fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

 

 

Jeroen Berghmans

De opleiding voor Adviseur familiebedrijven is wat mij betreft een echte aanrader. Ik werk al heel mijn carrière in de financiële sector, waarbij ik me vooral toespits op vermogensadvies voor ondernemende families. Deze opleiding heeft voor mij een concrete meerwaarde gehad.
Je blik op het familiebedrijf is gekleurd door je eigen achtergrond, dat kan bancair, boekhoudkundig, fiscaal,… zijn. Deze cursus slaagt erin om je blik te verruimen en bruikbare inzichten mee te geven vanuit meerdere invalshoeken en doet je nadenken over zaken waar je vroeger nooit bij stil stond.

Je krijgt ook niet gewoon theoretici die komen spreken, maar je krijgt inzichten van stielmannen die de praktijk in de vingers hebben. Ze beheersen de theorie, maar kunnen deze ook praktisch en realistisch toepasbaar maken met praktijkvoorbeelden.

Met de inzichten vanuit de cursus ben ik aan de slag gegaan met enkele van de ondernemende families die ik begeleid en dit met zeer mooie resultaten en lovende woorden van de families over de aanpak.

Jeroen Berghmans, Private banker ING / 2021-2022

Björn Derdeyn

De opleiding Adviseur Familiebedrijven vormt een mooi helikopterbeeld van wat advies aan familiebedrijven zou moeten inhouden. Een beeld dat uitnodigt om verder te verdiepen in de verschillenden onderwerpen. 

Ik merk in mijn dagelijkse bezigheden dat ik vaak met een andere bril naar bepaalde relaties binnen een familie kijk. Of dat ik strategische beslissingen of evoluties in bedrijven anders ga interpreteren. Alleen al daarvoor is de opleiding voor mij geslaagd. 


Björn Derdeyn, mede-oprichter van MENS bv / 2020-2021

Jean Paul Van Kerkhoven

Jean Paul Van Kerkhoven

De opleiding was een extra sleutel in mijn rol als Adviseur Familiebedrijven. Een familiale KMO-onderneming is verre van een ‘grote onderneming in het klein’. Een specifieke aanpak voor deze betekenisvolle ondernemingen vraagt een specifieke kennis, expertise én actiegerichtheid. Via de professionele opleiding kreeg ik niet alleen een verdiepend inzicht in bestaande expertises, maar ook een compleet referentiekader en specifieke methodieken om mee aan de slag te gaan. De aanvullende praktijkcases gaven meteen ook de nodige praktische handvaten.

Jean Paul Van Kerkhoven, Adviseur Familiebedrijven, Gedelegeerd Bestuurder Finman BV / 2019-2020

 

Steven Boute

Als Business Coach krijg je allerlei vragen om ondersteuning te bieden. Dankzij dit programma heb ik nu ook oog voor 'het familiebedrijf als systeem'. Naast aandacht voor het bedrijf, kan ik nu ook ten volle de noden van de familie en de individuele familianten mee in overweging nemen. Per slot van rekening is een familiale context toch iets anders dan een beursgenoteerd bedrijf. Managen van de familie en de daaraan verbonden emoties is als familiaal zaakvoerder een belangrijk aspect.
 
Gewapend met theoretische achtergrond, wetenschappelijke achtergrond, praktijktools, en cases gebracht door experten met jarenlange ervaring in het domein, word je gewapend om je klanten te kunnen adviseren en begeleiden inzake familiale overdracht, governance en structurering van de eigendom. Daarbij krijg je de achtergrond om fiscaal en juridisch de opportuniteiten en beperkingen inzake erfrecht en fiscaliteit in acht te nemen. Daarnaast krijg je voldoende praktische handvaten om je klanten te begeleiden bij bijvoorbeeld het opmaken van een strategisch plan of om op te treden als bemiddelaar bij een conflict.
 
Voor wie voldoende maturiteit heeft in het bedrijfsleven, afwisseling in de job zoekt, snel kan schakelen tussen zaken van op afstand bekijken en in detail gaan, reeds goed weet om te gaan met emoties, goed kan luisteren naar wat niet gezegd wordt en een passie heeft voor familiebedrijven, zou aan de slag kunnen als Adviseur Familiebedrijven. Daarbij is het volgen van deze opleiding van EMS een absolute must. Vanuit Het Instituut voor het Familiebedrijf, mag je rekenen op academische expertise en een grondige terreinkennis van docenten en professoren. Kwaliteit verzekerd. Echt een aanrader!

Steven Boute Adviseur Familiebedrijven/Coach C.G. Totem / 2018-2019

Johan Van den Berckt

Het volgen van de opleiding "Adviseur familiebedrijven" was een verhelderende ervaring. Hoewel ik reeds een multidisciplinair pad afgelegd heb, werden heel wat thema's die ik dagelijks tijdens mijn opdrachten aansnijd, tijdens deze opleiding modelmatig onderbouwd. Dit leidde tot meer structuur in mijn werkzaamheden en gaf me inzichten om minder snel in 'emotionele' valkuilen te tuimelen. Daarnaast heel inspirerende sprekers en medestudenten...

Johan Van den Berckt, Organisatie-Architect / 2019-2019

 

Ruud Ruiter

In 2016-2017 heb ik de opleiding Adviseur Familiebedrijven gevolgd. Als eerste Nederlander heb ik het certificaat van deelname mogen ontvangen. 12 dagen onder leiding van diverse topdocenten uit de praktijk vol dialoog over familiale zaken. Met name de werking van familiebedrijven en de bijbehorende psychologische aspecten werd volop voor het voetlicht gebracht.
Alle onderwerpen werden gepresenteerd vanuit een holistisch blikveld.
De familie, het bedrijf, de eigendom en het individu zijn een onlosmakelijk geheel en het éne aspect beïnvloedt het andere. Deze filosofie is de grondlegger van dit uitmuntende programma. Deze unieke opleiding zou het ook prima in Nederland doen!

Ruud Ruiter, Advseur familiebedrijf, Directeur & Consultant at fond® / 2016-2017