fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Pieter Houbey

Pieter Houbey

Als jonge professioneel in de “publieke sector” was ik op zoek naar een opleiding die mij in staat zou stellen om mijn praktische managementvaardigheden te ontwikkelen en stroomlijnen. Leidinggeven en management waren bij aanvang van de opleiding onbekend terrein voor mij, dit zowel vanuit een praktisch als theoretisch perspectief. Uiteindelijk besloot ik om deze opleiding aan de EHSAL te volgen.

Gedurende de opleiding ontdekte ik de hoekstenen van effectief en duurzaam leiderschap. Uitgaand van mijn eigen persoonlijkheidskenmerken heb ik geleerd hoe ik mijn leiderschapsstijl kan ontwikkelen en mijn vaardigheden in verschillende situaties kan inzetten. 

Het grote voordeel van deze opleiding is, volgens mij, dat er een sterke nadruk ligt op het beoefenen van de vaardigheden, zodat je deze ook effectief in de praktijk kan inzetten. 

Ik werd uitgedaagd om mijn nieuwe vaardigheden in te zetten in verschillende cases en om feedback te krijgen van de andere deelnemers en de lesgevers. 

Bovendien was de sfeer waarin dit gebeurde erg positief en aangenaam. De lesgevers zijn erg betrokken bij het individuele leerproces van elke deelnemer en nemen een open houding aan, dit nodigt uit om vragen te stellen en om te delen wat er in ons omgaat. 

Kortom, deze opleiding heeft me veel geleerd en heeft mij de mogelijkheid gegeven om mijzelf te ontwikkelen tot een betere en effectievere coach of leidinggevende (zoals u wil). 

Ik raad deze opleiding dan ook aan voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen en iets wil bijleren over praktische managementvaardigheden. 

Pieter Houbey, Ondervoorzitter van de Centrale Toezichtsraad voor het gevangeniswezen / 2022-2023
 

Katrien Geets

Geets Katrien

Tijdens de opleiding praktische managementvaardigheden worden een aantal theoretische kaders aangereikt door vakkundige docenten. 

De meerwaarde van de opleiding zit echter het in groep en onder begeleiding uitdiepen, toepassen en inoefenen van de praktijk.  

Bonus voor mij was de groep van medecursisten met allemaal een andere opleidingsachtergrond en professionele context wat voor extra leerkansen zorgde en gewoon ook heel leuk was! 
Deze opleiding is een aanrader voor alle beginnende leidinggevenden en voor ervaren leidinggevenden op zoek naar een aantal praktische handvaten.

Katrien Geets, Zaakvoerder Herd / 2022-2023
 

Wim Belmans

Wim Belmans

Ik kan de opleiding Praktische managementvaardigheden enorm aanbevelen voor zowel beginnende als leidinggevenden met al wat jaren ervaring op de teller… 

Doorheen de 3 modules krijg je een beeld over jezelf als leidinggevende, hoe je staat binnen je team en tenslotte binnen je organisatie. Teamdynamieken, coachend leiderschap, onderhandelen en change-management komen uitgebreid aan bod, steeds gegeven door docenten die expert zijn in hun vakgebied. 

 

Wim Belmans, Directeur Maatwerkbedrijf WEBO / 2022-2023

Nelis Van Peteghem

Nelis Van Peteghem

Het opleidingstraject liep voor mij praktisch volledig synchroon met mijn eerste stappen als leidinggevende van een team van 7 personen. Dit zorgde ervoor dat ik veel van de aangeboden werktuigen op korte termijn kon toepassen in mijn dagelijkse praktijk en dat het voor mij echt een toegepaste opleiding is gebleken. 

De aangereikte theoretische modellen en praktische handvaten boden mij een ondersteunend kader waardoor ik met een zeker vertrouwen mijn traject als jonge leidinggevende in een ervaren omgeving kon aangaan.

De fysieke aanwezigheid van een relatief kleine groep medestudenten bleek ook een grote meerwaarde. Tijdens de cursus vormden we op enkele maanden een hechte groep waar er in vertrouwen en met veel positiviteit en humor eerlijk en open ideeën en problemen uitgewisseld konden worden.

