fbpx Sofie Lerut | EHSAL Management School

Sofie Lerut

Partner ROOTS ADVOCATEN

Sofie Lerut is licentiaat in de rechten (KU Leuven). Zij behaalde een aanvullende licentie strafrecht aan de Université Paris II (Panthéon-Assas) en volgde de opleiding Europees recht aan het Europacollege in Brugge. Zij is sinds 1995 lid van de balie van Kortrijk.

Sofie behaalde een Certificate in Family Business Advising en een Advanced Certificate in Family Business Advising, uitgereikt door het Amerikaanse Family Firm Institute, en een Certificaat Adviseur Familiebedrijven aan de Ehsal Management School. Zij werd in oktober 2015 benoemd tot Fellow van het Family Firm Institute.

Sofie legt zich binnen het advocatenkantoor Roots Advocaten voornamelijk toe op governance, opvolging en conflicten binnen familiebedrijven. Daarnaast behartigt zij ook dossiers in verband met aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.

Zij verzorgde samen met Jozef Lievens de redactie van de Code Buysse III en behoort tot het kernteam van 'Het Familiebedrijf', waar zij onder meer instaat voor het programma van de Opvolgersacademie.  

Gastdocent Sofie Lerut