fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Jolien Rooselaers

Jolien Rooselaers

Ondanks mijn relatief jonge loopbaan, voelde ik dat er toch iets aan ontbrak. Ik heb altijd al een interesse gehad in HRM, maar dit verdween wat op de achtergrond toen ik begon te werken.

Na een paar jaar begon ik toch te twijfelen en op dat moment zag ik via LinkedIn posts verschijnen over het Postgraduaat HRM en toen wist ik welke richting ik uit wou. Toeval bestaat niet.

Tijdens het postgraduaat HRM word je ondergedompeld in verschillende aspecten van HR waardoor je veel tools aangereikt krijgt. De verschillende onderwerpen werden gegeven door docenten die expert zijn van hun onderwerp.

Ondanks dat de lessen voornamelijk digitaal doorgingen omwille van COVID-19, lukte het de docenten toch om op een interactieve en enthousiaste manier over te brengen wat zij belangrijk vonden. Een ander pluspunt aan deze ervaringsdeskundigen is dat zij voorbeelden gebruikten uit het dagelijkse leven om alles meteen concreet te maken.

De opleiding geeft door zijn brede inhoud en gemotiveerde docenten een goede basis mee en heeft ook mijn kijk op HRM veranderd. Het geeft duidelijk mee wat HRM is, waarvoor het noodzakelijk is in bedrijven, maar ook hoe we HRM kunnen blijven evolueren.

Ik voel me door de opleiding klaar om een carrièreswitch naar HRM te maken.

Het was wel een vreemd gegeven om de opleiding bijna volledig digitaal te volgen, maar gelukkig leidde coördinatrice Nathalie alles in goede banen en stond ze steeds klaar om onze vragen te beantwoorden en alle nodige informatie door te spelen.

Zou ik de opleiding aanraden? Absoluut!

De opleiding voldeed aan mijn verwachtingen, zowel de inhoud als de docenten en is een zeer goede basis voor iedereen die zelfs maar een kleine interesse heeft in HRM!


Jolien Rooselaers, Mid-Level Project Consultant – Bright Plus Outsourcing Solutions / 2020-2021

Erwin Verhaeren

Erwin Verhaeren

Tijdens het najaar van 2020 heb ik mijn beslissing kenbaar gemaakt om mandaat als financieel directeur van de FOD Justitie stop te zetten. Een tweede mandaat van zes jaar, dat wenste ik niet meer. Zoals vele veertigers wenste ik mijn carrière een andere wending te gunnen. 

Na jaren van budgetten en boekhouding, van reorganisaties en processen hertekenen, van voorbereiding en implementatie van een ERP, wenste ik mij op het vlak van de human resources bij te scholen. Nadat ik het aanbod van een aantal managementscholen had vergeleken, kwam ik bij de EHSAL Management School terecht. Door de programmacoördinator werd ik zeer goed geholpen, zij heeft mij een zeer realistisch beeld van de opleiding voorgeschoteld. De beslissing was dan ook zeer snel genomen.

De opleidingsmodules worden door docenten gegeven, die volop met de beide voeten in de praktijk staan. De modules vormen een mooi evenwicht tussen de theorie en de dagdagelijkse praktijk, de interventies tijdens de lessen zijn verrijkend en concreet. Een permanente evaluatie is voorzien.

Coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de lessen uitsluitend online werden gegeven. De organisatie hiervan verliep perfect, de lessen werden opgenomen, alle documentatie was zowel digitaal als op papier raadpleegbaar. Een dikke pluim voor de EHSAL Management School.

Tot slot kan ik melden, dat werkgevers deze opleiding ten zeerste waarderen. Op mijn CV betekent deze opleiding een echte meerwaarde. Tijdens de contacten met potentiële werkgevers is dit meermaals gebleken. En intussen ben ik dan ook van job gewisseld.

Erwin Verhaeren, Adjunct afgevaardigde-beheerder Koninklijke Schenking / 2020-2021
 

Yana Feyers

Yana Feyers

Toen ik startte met deze opleiding was ik reeds 2.5 jaar actief binnen rekrutering en selectie, een heel boeiend onderdeel van HR.  

