fbpx Postgraduaat Humanresourcesmanagement - dagopleiding | EHSAL Management School

Postgraduaat Humanresourcesmanagement - dagopleiding

Humanresourcesmanagement is een zeer ruim vakgebied, waarbinnen een waaier aan beroepen mogelijk is. Het postgraduaat Humanresourcesmanagement is bijgevolg ook zeer breed van opzet, zodat je over een dito referentiekader zult beschikken om als HR medewerker of HR verantwoordelijke succesvol binnen een organisatie te functioneren. Daarbij ligt het accent op de gevarieerde praktijk van de HR-professional. Een opleiding waarin je jouw mensgerichte houding ten volle kunt ontplooien!

Via een unieke onderwijsformule van gastcolleges, werkplekleren , bedrijfscases, groepsopdrachten en coachingsessies doe je relevante bedrijfservaring op. Bovendien leer je op een uitdagende manier om te gaan met deadlines  en bouw je ook verder aan je sociale vaardigheden. Alle lessen worden gegeven door gepassioneerde gastdocenten uit het bedrijfsleven die je actief betrekken bij hun vakgebied. Zo verkrijg je relevante en nuttige bedrijfskennis die je in staat stelt om de realistische bedrijfsprojecten succesvol uit te werken.
Het postgraduaat vormt een afgerond geheel van 240 contacturen (40 studiepunten) en loopt over één academiejaar.
De doelgroep zijn gemotiveerde pas afgestudeerde bachelors en/of masters.

 

Werkplekleren  in het postgraduaat HRM - the best of both worlds

Bij het werkplekleren zorgen we, met Duaal HR, voor nog meer onderdompeling in het bedrijfsleven. Naast het volgen van lessen, ben je als student actief in een (geselecteerde) onderneming waar je de geziene leerstof onmiddellijk kan gaan toepassen “on the job”. Je werkt samen met de andere personeelsleden op de hr-afdeling van een onderneming/organisatie, aangestuurd door een bedrijfscoach die waakt over de leerdoelen. Zo leer je de theorie en praktijk afwisselen vanuit de context van een echte organisatie. De geziene leerstof kan je onmiddellijk ter plekke toepassen. Veel concreter als dit kan het niet worden. Naast de coaching van je werkplek zelf, staan ook de mentoren van duaal digitaal klaar om je te ondersteunen in dit traject.
Als student ontvang je geen loon of onkostenvergoeding. Je doet vooral veel extra ervaring op en de kans dat dit uitmondt in een vaste job is reëel.

Het postgraduaat gaat van start met vier weken les. Dan volgt een intensieve week van kennismaken op de werkplek. Daarna wisselen wekelijks dagen met les en dagen op de werkplek elkaar af.

Meer specifiek:

  • week 1: 2 dagen les + 3 dagen op de werkplek  
  • week 2: 3 dagen les + 2 dagen op de werkplek

Vanaf juli, voorafgaand de start van het postgraduaat eind september, begint Duaal Digitaal aan de matching van studenten en werkplekken. Schrijf je jezelf later in? Dan val je in het tweede deel van de matching en zijn er al verschillende werkplekken gematcht. Ga je liever zelf op zoek naar een werkplek? Dat kan ook! Maar neem dan zeker eerst contact op met de programmacoördinator.