fbpx Jozef Lievens | EHSAL Management School

Jozef Lievens

Partner Roots Advocaten, Gedelegeerd Bestuurder 'Het Familiebedrijf'

Jozef Lievens is licentiaat in de rechten (Leuven), behaalde een MBA aan de Nottingham Trent University (UK) en een master in consulting (Oxford University – HEC). Hij volgde leergangen in onderhandeling van professor Roger Fisher (‘Getting to Yes’) aan de Harvard Law School.

Hij is partner van Roots Advocaten. Daarnaast noemde Trends hem de nestor onder de specialisten inzake familiebedrijven.

Jozef Lievens publiceerde diverse boeken over familiebedrijven :
- "Opvolging in het familiebedrijf.  Succesvolle strategieën.", Lannoo 2001.
- “Governance in het familiebedrijf – sleutel tot succes” , Lannoo 2004 (genomineerd door "de Tijd" als managementboek van het jaar 2004 – vertaald in het Frans en in het Bulgaars)
- "Het roer uit handen. Doorgeven van het familiebedrijf ", Lannoo 2006 (met Johan Lambrecht). 
- "Met uw familiebedrijf naar de Champions League", Roularta Books 2007 (met Johan Lambrecht)
- “Opvolging in het familiebedrijf: de vijf essentiële vragen”, Roularta Books, 2010 (met Johan Lambrecht)
- "Betrokken eigenaars, sterke Familiebedrijven", Lannoo Campus, 2016
- "Een sterk eigenaarsteam, troef voor het familiebedrijf", Roots Advocaten, 2020

Als één van de weinige Europeanen is Jozef Lievens titularis van een Certificate in Family Business Advising en van een Certificate in Family Wealth Advising, uitgereikt door het Amerikaanse Family Firm Institute.  In oktober 2006 werd hij benoemd tot Fellow van het Family Firm Institute.

Jozef Lievens is de redacteur van de Commissie Buysse, de Code voor governance in niet-beursgenoteerde bedrijven. Hij is ook lid van de Board of Trustees van Guberna.
Jozef Lievens is medeoprichter en Gedelegeerd-Bestuurder van 'Het Familiebedrijf'. Hij was ook oprichter en gedelegeerd-bestuurder van FBNet Belgium, een netwerk van Belgische familiebedrijven.

Gastdocent Jozef Lievens