Ik raad de cursus zeker aan voor mensen die aan het begin van een loopbaan als leidinggevende staan. De expertise van de lesgevers zorgt ervoor dat ook meer ervaren leidinggevenden de nodige meerwaarde zullen terugvinden in het opleidingstraject.

 

Nelis Van Peteghem, Head of Personal Dosimetry at Vinçotte ControlAtom / 2022-2023

Niels Thielemans

Niels Thielemans

De inhoud van de opleiding is enorm breed. Ik ben heel wat nieuwe elementen over mezelf te weten gekomen dankzij de persoonlijkheidstest. Nu ben ik me meer bewust van mijn sterktes en zwaktes. 

Sommige lessen zijn wat algemener en in andere ga je in detail één bepaald model bestuderen. De interactieve manier van lesgeven zorgt ervoor dat de inhoud van de lessen op maat is van de verschillende deelnemers. Het voordeel is ook dat bijna elke docent wel een boek heeft geschreven over zijn expertise. Dus als je maar niet genoeg kan krijgen van een onderwerp, kan je je er nog verder in verdiepen. 

Ook is het perfect te combineren met een fulltime job, aangezien je slechts één avond per week les krijgt.

Niels Thielemans, R&D Engineer at Toyo Ink Europe / 2022-2023

Olivier Casteleyn

De opleiding sloot perfect aan bij een vorige EMS opleiding "Projectmanagement". 
Het draait allemaal rond omgaan met mensen, te starten met jezelf, bij uitbreiding met jouw team en in de organisatie.
De docenten zijn gemotiveerde mensen die hun ervaringen uit de praktijk willen doorgeven aan de studenten. 
Ze doen dit aan de hand van (groeps)oefeningen waar de theorie wordt omgezet in praktijk, geen saaie avonden dus!

De medestudenten kwamen uit allerlei sectoren, het is interessant en verruimend om ook hun ervaringen te horen. 
Er werd ook tijd gemaakt om individuele ervaringen in groep te bespreken.

Ik zou de opleiding aan iedereen aanraden. 
Leeftijd/ervaring speelt geen rol, iedereen leert zaken die hij/zij in zijn eigen omgeving kan gebruiken.

Olivier Casteleyn, Project Manager - Vanden Broele NV / 2021-2022
 

Annelies De Boeck

Annelies De Boeck

De opleiding Praktische Managementsvaardigheden voldoet aan wat de titel van de opleiding doet vermoeden.  Je staat stil bij jezelf, bij je handelen, bij je manier van leiding geven. Je krijgt praktische tools aangereikt om zo verder aan de slag te gaan in het werkveld.  
De zeer diverse achtergronden van mijn medestudenten heb ik als zeer verrijkend ervaren.  De combinatie van inhoudelijke denkkaders en oefenmomenten vullen elkaar goed aan en zijn op elkaar afgestemd.
Het grootste leertraject dat ik zelf doormaakte, was de bewustwording dat ik mij niet langer meer als collega tot mijn team verhoud, maar als leidinggevende.   


Annelies De Boeck, Teamverantwoordelijke Vilvoorde – Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel / 2020-2021
 

Tijl Van Vreckem

Tijl Van Vreckem

Voor mijn job binnen ons snel groeiend en veranderend familiebedrijf was ik op zoek naar een opleiding de me zowel nieuwe inzichten kon geven als extra managementvaardigheden.

Door het uitgebreide pakket aan sessies, waarbij de onderwerpen en opbouw relevant leken voor mijn situatie, was mijn keuze snel gemaakt. Ik had dan ook heel grote verwachtingen, maar deze werden meer dan ingelost!

De docenten zijn stuk voor stuk experts in hun vakgebied en delen hun kennis op een zeer inspirerende en praktische manier. Door de kleine groep zijn de lessen heel interactief en steek je heel wat op van elkaars ervaringen. De leerstof wordt steeds praktisch toegepast waardoor de avonden en sessies vooruit vliegen. 

