollicitatietraining voorzien in deze opleiding waardoor je op een professionele manier begeleiding krijgt om de stap te zetten naar de arbeidsmarkt. 

Silke Van Herreweghe, postgraduaat HRM 2019-2020

Jasmin Dralants

Jasmin Dralants

Toen het moment aangebroken was om mijn specifieke masterrichting in Handelswetenschappen te kiezen was ik heel sterk aan het twijfelen of ik iets met Human Resources Management of iets met Marketing zou gaan doen. Op datzelfde moment werden er in de aula flyers uitgedeeld voor postgraduaten aan de Ehsal Management School. Mijn oog viel onmiddellijk op het postgraduaat Human Resources Management. Wat mij voornamelijk aansprak was het feit dat we les zouden krijgen van mensen uit de praktijk, dat was iets wat zeker ontbrak aan mijn studies Handelswetenschappen. Ik was vrijwel direct overtuigd dat ik deze opleiding nog zou volgen nadat ik afgestudeerd was, dus nadat ik mijn studies Handelswetenschappen had afgerond heb ik mij onmiddellijk ingeschreven voor dit postgraduaat. Het heeft me zeker niet teleurgesteld, de lessen zijn heel boeiend omdat de docenten hun eigen ervaringen uit de praktijk met plezier aan ons meedelen, daarnaast zat ik in een relatief kleine klas waardoor je ook iedereen van je medestudenten leert kennen.

Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat er heel wat verschillende domeinen deel uitmaken van Human Resources Management, je leert bovendien dat Human Resources onmisbaar is in een bedrijf wat mij nog meer heeft gemotiveerd om in dit domein aan de slag te gaan. Ook door de projecten die lopen doorheen het jaar leer je om te werken in teamverband zoals het gebeurt in de praktijk waardoor je leert om veel professioneler te werk te gaan. Daarnaast leer je tijdens dit jaar ook jezelf beter kennen doordat er meerdere coachings gegeven worden door Veronika Wuyts die focussen op jezelf als individu. Een extra pluspunt aan deze opleiding is dat je ook tips en tricks krijgt omtrent het solliciteren zodat je helemaal klaar bent om na deze opleiding de gepaste job te vinden. 

Ik heb tijdens dit postgraduaat heel veel bijgeleerd en ik ben heel blij dat ik dit nog gedaan heb na mijn studies Handelswetenschappen (die toch altijd heel algemeen waren). Ik zou dit postgraduaat aan iedereen aanraden omdat HRM heel divers is en cruciaal is voor een bedrijf.

Jasmin Dralants, studente postgraduaat Humanresourcesmanagement 2019-2020
 

Tina Peeters

Tina Peeters

Aan het werk gaan en geld verdienen of nog een extra jaar kennis opdoen/specialiseren? Dat dilemma is voor vele studenten bij het afronden van hun master of bachelor heel herkenbaar. Voor mij was deze beslissing snel gemaakt toen ik de inhoud van het postgraduaat las.
Het zou de perfecte aanvulling zijn voor mijn bachelor Office Management met optie Human Resources. Deze bachelor had me reeds veel geleerd over HR, maar nog niet zo diepgaand als ik had gewild. Dat smaakte naar meer en daarom ging ik op zoek naar een meer praktijkgerichte en intensieve HR-opleiding.
Het postgraduaat HRM aan de EMS stak er met kop en schouders bovenuit dus was deze beslissing snel gemaakt. Ik heb hier dan ook geen seconde spijt van gehad want elke dag leerde ik enorm veel bij over o.a. rekrutering, learning & development, payroll, employer branding, arbeidsrecht, HRIS enz. Alles wat ik me had ingebeeld kwam aan bod en nog veel meer.
Het feit dat de lessen werden gegeven door docenten vanuit het bedrijfsleven maakte de lessen ook veel interessanter. Ze deelden hun eigen ervaringen en expertise op een interactieve manier met de klas. De uitdagende projecten dat we moesten doen, maakten het dan ook helemaal af. Op die manier konden we ons helemaal verdiepen in het vak en tegelijkertijd leerden we samenwerken en ons flexibel en professioneel opstellen.
Als mensen me vragen of het waard was een extra jaar te studeren, zeg ik zonder twijfel dat ik in het afgelopen jaar meer heb geleerd over HR dan dat ik in mijn drie jaren bacheloropleiding heb opgestoken.

Tina Peeters, Postgraduaat HRM 2018-2019

Ellen Martens

Ellen Martens

Na mijn studies Handelswetenschappen had ik het gevoel dat ik nog iets miste, ook al is dat een heel goede opleiding. Ik wou nog wat praktijkervaring opdoen en zo kwam ik bij het postgraduaat HRM van de EHSAL Management School uit. Learning by doing staat hier namelijk centraal.

