fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Om het Postgraduaat Industrieel Ondernemingsbeleid te behalen, heb ik 2 modules gevolgd: Bedrijfskunde (2016-2017) en Corporate Performance Management (2017 - 2018).

De opleiding Bedrijfskunde startte ik omdat ik in m'n professioneel leven vaststelde dat ik onvoldoende kon meedenken op bedrijfsorganisatorisch niveau. Vanuit mijn basisopleiding Industrieel Ingenieur Elektromechanica en mijn ervaring, kon ik in vergaderingen sterk bijdragen aan het operationeel en technisch aspect, maar merkte ik dat ik op andere domeinen, zoals sales, marketing of finance, minder kon deelnemen omdat ik de nodige kennis miste.

Na de opleiding Bedrijfskunde, waar onder andere bedrijfsfinanciële aspecten (zoals boekhouden, financiering, ...), marketing, sales, investerings- en kostprijscalculaties aan bod komen, had ik de nodige bagage om, in plaats van te vragen "hoe zit dat juist in elkaar?", actief te kunnen meedenken in deze materie.

Na het afronden van deze module heb ik gekozen voor CPM als 2de opleiding om het postgraduaat Industrieel Ondernemingsbeleid te behalen.

CPM geeft een globaal overzicht van hoe je een bedrijf kan organiseren en welke systemen je kan implementeren om de performantie te monitoren. Het gaat echter verder dan enkel meten: er wordt bekeken hoe de data kunnen gebruikt worden in het heden (operationeel, KPI's), maar ook in de toekomst (plannen, budgetteren), het analyseren en leren uit het verleden, tot het maken van voorspellingen om proactief te kunnen reageren. Steeds wordt er gestart vanuit de missie, visie en strategie.

Hoewel deze materie op het eerste zicht tot zijn recht komt in grotere bedrijven, heb ik in deze module zeer veel interessante en nuttige kennis opgedaan die ik gebruik in de context van een start-up.

Beide modules samen zorgen ervoor dat ik naast mijn technische opleiding en werkervaring, ook een stevige bedrijfskundige en organisatorische basis heb om mijn carrière verder te zetten.

Behalve de professionele voordelen, vond ik het ook voor mezelf een verrijkende opleiding.

Herman Vossen,Verantwoordelijke Productie en Techniek, De Zuivelarij BVBA / 2017-2018


De opleiding ‘Industrieel Ondernemingsbeleid’ was voor mij een boeiend avontuur doorheen de wereld van het bedrijfsmanagement.
Van mijn werkgever kreeg ik tijdens mijn eerste werkjaren een uiterst interessant opleidingspakket. Na enkele jaren in de business, merkte ik echter dat mijn basisopleiding in de sociale wetenschappen nog een verdere aanvulling nodig had. De opleiding ‘Bedrijfskunde’ was exact wat ik zocht…een basisinzicht in het bedrijfsbeleid met specifieke focus op de financieel-economische thema’s. De gepassioneerde docenten maakten er elke dinsdag een fascinerende sessie van en benaderden elk onderwerp vanuit hun rijke professionele achtergrond. De opleiding opende voor mij een wereld van inzichten over de financiële bedrijfsvoering en de noodzakelijke strategische afstemming van deze doelstellingen op de andere managementdomeinen (Marketing, boekhouding, …). Ook de balans en jaarrekening kenden ineens minder geheimen.
De opleiding ‘Projectmanagement’ gaf de theoretische fundamenten mee om projecten succesvol en efficiënt aan te pakken. De bevlogenheid en de passie van de docenten voor hun vakgebied maakte van elke les een interactief spektakel. Bij de uitwerking van een eigen deelproject werden de theoretische aspecten meteen omgezet in de praktijk. Samen met een 5-tal klasgenoten maak je een intensieve reis doorheen de verschillende aspecten van de PMBOK® Guide, Fifth edition. Door de heel praktische uitwerking van het project worden de linken tussen de verschillende Knowledge Area’s en de verschillende processen steeds duidelijker. Eerst word je overvallen door de vrij gefragmenteerde lesinhouden maar de verschillende puzzelstukjes voegen zich na intense inspanningen samen tot een logisch verbonden geheel. Een opleiding die ik absoluut kan aanraden aan elke professional die zich in dit gebied verder wil ontplooien.
 ‘Good, better, best. Never let it rest. Untill your good is better and your better is best!’

Jeroen Peeters - Campaign Manager, bpost bank / deelnemer Bedrijfskunde 2011-2012 + Projectmanagement 2013-2014