fbpx Strategic & Organisational Intelligence | EHSAL Management School

Strategic & Organisational Intelligence

Deze opleiding wordt uitzonderlijk niet aangeboden in het academiejaar 2023-2024.

Strategic intelligence helpt bij het formuleren en communiceren van de strategie. Hoe meer een organisatie in staat is om haar strategie te expliciteren, des te makkelijker het is om die vervolgens in de praktijk om te zetten. Data-driven decision making reikt hefbomen aan voor de verdere uitwerking, de uitbouw en de concrete realisatie van uw strategie.

Om data-driven decision making goed op de rails te zetten kunnen, afhankelijk van de cultuur van de organisatie en van de bestuurlijke maturiteit, verschillende organisatievormen onderscheiden worden voor teams die actief zijn met kwantitatieve beleidsondersteuning. We analyseren welke organisatievorm optimaal is in elke maturiteitsfase.

Het richt zich tot managers en business consultants die samen met de informaticaspecialisten instaan voor het (mee)organiseren, beheren, beheersen, vernieuwen, uitvoeren en bewaken van beleidsinformatiesystemen zoals Financial en Business Controllers, Management Accountants, Marktonderzoekers en Beleidsmedewerkers en maakt deel uit van het executive programma Data driven decision making.

Programma

Het programma omvat 4 sessies (deels on campus deels online) van 3,5 uur. De sessies vinden plaats op maandag- of dinsdagavond van 18u tot 21u30 in Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel en starten op 24 oktober 2022.

  • Strategic frameworks
  • KPI's, balanced scorecard en strategiekaart
  • Change management
  • Strategisch portfolio management