fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Pascaline Anné

Pascaline Anné

“Wat is de impact van mijn rol als recruiter op mijn organisatie? Waar kan ik het verschil maken? Waarom organiseert mijn organisatie haar HR-beleid op deze manier? ...”
Vraag jij je dit soms ook af?
Ik was alvast nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen. Na enkele jaren ervaring te hebben opgebouwd als IT Recruiter, wilde ik de HR-wereld beter leren kennen. Het was me al snel duidelijk dat ik een brede opleiding wilde volgen, en na grondig onderzoek te hebben verricht, koos ik voor het Postgraduaat HRM aan EMS. De goede reputatie van EMS, hun professionele uitstraling, hun heldere communicatie en de goede bereikbaarheid van de campus konden me volledig overtuigen.
Tijdens het volgen van de opleiding werden mijn verwachtingen helemaal ingelost. Zo werd de volledige HR-cyclus van instroom, doorstroom en uitstroom doorlopen. De verschillende onderwerpen werden telkens aangereikt door experten in hun domein, die met praktijkvoorbeelden de materie inzichtelijk maakten.
Bovendien vormden de medestudenten ook een grote meerwaarde in de opleiding. Het was een diverse groep die deels reeds actief was in HR en er deels voor het eerst in aanraking mee kwam. Dankzij de interactie tijdens de lessen en door enkele workshops hebben we enorm veel van elkaar geleerd.
Als je een brede en grondige kijk wil krijgen op HRM, dan is dit Postgraduaat aan EMS zeker de juiste keuze. Voor mij was dit alvast het geval!


Pascaline Anné, HR Consultant - PZ / 2019-2020
 

Nathalie Dejonghe

Nathalie Dejonghe

Na het HRM programma succesvol te hebben afgelegd, had ik het vertrouwen gekregen om een carrièreswitch én verhuis naar Australië niet langer uit te stellen. 
Ik had geen ervaring in HR, maar dankzij de brede HR kennis die ik tijdens het programma had gekregen had ik na een week al een eerste job als Learning & Development Coördinator in Sydney!
Moraal van het verhaal: Recruiters zien een carrièreswitch zeker als een meerwaarde, mits een duidelijke motivatie. Die stond klaar en duidelijk op mijn CV, dankzij het HRM programma na mijn werkuren te hebben gevolgd. Dankjewel hiervoor!
Toen ik terug was in België had ik nood aan een opleiding Sociaal Recht en koos ik opnieuw voor een opleiding bij EMS! 

Nathalie Dejonghe, HR Consultant bij ClearXperts 
 

Karolien Vanwing

Karolien Vanwing

Na het afronden van een studie in Archeologie & Monumentenzorg ben ik negen jaar geleden in de HR-sector gerold.
In het begin van mijn loopbaan lag de focus vooral op rekrutering, maar de laatste twee jaar is mijn rol veel ruimer geworden. Ik leer elke dag bij on the job, maar miste een breder kader in HR om mijn ervaring te onderbouwen. Zo kreeg ik de kriebels om weer te gaan studeren.
Al snel bleek de HRM-opleiding aan de Ehsal Management School enorm leerrijk en waardevol. De verschillende gedreven docenten - allen met een sterke ervaring binnen het vak - delen hun uitgebreide kennis en tips & tricks. Bovendien zijn de onderwerpen heel gevarieerd en allemaal even nuttig. Ik was vooral aangenaam verrast door de vele interessante praktijkcases die in de les besproken werden, zodat je met voldoende handvaten een duidelijke meerwaarde kan betekenen in je eigen professionele omgeving.
Ik ben enorm blij dat ik voor EMS heb gekozen, en raad het elke (aspirerende) HR-professional aan!


Karolien Vanwing, HR Business Consultant TriFinance / 2019-2020
 

Isabelle Kamp

Isabelle Kamp

Na enkele jaren aan de balie als advocate in het administratief recht, besloot ik de overstap te maken naar een job in de HR-sector. Omdat ik over weinig HR-bagage beschikte, twijfelde ik geen seconde om me in te schrijven voor de cursus HR-management aan EMS.
 