Doch was/ben ik heel nieuwsgierig naar andere aspecten van HR zoals het analyseren van leerbehoeftes, opstellen van een opleidingsplan, change management, welzijn op het werk, strategisch loonbeleid, performance management, leidinggeven,…  

Vanuit deze optiek besloot ik om de avondopleiding HRM te volgen én deze opleiding was precies wat ik zocht!  

Want dankzij deze opleiding heb ik kennis gemaakt met verschillende thema’s binnen HR. Ik heb een goede theoretische kennis verworven, maar de meerwaarde is ook dat er heel veel praktijkcases worden besproken.
 
De docenten – elk experten in hun eigen vakgebied – zijn heel inspirerend en toegankelijk. Ondanks de digitale sessies was er veel interactie tijdens de lessen en ook tussen de studenten onderling werd aan kennisdeling gedaan.  

De organisatie van deze opleiding is ook uitstekend. De sessies volgen elkaar goed op, er wordt duidelijk en tijdig gecommuniceerd indien er wijzigingen plaatsvinden en er is mooi lesmateriaal voorhanden. Credits to Nathalie Pots – Programmacoördinator.  

Deze opleiding geeft me de opportuniteit om als HR generalist aan de slag te gaan. 
Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de zaken die ik geleerd heb, toe te passen in de praktijk!  


Yana Feyers, Recruiter, Attentia / 2020 - 2021
 

Azize Güner

Azize Güner

In mijn huidige functie als boekhouder werk ik nauw samen met de afdeling HR. Om mee te kunnen denken en te redeneren over bepaalde beslissingen koos ik voor deze opleiding, zonder veel voorkennis belandde ik in een wereld waar ik veel heb bijgeleerd over de rol van HR in een onderneming. Maar het allerbelangrijkste hoe divers en uitgebreid HR kan zijn.

Azize Güner, Boekhouder - Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! /2020-2021

Nicolas Norga

Nicolas Norga

Het postgraduaat HRM aan EMS is een echte aanrader! Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven over de wereld van HR, maar ook over mezelf. Het stimuleert je om na te denken en om de zaken in een nieuw perspectief te zien. De interesse die er al was is tijdens deze opleiding alleen maar toegenomen. 

Het feit dat de docenten steeds veel ervaring hebben in hun domein biedt een grote meerwaarde. Dit in combinatie met interessante voorbeelden uit de praktijk en medestudenten uit verschillende sectoren in verschillende stadia van hun loopbaan maakt het zeer interessant en leerrijk. Er is steeds ruimte voor discussie en tijd om je ervaringen te delen tijdens praktijkgerichte cases. Of je nu al veel ervaring hebt of niet, deze opleiding neemt je hoe dan ook stap per stap mee doorheen de hele cyclus van HR op een boeiende wijze. 

Na elke les volgt er ook steeds een evaluatie waar je feedback kan meegeven. Op deze manier wordt kwaliteit gegarandeerd en kan er ook worden rekening gehouden met suggesties.
 
Kortom, dit programma is boeiend en leerrijk, zowel voor de HR specialist als voor iemand die nog weinig of geen ervaring heeft in de wereld van HR.


Nicolas Norga, Store Manager – Delhaize Hippodroom / 2020-2021
 

Anja De Saedeleer

HRM of Human Resource Management heeft mij altijd getriggerd. Het omgaan met mensen of hen coachen of begeleiden, wat en hoe zit dat nu echt in elkaar. Het leek voor mij alvast een fascinerende en boeiende opdracht. 
Bij EMS krijg je les van topdocenten die massa’s ervaringen hebben in hun vakdomein. Tijdens de corona werd er vlot geschakeld van fysiek naar online les wat ik persoonlijk als geen obstakel ervaarde. 
Ondanks het afstandsonderwijs heb ik fijne, toffe en leuke mensen leren kennen. Juist door de duidelijke informatie en de juiste ondersteuning die ons werd gegeven, was dit voor mij een bevestiging van mijn keuze om bij EMS een opleiding te gaan volgen. 

