fbpx Postgraduaat Business management | EHSAL Management School

Postgraduaat Business management

In dit opleidingstraject willen we net afgestudeerde bachelors en/of masters voorbereiden op het ondernemen in een gedigitaliseerde wereld.

Hoewel het programma een ‘klassieke’ opbouw kent, noodzakelijk voor een goed begrip van bedrijfsmanagement, focussen we volledig op de digitalisering. De bedrijfsvoering wijzigt hierdoor immers volledig. De klant staat meer dan ooit centraal en globalisering is een feit. De beschikbare technologieën creatief en optimaal inzetten is een boeiende en continue uitdaging waar iedere onderneming voor staat.

Tijdens dit postgraduaat dompelen we studenten onder in de bedrijfseconomische wetenschap op een zeer praktijkgerichte wijze. De theorie wordt dankzij de praktijkdocenten verduidelijkt aan de hand van inspirerende voorbeelden van ondernemingen die de digitalisering met succes toepassen, of … nét niet. Bedrijfsprojecten waarbij studenten, in team en gecoacht door praktijkdocenten, een adequaat antwoord bieden op concrete marketing, operationele en financiële vragen van een bedrijf of organisatie, laten studenten toe ervaring op te doen.

 

Contacteer programmacoördinator Caroline voor al je vragen


Wat zal je leren?

Alle aspecten van business management komen in dit postgraduaat aan bod: 

 • van strategisch,
 • over marketing- en sales-,
 • financieel-,
 • people-
 • tot ‘last but not least’ operationeel management.

Ook de juridische en fiscale aspecten van het ondernemen in het algemeen en het online entrepreneurship in het bijzonder, diepen we uit.

Bekijk het volledige programma-overzicht


Kom naar een infodag en ontdek alles over de opleiding


Praktische info

 • Campus: Stormstraat 2, 1000 Brussel
 • Het academiejaar loopt van 25 september 2023 tot 30 april 2024
 • Lesrooster: gastdocenten geven de cursussen van maandag tot en met vrijdag, tussen 9u30 en 16u30, afhankelijk van het opleidingsonderdeel. Er zijn gemiddeld 15 contacturen per week waarvan gemiddeld een dag per week online doorgaat. Daarnaast moet je wel rekenen op extra taakbelasting per week: individuele opdrachten, groepsopdrachten en realistische bedrijfsprojecten. In het eerste semester ligt de nadruk vooral op contactonderwijs. In het tweede semester wordt er voornamelijk gewerkt aan de verschillende opdrachten, cases en bedrijfsprojecten. 
 • Examens: in november, januari en april. Verschillende opdrachten doorheen het jaar. 
 • 40 studiepunten: Je behoudt het statuut van student en je hebt nog recht op kinderbijslag/Groeipakket. 

Bekijk de academische kalender 2023-2024.


Laat je overtuigen door alumni

   Inès


"Ik heb lang getwijfeld tussen een aantal marketinggerichte Postgraduaten, maar toen ik op de infodag uitleg hoorde over het Postgraduaat Digitaal business management, was de keuze snel gemaakt. Het is een nieuwe opleiding die helemaal aansluit bij de noden van de arbeidsmarkt. In deze opleiding maak je kennis met business management in de gedigitaliseerde wereld van vandaag. Zowel het economische als het digitale komen aan bod en dat maakt dit postgraduaat uitdagend en afwisselend!"

Ellen Decoster


"Een grote troef van het postgraduaat zijn de lessen van gastdocenten uit elk specifiek vak. Zij delen hun ervaring en kennis met voorbeelden uit de praktijk, wat het extra boeiend maakt.
Doorheen het jaar kregen we de kans om mee te werken aan vier uiteenlopende bedrijfsprojecten waarbij we gecoacht werden door ervaren professionals. Op die manier leerden we beter samenwerken en zetten we onze eerste stappen in het bedrijfsleven."

Lara Lenaers

Overtuigd? Schrijf je in voor de opleiding


Inschrijven

Het inschrijvingsgeld voor het academiejaar 2023-2024 bedraagt €3300. 

Wat is inbegrepen? 

 • lessen (240 contacturen) door gastdocenten
 • begeleide bedrijfsprojecten
 • handboeken en online cursusmateriaal 
 • postgraduaatsgetuigschrift wanneer je geslaagd bent 

Inschrijvingsprocedure

 • Vul het online inschrijvingsformulier in. Op basis van de ingevulde info en de bijkomende informatie die opgeladen werd (CV, motivatie, diploma’s) zal de programmaleiding jouw aanvraag tot inschrijving beoordelen. Als je op het moment van inschrijven nog geen voorlopig attest hoger onderwijs of diploma hebt, kan je dit later per mail aan de betrokken programmacoördinator bezorgen.
 • Eens je aanvraag tot inschrijving aanvaard is, ontvang je per mail een bevestiging van je kandidatuur.

Download de opleidingsbrochure


Vragen?

Kom naar een infodag. Registreer je nu

➢    za 11/03/2023 
➢    za 22/04/2023
➢    za 24/06/2023 
➢    za 9/09/2023 

Contacteer programmacoördinator Caroline Deneuter:

  Plan zelf een gesprek in via MS Teams
  caroline.deneuter@emsbrussel.be
   02/210 13 59