fbpx Gezondheidseconomie | EHSAL Management School

Gezondheidseconomie

Waarom deze Expert Class in Gezondheidseconomie volgen?
Gezondheid is wellicht ons hoogste goed, en investeren in gezondheid is goed voor de mensen en de economie. Maar onze maatschappij beschikt niet over oneindig veel middelen om te investeren in gezondheid en gezondheidszorg. Daarom moeten er weloverwogen keuzes gemaakt worden omtrent wat men nog kan betalen met publieke middelen en wat niet, of het nu gaat over preventieve maatregelen, geneesmiddelen of andere medische technologie├źn of andere behandelingen/programma's.

Dit uniek langlopend programma biedt actoren uit de gezondheidszorg en pharma een breed inzicht, zowel in de algemene gezondheidseconomie, als in de gezondheidseconomische evaluatie. Zo is de deelnemer in staat om gezondheidseconomische studies op te zetten, te analyseren en te interpreteren.

Ook epidemiologie en de organisatie en financiering van de gezondheidszorg komen aan bod.

Het docentenkorps bestaat zowel uit vooraanstaande professoren, als uit practici met een ruime ervaring op het gebied van gezondheidseconomie, gezondheidseconomische evaluaties en Health Technology Assessment (HTA).

Doelgroep
De opleiding richt zich tot hoger opgeleiden uit de gezondheidszorg en pharma. Het wil professionals uit de industrie en het beleid en practici voorzien van de noodzakelijke en actuele onderbouw van de gezondheidseconomie.

Deelnemers uit de farmaceutische industrie, de sector van medische hulpmiddelen en diagnostica, maar ook uit de ziekenhuissector, de verzekeringsinstellingen, de overheid en individuele zorgverleners.

Gezondheidseconomie