Wil je weten wat HRM inhoudt en wil je les krijgen van ervaren docenten, dan moet je zeker bij EMS zijn!

Anja De Saedeleer, Stafmedewerker – Scholengemeenschap / 2020-2021 
 

Enya Goeminne

Enya Goeminne

Het schooljaar zit er bijna op en met een zeer goed en voldaan gevoel kan ik terugblikken naar een zeer fijne ervaring bij EMS. 
De opleiding humanresourcemanagement is een opleiding waarbij de docenten recht uit de praktijk komen waardoor je vanaf dag 1 wordt ondergedompeld in de wereld van HR. 
Als je gebeten bent door HR en wilt proeven hoe het eraan toe gaat in de praktijk of jouw huidige HR skills op een hoger niveau wil tillen dan is deze opleiding zeker iets voor jou. 


Enya Goeminne, HR Officer – Mexico Natie /2020-2021 
 

Kim De Bosscher

Kim De Bosscher

Na mijn masteropleiding meertalige communicatie voelde ik me nog niet klaar om de arbeidsmarkt op te gaan, daarom koos ik voor een postgraduaat bedrijfscommunicatie bij EMS. Dankzij verschillende groepswerken en lessen van professionals uit het bedrijfsleven voelde ik me klaar om mijn carrière te starten. 

Ik startte zo’n 3 jaar geleden in het domein van Employer Branding. Intussen bleef het kriebelen om te blijven bijleren. Ik koos daarvoor opnieuw voor EMS. 

Deze keer viel mijn oog op het postgraduaat HRM (avond). Ik volgde met plezier de lessen. Ook al betekende dat, in tijden van fulltime telewerk, nog een paar uur langer achter de computer zitten. 

Dankzij de opleiding heb ik een breed inzicht verworven in het veelzijdige domein van HR. Nuttig voor mijn huidige carrière én voor de toekomst!


Kim De Bosscher, Medewerker Employer Branding – NMBS / 2020-2021
 

Sander Vansumere

Sander Vansumere

Deze opleiding behandelt alle thema’s van de HR-cyclus. Een heel mooi totaalpakket: compact, razend interessant en kundig gedoceerd!

Sander Vansumere, Begeleider – Begeleid Wonen Pajottenland vzw / 2020-2021
 

Toon Engelen

De HR Management avondopleiding aan EHSAL Management School biedt een unieke combinatie van interessante theoretische kaders en een concrete vertaalslag naar de praktijk. 
HR-leidinggevenden maken je wegwijs aan de hand van voorbeelden uit hun ruime ervaring, en de lessen bieden ruimte om vragen te stellen en te overleggen met medestudenten. Ook tijdens video calls bleef deze interactie goed overeind.


Toon Engelen, Recruiter – Melexis / 2020-2021
 

Soetkin Lateur

Soetkin Lateur

Na lange tijd als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht gewerkt te hebben, wou ik het juridische wat meer combineren met HRM. Ik besloot een opleiding HR management te volgen en de balie te verlaten voor een in-house rol. Mijn keuze voor de avondopleiding bij EMS kwam er na rondvraag in de HR sector.

De opleiding biedt een inkijk in alle aspecten van HR management, verstrekt door de praktijkervaring van de docenten, waardoor de lessen geen louter theoretische basis vormen maar ook onmiddellijk een leidraad meegeven voor de toepassing in de praktijk. Daarnaast zijn de medestudenten ook een heel fijne, diverse groep met diverse achtergronden en ervaringen.

Het jaar was bijzonder door de coronacrisis waardoor de lessen grotendeels online werden gegeven. Maar dit had geen impact op de toegankelijkheid van en het contact met EMS (Nathalie in het bijzonder), de docenten en de medestudenten, integendeel.

