fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Wouter Quartier

Wouter Quartier

Het Postgraduaat HRM aan EMS is een waardevolle start of aanvulling voor elke HR-professional, of voor iedereen die een gedegen basis in HR wil leggen. De docenten hebben niet alleen uitgebreide praktijkervaring, maar bekleden ook toonaangevende functies in het vakgebied. Dit zorgt ervoor dat je les krijgt van echte experts.

Wat deze opleiding echt onderscheidt, is de goede balans tussen theorie en praktijk. Je krijgt een stevig theoretisch en academisch kader aangereikt, wat essentieel is voor een goed begrip van HR. Tegelijkertijd zorgen praktijkgerichte oefeningen ervoor dat je deze kennis direct kunt toepassen in jouw eigen werksituatie. Deze combinatie maakt de leerervaring niet alleen leerzaam maar ook direct relevant en toepasbaar.

De ondersteuning en omkadering vanuit EMS zijn uitstekend. Nathalie zorgt ervoor dat alle studenten goed worden begeleid en communiceert heel regelmatig. Wijzigingen in het programma worden tijdig doorgegeven, en de afwisseling tussen online lessen en lessen op de campus maakt de opleiding flexibel en dynamisch.

Kortom, het Postgraduaat HRM aan EMS biedt waardevolle handvatten die jou als (HR) professional helpen om jezelf en je organisatie te verbeteren. Het is een investering die zich absoluut terugbetaalt in kennis, vaardigheden en professionele groei!


Wouter Quartier, Bestuurder bij Monforte / 2023-2024
 

Dorien Brion

Dorien Brion

Met enkele jaren ervaring als HR-expert op zak, was ik op zoek naar verbreding en verdieping van mijn kennis. Op aanraden van 2 geweldige collega’s die het Postgraduaat Humanresourcemanagement gevolgd hadden, maakte ik een afspraak met Nathalie om te weten te komen of de opleiding een goeie match zou zijn. Niet veel later was ik ingeschreven! 

Hoewel de combinatie werken & studeren best pittig kan zijn, haalde ik veel energie uit de interactieve lessen, het enthousiasme van de docenten & de groepsdynamiek met de medestudenten.

De opleiding biedt een goeie balans tussen praktijkgerichte toepassing van de leerstof en theorie, en het inbegrepen studiemateriaal is relevant en actueel. 

Ik ben blij dat ik uit mijn comfortzone gestapt ben, en kan inmiddels mijn nieuwverworven kennis in de dagelijkse praktijk toepassen!


Dorien Brion, HR Customer Relations Expert, AXA Belgium / 2023-2024
 

Katleen Biesemans

Katleen Biesemans

Zo blij met mijn keuze voor het Postgraduaat HRM aan de EHSAL Management School! Mijn doel was om mijn interesse en kennis in HRM te professionaliseren en te verbreden, en deze opleiding heeft hierin volledig voorzien.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren lesgevers die zelf midden in de praktijk staan. Hierdoor krijg je niet alleen theoretische kennis, maar ook waardevolle inzichten uit de dagelijkse HR-praktijk. Alle aspecten van de HR-cyclus kwamen uitgebreid aan bod, van werving en selectie tot talentontwikkeling en arbeidsrecht.

Wat deze opleiding uniek maakt, is de ideale mix tussen theorie en praktijk. De wetenschappelijk onderbouwde kennis wordt aangevuld met praktische tools die onmiddellijk toepasbaar zijn in je eigen organisatie. Dit maakt de lesstof niet alleen relevant, maar ook direct bruikbaar.

Tijdens de lessen ontstonden regelmatig interessante discussies tussen docenten en studenten. Deze interacties waren bijzonder waardevol, omdat ze de kans boden om ervaringen uit te wisselen en praktijkcases voor te leggen. Dit versterkte niet alleen mijn begrip van de materie, maar ook mijn vermogen om HR-uitdagingen in mijn eigen werkcontext te benaderen.

Daarnaast bood de opleiding veel ruimte voor netwerkuitbouw. Het contact met medestudenten, die vaak in diverse HR-functies werkzaam zijn, leverde waardevolle relaties op die zeker in de toekomst van pas zullen komen.

Kortom, de opleiding Postgraduaat HRM is toekomstgericht en biedt een stevige basis voor iedereen die zijn of haar HR-vaardigheden wil professionaliseren en verbreden. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die serieus aan de slag wil in het HR-veld!

Katleen Biesemans, Diensthoofd Personeel en Organisatie /  HR Business Partner Vlaamse Landmaatschappij / 2023-2024
 

Saïda Pick

Saïda Pick

Ik heb in 2022 een carrièreswitch gemaakt en ben op die manier terecht gekomen in de HR wereld. Ik heb veel geleerd op de werkvloer, maar ik was naast de praktijk ook op zoek naar een theoretisch kader.

Het Postgraduaat HRM is heel breed en sloot daarom perfect bij mij aan. Door de verschillende thema's die behandeld werden binnen de opleiding heb ik kunnen ervaren wat er eigenlijk allemaal mogelijk is binnen het domein van HR. Door de praktische opdrachten en voorbeelden die tijdens de les werden gegeven, heb ik bovendien geleerd hoe ik een aantal concrete situaties op de werkvloer beter kan aanpakken.

Het was pittig om de opleiding te combineren met een fulltime job, maar dat was het zeker waard! Bovendien zijn zowel de verschillende sprekers alsook Nathalie heel toegankelijk voor vragen.