Dit traject heeft op korte tijd gezorgd voor een professionele en persoonlijke groei waardoor ik zowel voor onze organisatie, de mensen rondom mij als mezelf meer kan betekenen. 

Ik zou deze ervaring absoluut aan iedereen aanraden!

 

Tijl Van Vreckem, Verantwoordelijke verkoop Gotron / 2020-2021
 

Leonie Scheys

Leonie Scheys

Als je de ambitie hebt om te groeien en de mensen rondom jouw te laten groeien, als leidinggevende maar tevens vanuit eender welke rol die je als persoon bekleedt in jouw leven, dan brengt dit programma een mooie meerwaarde. Zo leer je je authentieke zelf kennen alsook waar jij je situeert als leider en hoe belangrijk het is om mindful om te gaan met personen en situaties. 

De onderwerpen rond leadership, change management en coaching doorheen change zijn meer dan ooit relevant en noodzakelijk in een steeds sneller veranderende en complexere wereld en dus ook werkomgeving. 
Deze inzichten worden versterkt door in te zoomen op praktische skills als communicatie en presentatietechnieken, self-effectiveness en onderhandelen. 

Tijdens de lessen worden ook eigen werksituaties op een interactieve manier met de groep behandeld. Het geheel biedt een goede ondersteuning om zelfverzekerder en sterk in je rol te staan als leidinggevende. 

De lessen worden in een leuk jasje gestoken door een fijne selectie van enthousiaste en inspirerende experten in het veld. Ook de gemengde groep van deelnemers, tewerkgesteld in uiteenlopende sectoren, zorgen voor interessante conversaties en de fijne sfeer.

Omdat het geen voltijds programma is en de onderwerpen heel erg interessant zijn, smaakt het vaak naar meer. Mits een gezonde portie ambitie en interesse kan je je verder verdiepen aan de hand van extra referenties die de lesgevers met je delen. Zo heb je aan het einde van de rit een mooie rugzak om mee aan de slag te gaan.

Long story short, het programma neemt je mee op een inspirerende trip doorheen allerlei interessante domeinen die van toepassing zijn op de werkvloer en in het privéleven. 

Make people thrive! And lead by example :) Want daar gaat het uiteindelijk toch om?

Leonie Scheys, Global Accelaration Project Lead – Anheuser-Busch InBev / 2019-2020
 

Wendy Bortels

Na het lezen van de brochure werd ik meteen aangetrokken tot het praktische van het programma. De voorbeelden, rollenspellen, oefeningen en tips geven de opleiding een absolute meerwaarde. Daarnaast was de opleiding ideaal te combineren met mijn fulltime job.
Tijdens de lessen delen de docenten hun professionele ervaring en passie, maar leer je ook vanuit je persoonlijke ervaring en interactie met de andere deelnemers. 
Deze opleiding was voor mij een persoonlijk proces van bewustwording. De verschillende modules hebben mij extra inzicht gegeven om mee te nemen op mijn verder pad. Bedankt voor de goede organisatie en persoonlijke verrijking!

Wendy Bortels , Medisch coördinator bij vzw martine van camp / 2019-2020
 

Ellen Stook

De opleiding Praktische Managementvaardigheden is de perfecte opleiding voor zowel mensen met als zonder managementskills.
Je leert op een zeer praktische manier hoe je vanuit jouw eigen persoonlijkheid aan de slag kan gaan met het opbouwen van, en werken aan een team waar vertrouwen de basis vormt.
De lessen zijn enorm interessant en steeds wordt een deel theorie gekoppeld aan praktijk.
Ik heb enorm veel bijgeleerd door de lesgevers, die heel veel ervaring hebben, en jou af en toe wijzen op jouw zwakke plekken. Zij geven dan ook steeds tips en tricks om hiermee om te gaan alsook met moeilijker werksituaties.
Daarnaast was het ook zeer interessant om onderling met elkaar te discussiëren en te leren uit de andere deelnemers hun visie op bepaalde situaties.
Ik kan deze opleiding alleen maar aanraden en heb geen seconde spijt van mijn deelname. Integendeel, het was een verrijking.
De dingen die ik geleerd heb zijn tijdloos en zal ik de rest van mijn verdere loopbaan blijven toepassen.