In onze groep waren er veel verschillende achtergronden qua vooropleiding (handelswetenschappen, orthopedagogie, taal- en letterkunde, hotelmanagement,...). Dit zorgt er voor dat je bij projecten meer inzichten krijgt vanuit verschillende invalshoeken.

De docenten staan allemaal in het bedrijfsleven, waardoor je tijdens de lessen en projecten veel praktische tips kan krijgen. Voor mij was het een groot voordeel dat de vakken niet los staan van elkaar en dat je dus de linken ziet tussen de verschillende aspecten van HR.

Tijdens de lessen van Veronika Wuyts leer je ook nog eens heel wat bij over jezelf, wat heel handig is bij groepswerken, sollicitatiegesprekken en het verdere bedrijfsleven.
Ik heb alleszins heel veel bijgeleerd en heb het gevoel steviger in mijn schoenen te staan.

Ellen Martens, Postgraduaat HRM 2018-2019

Camille Van Hijfte

Camille Van Hijfte, Postgraduaat HRM 2018-2019

Tijdens mijn Bachelor in KMO-Management kwam ik doorheen de drie jaren al vaak in contact met vakken zoals HR, sociale wetgeving en ondernemen. Vanaf dat moment wist ik het: “Zoiets wil ik gaan doen!” Ik heb er dan ook voor gekozen om mijn eindstage te volgen in HR, bij Harvey Nash Gent en als kers op de taart koos ik ervoor om me verder te specialiseren in het Postgraduaat Humanresourcesmanagement aan de ESHAL Management School.
Een jaar waar je ondergedompeld wordt in de verschillende takken van HR: zowel soft als hard HR. Je leert er de verschillende wetgevingen kennen, rekrutering, payroll en nog zoveel meer.

De lessen worden ook steeds gegeven door gastdocenten die hun praktijkervaring meenemen, wat het extra boeiend maakt. Daarbovenop werk je doorheen het jaar ook aan verschillende projecten bij bedrijven die met een reëel HR-vraagstuk zitten. Op deze manier kan je de theorie ook effectief gaan toepassen in de praktijk. Een echte aanrader als je het mij vraagt!
Doorheen het jaar heb ik ook voor mezelf ontdekt welke richting ik nu effectief wou uitgaan. Voor mij persoonlijk waren de lessen payroll heel interessant, na mijn specialisatie voelde ik me dan ook volledig klaar voor de arbeidsmarkt en ben ik recent gestart als Payroll Consulent bij SD Worx.
Tot slot leer je ook vrienden kennen met eenzelfde passie voor HR in het hartje Brussel. Een leerrijke maar ook leuke ervaring als afscheid van je studententijd!


Camille Van Hijfte, Postgraduaat HRM 2018-2019

Elise Verhoyen

Elise Verhoyen, Postgraduaat HRM 2018-2019

Vorig jaar studeerde ik af als Master in de Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid. Ik voelde mij nog niet klaar voor de arbeidsmarkt en ging dan ook op zoek naar een praktijkgerichte opleiding die de overgang naar het werkleven gemakkelijker kon maken. Ik had mezelf geïnformeerd omtrent alle mogelijke opties en kwam uiteindelijk uit bij de postgraduaat HRM aan de EHSAL Management School.

De eerste dag was enorm spannend! Allemaal nieuwe gezichten, allemaal studenten met een andere opleidingsachtergrond, wat de opleiding achteraf gezien enorm boeiend heeft gemaakt! We werden heel warm ontvangen en maakten kennis met de docenten. Ik was onder de indruk over al hun kennis.

De docenten aan EMS staan effectief in het werkveld en halen heel wat praktijk relevante voorbeelden mee naar de lessen wat de opleiding uitermate interessant maakt. Alle facetten kwamen aan bod, waardoor we helemaal ondergedompeld werden in de HR wereld.
Daar stopte het natuurlijk niet! We kregen ook de kans om vier grote bedrijfsprojecten uit te voeren in team. Op die manier zetten we onze eerste stapjes in het bedrijfsleven als consultants, maar werden we langs de zijlijn gecoacht door ervaren professionals die altijd voor ons klaarstonden. De opleiding heeft mij zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkeld en mij klaargestoomd voor een eerste echte job. In september start ik als consultant bij Delaware waar ik zal instaan voor het digitaliseren van allerhande HR-processen.

Daarenboven zijn er vriendschappen voor het leven gesmeed wat het avontuur alleen nog maar mooier maakt!

Elise Verhoyen, Postgraduaat HRM 2018-2019