De grote meerwaarde van deze cursus is dat je les krijgt van echte professionals die dagelijks op het terrein actief zijn. Elk hebben ze een eigen aanpak wat voor een aangename afwisseling zorgt. Er was ruimte voor open discussies, wat leidde tot nieuwe inzichten. Het hele traject en de verworven kennis zullen vast en zeker een meerwaarde vormen voor mijn toekomstige carrière.
 
De organisatie  en de coördinatie van de lessen verliep heel vlot met dank aan de erg behulpzame coördinatrice. Ook tijdens de coronacrisis werd er alles aan gedaan om de lessen zo vlot mogelijk op een alternatieve manier te laten doorgaan.


Isabelle Kamp, Consultant Vialegis / 2019-2020
 

Lore Wuytack

Lore Wuytack

Als ervaren kinderpsychologe ben ik via loopbaanbegeleiding terecht gekomen in de wondere wereld van HRM. Om deze wereld beter te leren kennen, heb ik de HRM-avondopleiding gevolgd te EMS, om de combinatie van werken en opleiding mogelijk te kunnen maken. 

Hoewel het voor mij even wennen was aan het vakjargon van het bedrijfsleven, was ik elke keer opnieuw verbaasd over hoe snel de lesuren voorbij vlogen. De docenten konden mij -vanuit hun passie voor het vak- telkens weer inspireren en fascineren. 

Doordat de verschillende thema’s aan bod zijn gekomen, is mijn HR-kennis verrijkt en heb ik meer helderheid gekregen over de domeinen die het beste bij mij aansluiten. Bovendien was het aangenaam om nieuwe mensen te leren kennen, steeds snel geholpen te worden bij vragen en tijdig voorzien te worden van het cursusmateriaal. 

Kortom, binnen het kader van een goede service, heb ik genoten van een leerrijke en boeiende opleiding die ik aan iedereen ten zeerste kan aanraden!

Lore Wuytack, Klinisch Psycholoog Medisch Centrum Sint-Jozef Munsterbilzen / 2019-2020
 

Emilie Van Grieken

Emilie Van Grieken

Dankzij mijn job in recruitment heb ik reeds een deeltje van HR leren kennen, maar na enkele jaren voelde ik dat ik toe was aan een bredere kijk en meer inzichten in de wondere HR-wereld.

Al snel kwam uit ik bij de avondopleiding HRM en ik heb het me geen enkele seconde beklaagd dat ik me hiervoor heb ingeschreven! Dit is een opleiding waarbij je kennismaakt met verschillende HR-thema's gaande van werving&selectie tot analyseren van leerbehoeftes, change management, strategisch beloningsbeleid, etc. 

Alle lessen worden gegeven door experts binnen hun domein die met veel passie en de nodige praktijkvoorbeelden doceren, een goede mix tussen theorie & praktijk. 

Deze opleiding heeft me de nodige bagage gegeven en ik kijk er naar uit om de verschillende topics in praktijk toe te passen! 