Ellen Stook – Teamchef Centrale Controledienst – Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening / 2018-2019 
 

Lieven Diegenant

De cursus biedt een brede waaier van inzichten en vaardigheden die je nodig hebt als leider binnen een organisatie. De lesgevers waren experten in het veld en zeer goed voorbereid.
De opleiding heeft mijn inzichten en daardoor vertrouwen in mijn leiderschap vergroot en ik kijk terug naar een leerrijke ervaring met aangename, gelijkgezinde & diverse sociale contacten.  

Lieve Diegenant, Director Project management, PPD / 2018-2019
 

Indara Robyns

Enthousiast, nieuwsgierig en hoge verwachtingen. Zo kan ik mijn gevoel bij mijn inschrijving voor de opleiding “praktische managementvaardigheden” omschrijven. Zelfs als je (nog) geen leidinggevende functie hebt, worden er gedurende deze sessies tools en tips aangereikt om je beter te profileren in zowel je professionele activiteiten als in het dagelijks leven.
Door de logische structuur van lessenopbouw wordt er eerst stilgestaan wie je zelf bent, hoe je reageert (op de werkvloer) en wat je werkpunten zijn. Deze zelfkennis vormt een goede basis voor de andere lessen waar er op inspirerende wijze uitleg wordt gegeven op o.a. vergadertechnieken, onderhandelen, presenteren, technieken om lastige gesprekken te voeren, coaching, …
Interessant is ook dat deze technieken aangewend worden tijdens de sessies waardoor je het dus niet alleen vanuit de pure theorie bekijkt, maar dadelijk ook kan omzetten op de werkvloer. 
Conclusie: de nieuwsgierigheid werd gevoed en aan de hoge verwachtingen werd tegemoet gekomen. Mijn enthousiasme is er ook nog steeds. En dit geef ik graag door aan de volgende geïnteresseerden voor deze opleiding, want het is een aanrader!

Indara Robyns, juriste / 2018-2019 
 

Eli Mondelaers

Ik kan de opleiding Praktische Managementsvaardigheden bij EMS van harte aanbevelen.
Al de verschillende sessies rond gedragsvoorkeuren, coaching, vergadertechnieken, delegeren, onderhandelen en presenteren worden in groepsverband ingeoefend of gedemonstreerd en zijn onmiddellijk toepasbaar op de werkvloer.
De hoeveelheid theorie is beperkt tot een minimum, dus een ideale afsluiter van een drukke werkdag. En bijgevolg perfect te combineren met een voltijdse dagtaak.
Deze opleiding voorziet je van de nodige tools om je doelstellingen beter te behalen, het is alleen een kwestie van het geleerde consequent toe te passen.
De drie uur durende sessies omvatten meerdere cases en rollenspellen en vliegen dan ook voorbij.
Hetzij een ervaren manager of een junior, iedereen zal iets bijleren uit deze 15 sessies.


Eli Mondelaers, System Engineer Lineas Group / 2017-2018
 

Alexandre Cuvelier

Getting things done through people » is een veelgebruikte definitie door het leadership en vat deze opleiding zeer goed samen. Ze is een zeer interessante toevoeging aan de andere managementsopleidingen die ik heb gevolgd. Tijdens de 16 sessies werd het essentiële karakter van het humane benadrukt, wat dikwijls wordt verwaarloosd in de andere managementsopleidingen. Zelfkennis en kennis van anderen, efficiënte communicatie, onderhandeling, tijdsbeheer, het beheer van verandering zijn een paar thema’s die werden aangekaart met als rode draad het begrip “duurzaam management”, een essentiële sleutel van het leadership. Bovendien zijn de cursussen zeer goed georganiseerd en verstrekt door professoren met reële ervaring op het terrein. Ik kan deze opleiding aanbevelen aan iedereen die een positieve verandering wil bewerkstellingen binnen zijn organisatie.
Nog eens bedankt voor de goede organisatie! 


Alexandre Cuvelier, Attaché FOD Financiën / 2017-2018