Soetkin Lateur, Legal Compensation & Benefits Manager C&A Buying / 2020-2021
 

Axel Elshout

Axel Elshout

Puur uit interesse ben ik aan deze HR-opleiding begonnen. Het interessante aan deze opleiding is, is dat deze opgericht is voor de HR-specialist maar ook voor personen die geen tot weinig kennis hebben in de HR-wereld (zoals mezelf).

Elk onderwerp wordt gedoceerd door specialisten die de nodige ervaring hebben in hun domein. De docenten zijn steeds bereid om dieper in te gaan op bepaalde vragen en zullen niet aarzelen om praktijkvoorbeelden aan te halen.

Aan de hand van deze opleiding, en met de hulp van de docenten, heb ik een goede basiskennis kunnen ontwikkelen en weet ik wat er zich afspeelt in de HR-wereld maar zeker ook in het HR departement van een onderneming.

De opleiding werkt stap voor stap het HR-proces uit waardoor het zeer makkelijk is om deze opleiding te volgen. Daarnaast geeft de opleiding duidelijk weer waarom een goed werkende HR zo belangrijk is binnen elke onderneming!

De deelnemer krijgt eveneens de kans om elke docent individueel te beoordelen waardoor er zeker een goede kwaliteit kan worden geleverd.

Axel Elshout, Senior Tax Consultant P&O services, PwC Belgium / 2019-2020
 

Pascaline Anné

Pascaline Anné

“Wat is de impact van mijn rol als recruiter op mijn organisatie? Waar kan ik het verschil maken? Waarom organiseert mijn organisatie haar HR-beleid op deze manier? ...”
Vraag jij je dit soms ook af?
Ik was alvast nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen. Na enkele jaren ervaring te hebben opgebouwd als IT Recruiter, wilde ik de HR-wereld beter leren kennen. Het was me al snel duidelijk dat ik een brede opleiding wilde volgen, en na grondig onderzoek te hebben verricht, koos ik voor het Postgraduaat HRM aan EMS. De goede reputatie van EMS, hun professionele uitstraling, hun heldere communicatie en de goede bereikbaarheid van de campus konden me volledig overtuigen.
Tijdens het volgen van de opleiding werden mijn verwachtingen helemaal ingelost. Zo werd de volledige HR-cyclus van instroom, doorstroom en uitstroom doorlopen. De verschillende onderwerpen werden telkens aangereikt door experten in hun domein, die met praktijkvoorbeelden de materie inzichtelijk maakten.
Bovendien vormden de medestudenten ook een grote meerwaarde in de opleiding. Het was een diverse groep die deels reeds actief was in HR en er deels voor het eerst in aanraking mee kwam. Dankzij de interactie tijdens de lessen en door enkele workshops hebben we enorm veel van elkaar geleerd.
Als je een brede en grondige kijk wil krijgen op HRM, dan is dit Postgraduaat aan EMS zeker de juiste keuze. Voor mij was dit alvast het geval!


Pascaline Anné, HR Consultant - PZ / 2019-2020
 

Nathalie Dejonghe

Nathalie Dejonghe

Na het HRM programma succesvol te hebben afgelegd, had ik het vertrouwen gekregen om een carrièreswitch én verhuis naar Australië niet langer uit te stellen. 
Ik had geen ervaring in HR, maar dankzij de brede HR kennis die ik tijdens het programma had gekregen had ik na een week al een eerste job als Learning & Development Coördinator in Sydney!
Moraal van het verhaal: Recruiters zien een carrièreswitch zeker als een meerwaarde, mits een duidelijke motivatie. Die stond klaar en duidelijk op mijn CV, dankzij het HRM programma na mijn werkuren te hebben gevolgd. Dankjewel hiervoor!
Toen ik terug was in België had ik nood aan een opleiding Sociaal Recht en koos ik opnieuw voor een opleiding bij EMS! 