Emilie Van Grieken, Resource Manager Quality  & Compliance Ordina / 2019-2020 
 

Kim Van Waeyenberghe

Kim Van Waeyenberghe

Met mijn masterdiploma klinische psychologie en mijn specifieke lerarenopleiding, rolde ik in 2009 in het onderwijs als coördinator leerlingenbegeleiding. Nadat ik ook een opleiding directeur had afgewerkt, kreeg ik in 2016 de kans om Atheneum Brussel te leiden, een secundaire school in hartje Brussel. Na 10 jaar expertise in het onderwijsveld, en vanuit een persoonlijke interesse voor arbeids- en organisatiepsychologie, vroeg ik me af of er een link gelegd kon worden met de werking op bedrijfsniveau. Vorig jaar zocht ik dan ook naar een opleiding die mij een brede kijk kon geven op HR. Ik dacht aan een studie die mij, vanuit het bedrijfsveld, bijkomende knowhow kon geven over thema’s als solliciteren, leiderschap, welzijn, engagement, veranderingsprocessen en leerbehoeften. Als directeur van een secundaire school ben ik immers verantwoordelijk voor verschillende processen : aanwerving en opvolging, het financiële luik, verandering, organisatie- en planning, nascholingsbeleid, enzovoort. Mijn profiel is misschien atypisch voor deze opleiding. En toegegeven, bij aanvang waren veel begrippen mij onbekend . Maar stap voor stap leerde ik bij en kon ik verbanden leggen. Ik vond de case studies bijvoorbeeld enorm boeiend. Ik maakte tijdens de opleiding vaak de vertaalslag naar het onderwijs, en de verkregen inzichten boden mij grote meerwaarde. Ik zou deze opleiding ten zeerste aanraden. De verscheidenheid aan docenten maakte dat iedere sessie mij opnieuw kon prikkelen. Ze vertelden vanuit hun expertise met de nodige praktijkvoorbeelden, steeds gekoppeld aan theoretische of wetenschappelijk onderbouwde modellen waarmee we aan de slag gingen. Bovendien werd alles steeds in goede banen geleid door de zeer toegankelijke opleidingscoördinator, Nathalie Pots. Kortom, ik kijk terug op een leerrijke en aangename HRM-opleiding, die volledig voldeed aan mijn verwachtingen.

Kim Van Waeyenberghe, Directeur Atheneum Brussel / 2019-2020

Ellen Delie

Ellen Delie

Toen ik vorig jaar op zoek was naar een nieuwe richting in mijn carrière, besloot ik me in te schrijven voor de opleiding HR-management aan EHSAL Management School. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!
We kregen les van inspirerende docenten – echte experten in hun vakgebied – die ons meenamen door de uiteenlopende stappen in het HR-proces. Een goede theoretische basis werd aangevuld met oefeningen, cases, workshops, etc. De docenten zijn zeer bereikbaar en stimuleerden ons om met elkaar het gesprek aan te gaan en zo ook van elkaar te leren. De opleiding wordt gevolgd door een mix van cursisten, sommigen hebben al meerdere jaren ervaring binnen HR, anderen zetten hier hun eerste stappen in of volgen de opleiding uit pure interesse. Net die mix zorgt voor veel uiteenlopende inzichten en fijne gesprekken. 
De opleiding heeft mij een mooie HR-bagage meegegeven. En hoewel ik vandaag niet actief ben binnen de HR-sector, zijn er heel vaak momenten waarbij ik de kennis die ik heb vergaard tijdens de opleiding kan toepassen in mijn huidige job. Kortom, een aanrader! 

Ellen Delie,beleidsmedewerker arbeidsmarkt voor Provincie Oost-Vlaanderen / 2019-2020

Axel Elshout

Axel Elshout

Puur uit interesse ben ik aan deze HR-opleiding begonnen. Het interessante aan deze opleiding is, is dat deze opgericht is voor de HR-specialist maar ook voor personen die geen tot weinig kennis hebben in de HR-wereld (zoals mezelf).

Elk onderwerp wordt gedoceerd door specialisten die de nodige ervaring hebben in hun domein. De docenten zijn steeds bereid om dieper in te gaan op bepaalde vragen en zullen niet aarzelen om praktijkvoorbeelden aan te halen.

Aan de hand van deze opleiding, en met de hulp van de docenten, heb ik een goede basiskennis kunnen ontwikkelen en weet ik wat er zich afspeelt in de HR-wereld maar zeker ook in het HR departement van een onderneming.

De opleiding werkt stap voor stap het HR-proces uit waardoor het zeer makkelijk is om deze opleiding te volgen. Daarnaast geeft de opleiding duidelijk weer waarom een goed werkende HR zo belangrijk is binnen elke onderneming!

De deelnemer krijgt eveneens de kans om elke docent individueel te beoordelen waardoor er zeker een goede kwaliteit kan worden geleverd.

Axel Elshout, Senior Tax Consultant P&O services, PwC Belgium / 2019-2020