Nathalie Dejonghe, HR Consultant bij ClearXperts 
 

Karolien Vanwing

Karolien Vanwing

Na het afronden van een studie in Archeologie & Monumentenzorg ben ik negen jaar geleden in de HR-sector gerold.
In het begin van mijn loopbaan lag de focus vooral op rekrutering, maar de laatste twee jaar is mijn rol veel ruimer geworden. Ik leer elke dag bij on the job, maar miste een breder kader in HR om mijn ervaring te onderbouwen. Zo kreeg ik de kriebels om weer te gaan studeren.
Al snel bleek de HRM-opleiding aan de Ehsal Management School enorm leerrijk en waardevol. De verschillende gedreven docenten - allen met een sterke ervaring binnen het vak - delen hun uitgebreide kennis en tips & tricks. Bovendien zijn de onderwerpen heel gevarieerd en allemaal even nuttig. Ik was vooral aangenaam verrast door de vele interessante praktijkcases die in de les besproken werden, zodat je met voldoende handvaten een duidelijke meerwaarde kan betekenen in je eigen professionele omgeving.
Ik ben enorm blij dat ik voor EMS heb gekozen, en raad het elke (aspirerende) HR-professional aan!


Karolien Vanwing, HR Business Consultant TriFinance / 2019-2020
 

Isabelle Kamp

Isabelle Kamp

Na enkele jaren aan de balie als advocate in het administratief recht, besloot ik de overstap te maken naar een job in de HR-sector. Omdat ik over weinig HR-bagage beschikte, twijfelde ik geen seconde om me in te schrijven voor de cursus HR-management aan EMS.
 
De grote meerwaarde van deze cursus is dat je les krijgt van echte professionals die dagelijks op het terrein actief zijn. Elk hebben ze een eigen aanpak wat voor een aangename afwisseling zorgt. Er was ruimte voor open discussies, wat leidde tot nieuwe inzichten. Het hele traject en de verworven kennis zullen vast en zeker een meerwaarde vormen voor mijn toekomstige carrière.
 
De organisatie  en de coördinatie van de lessen verliep heel vlot met dank aan de erg behulpzame coördinatrice. Ook tijdens de coronacrisis werd er alles aan gedaan om de lessen zo vlot mogelijk op een alternatieve manier te laten doorgaan.


Isabelle Kamp, Consultant Vialegis / 2019-2020
 

Lore Wuytack

Lore Wuytack

Als ervaren kinderpsychologe ben ik via loopbaanbegeleiding terecht gekomen in de wondere wereld van HRM. Om deze wereld beter te leren kennen, heb ik de HRM-avondopleiding gevolgd te EMS, om de combinatie van werken en opleiding mogelijk te kunnen maken. 

Hoewel het voor mij even wennen was aan het vakjargon van het bedrijfsleven, was ik elke keer opnieuw verbaasd over hoe snel de lesuren voorbij vlogen. De docenten konden mij -vanuit hun passie voor het vak- telkens weer inspireren en fascineren. 

Doordat de verschillende thema’s aan bod zijn gekomen, is mijn HR-kennis verrijkt en heb ik meer helderheid gekregen over de domeinen die het beste bij mij aansluiten. Bovendien was het aangenaam om nieuwe mensen te leren kennen, steeds snel geholpen te worden bij vragen en tijdig voorzien te worden van het cursusmateriaal. 

Kortom, binnen het kader van een goede service, heb ik genoten van een leerrijke en boeiende opleiding die ik aan iedereen ten zeerste kan aanraden!

Lore Wuytack, Klinisch Psycholoog Medisch Centrum Sint-Jozef Munsterbilzen / 2019-2020
 

Emilie Van Grieken

Emilie Van Grieken

Dankzij mijn job in recruitment heb ik reeds een deeltje van HR leren kennen, maar na enkele jaren voelde ik dat ik toe was aan een bredere kijk en meer inzichten in de wondere HR-wereld.

Al snel kwam uit ik bij de avondopleiding HRM en ik heb het me geen enkele seconde beklaagd dat ik me hiervoor heb ingeschreven! Dit is een opleiding waarbij je kennismaakt met verschillende HR-thema's gaande van werving&selectie tot analyseren van leerbehoeftes, change management, strategisch beloningsbeleid, etc. 

Alle lessen worden gegeven door experts binnen hun domein die met veel passie en de nodige praktijkvoorbeelden doceren, een goede mix tussen theorie & praktijk. 

Deze opleiding heeft me de nodige bagage gegeven en ik kijk er naar uit om de verschillende topics in praktijk toe te passen! 

Emilie Van Grieken, Resource Manager Quality  & Compliance Ordina / 2019-2020 
 

Kim Van Waeyenberghe

Kim Van Waeyenberghe

Met mijn masterdiploma klinische psychologie en mijn specifieke lerarenopleiding, rolde ik in 2009 in het onderwijs als coördinator leerlingenbegeleiding. Nadat ik ook een opleiding directeur had afgewerkt, kreeg ik in 2016 de kans om Atheneum Brussel te leiden, een secundaire school in hartje Brussel. Na 10 jaar expertise in het onderwijsveld, en vanuit een persoonlijke interesse voor arbeids- en organisatiepsychologie, vroeg ik me af of er een link gelegd kon worden met de werking op bedrijfsniveau. Vorig jaar zocht ik dan ook naar een opleiding die mij een brede kijk kon geven op HR. Ik dacht aan een studie die mij, vanuit het bedrijfsveld, bijkomende knowhow kon geven over thema’s als solliciteren, leiderschap, welzijn, engagement, veranderingsprocessen en leerbehoeften. Als directeur van een secundaire school ben ik immers verantwoordelijk voor verschillende processen : aanwerving en opvolging, het financiële luik, verandering, organisatie- en planning, nascholingsbeleid, enzovoort. Mijn profiel is misschien atypisch voor deze opleiding. En toegegeven, bij aanvang waren veel begrippen mij onbekend . Maar stap voor stap leerde ik bij en kon ik verbanden leggen. Ik vond de case studies bijvoorbeeld enorm boeiend. Ik maakte tijdens de opleiding vaak de vertaalslag naar het onderwijs, en de verkregen inzichten boden mij grote meerwaarde. Ik zou deze opleiding ten zeerste aanraden. De verscheidenheid aan docenten maakte dat iedere sessie mij opnieuw kon prikkelen. Ze vertelden vanuit hun expertise met de nodige praktijkvoorbeelden, steeds gekoppeld aan theoretische of wetenschappelijk onderbouwde modellen waarmee we aan de slag gingen. Bovendien werd alles steeds in goede banen geleid door de zeer toegankelijke opleidingscoördinator, Nathalie Pots. Kortom, ik kijk terug op een leerrijke en aangename HRM-opleiding, die volledig voldeed aan mijn verwachtingen.

Kim Van Waeyenberghe, Directeur Atheneum Brussel / 2019-2020

Ellen Delie

Ellen Delie

Toen ik vorig jaar op zoek was naar een nieuwe richting in mijn carrière, besloot ik me in te schrijven voor de opleiding HR-management aan EHSAL Management School. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!
We kregen les van inspirerende docenten – echte experten in hun vakgebied – die ons meenamen door de uiteenlopende stappen in het HR-proces. Een goede theoretische basis werd aangevuld met oefeningen, cases, workshops, etc. De docenten zijn zeer bereikbaar en stimuleerden ons om met elkaar het gesprek aan te gaan en zo ook van elkaar te leren. De opleiding wordt gevolgd door een mix van cursisten, sommigen hebben al meerdere jaren ervaring binnen HR, anderen zetten hier hun eerste stappen in of volgen de opleiding uit pure interesse. Net die mix zorgt voor veel uiteenlopende inzichten en fijne gesprekken. 
De opleiding heeft mij een mooie HR-bagage meegegeven. En hoewel ik vandaag niet actief ben binnen de HR-sector, zijn er heel vaak momenten waarbij ik de kennis die ik heb vergaard tijdens de opleiding kan toepassen in mijn huidige job. Kortom, een aanrader! 

Ellen Delie,beleidsmedewerker arbeidsmarkt voor Provincie Oost-Vlaanderen / 2019-2020