Saïda Pick, HR Specialist bij UPS Belgium / 2023-2024
 

Eduard De Bruyne

Eduard De Bruyne

Als alumnus van het Postgraduaat HRM aan de EMS in Brussel, kan ik deze opleiding ten zeerste aanbevelen, zelfs voor degenen die, net als ik, actief zijn in sales. De onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen, zijn niet alleen theoretisch relevant, maar ook direct toepasbaar in dagelijkse werkzaamheden als en nuttig voor mijn toekomstige carrière in een leidinggevende rol. 

De docenten zijn experts met zowel vakkennis als uitgebreide praktijkervaring in de bedrijfswereld. Dit zorgt voor een rijke leerervaring waarbij zowel theorie en praktijkgerichte oefeningen aan bod komen. De inzichten die ik heb opgedaan, hebben mijn begrip van HR management verdiept en mij geholpen om effectiever te werken met collega's. Topics zoals change management, people analytics, performance management, leiding geven, coaching en motiveren zijn nuttig voor elke professional. 

De centrale ligging van de campus in Brussel en de mogelijkheid om opgenomen lessen op elk moment te herbekijken, vond ik een groot voordeel van het programma.

Kortom, de HR Management opleiding aan de EMS is een waardevolle investering voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in een leidinggevende functie.


Eduard De Bruyne, Key Account Manager Mondelez International / 2023-2024 
 

Ines El Akel

Ines El Akel

Als beginnende HR-professional heeft de opleiding mij enorm veel bijgebracht!

Het stelde me in staat om me te verdiepen in complexere vraagstukken waarvoor ik anders nog niet voorbereid zou zijn en gaf me inzicht in onbekende materie, waardoor mijn kennis aanzienlijk werd verbreed.

De cursusonderdelen worden verzorgd door experts in hun vakgebied, die de theorie verrijken met hun eigen praktische ervaring. Dit maakt de lessen zowel boeiend als concreet en zorgt ervoor dat je voortdurend nieuwe inzichten opdoet in de materie die je dagelijks zal gebruiken.

Zeker een aanrader voor iedereen die zijn eerste stappen in de HR-wereld wil zetten!

Ines El Akel, HR Specialist @Siemens Healthineers / 2023-2024
 

Sarah Van haute

Sarah Van haute

Vanuit mijn ingenieursstudies heb ik tot nu toe vooral gewerkt in Quality Assurance in de maakindustrie. Maar het is tijd om een professionele zijsprong te wagen.  Ik had geen gefundeerde HR-kennis voordat ik met deze opleiding begon. Dit was echter geen hinderpaal om de pittige studies tot een goed einde te brengen. 

De opleiding zelf is vanaf het eerste contact uiterst aangenaam en professioneel verlopen. Verder is het een absolute meerwaarde dat de programmacoördinator Nathalie alle vragen en praktische problemen steeds met zorg behandelt.

Het volgen van dit postgraduaat HR heeft me op allerlei gebieden verrijkt. Uiteraard met een extra vat aan kennis en inzicht. De aangereikte wetenschappelijke kaders en reële cases worden doorspekt met waardevolle inbreng van de docenten, die kunnen putten uit hun jarenlange opgebouwde expertise.

Daarnaast had ik verschillende persoonlijke ‘AHA-momentjes’ waarbij ik meer inzicht kreeg in het verloop van mijn eigen loopbaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook mijn toekomstige keuzes op een positieve manier zal beïnvloeden.

Verder bracht het me ook een mooie uitbreiding van mijn professioneel netwerk en, niet in het minst, een portie goesting en durf om het HR-pad verder te bewandelen!

Sarah Van haute / 2023-2024
 

Sara Hachimi Idrissi

Sara Hachimi Indrissi

De opleiding onderscheidde zich door zijn praktische benadering. In plaats van alleen maar theoretische concepten te behandelen, werd de nadruk gelegd op hands-on leren. Vanaf het begin werden we aangemoedigd om de geleerde concepten direct toe te passen, waardoor de cursus een directe impact had op onze vaardigheden en kennis.

Daarnaast waren de leermiddelen en technieken direct toepasbaar. De sprekers boden niet alleen lezingen aan, maar ook praktische tools, casestudy's en oefeningen. Dit zorgde ervoor dat we de geleerde concepten meteen in de praktijk konden brengen.

Wat deze opleiding echt bijzonder maakte, waren de gepassioneerde sprekers. Ze waren niet alleen experts in hun vakgebied, maar brachten ook hun passie en enthousiasme over tijdens het lesgeven. Hun energie en betrokkenheid maakten de cursus levendig en inspirerend.

De Postgraduaat HRM is een waardevolle ervaring voor iedereen die op zoek is naar praktisch, direct toepasbaar leren, gepresenteerd door gepassioneerde sprekers. Het heeft mijn kennis en vaardigheden vergroot en mijn vertrouwen versterkt op professioneel vlak. Alsook privé is het mij duidelijker geworden welke richting ik wil uitgaan in de wereld van HR.

Sara Hachimi Idrissi, Talent Acquisition Specialist bij EN HR Solutions / 2022-2023
 

Helga Lievens

Helga Lievens

Zelf ben ik aan het postgraduaat begonnen zonder enige voorkennis of ervaring in HR. En wat een knaller van een keuze! Eén jaar verder en een waaier aan nieuwe kennis en inzichten rijker.

De mogelijkheid om de sessies zowel on campus als online te volgen, is als een toverformule voor wie studeren combineert met een onregelmatig werkschema, zoals ik.
De opleiding is intensief, zeer professioneel en tot in de puntjes verzorgd.


Helga Lievens, Crew Controller bij Brussels Airlines / 2022-2023
 

Benny Remory

Benny Remory

Als ingenieur is mijn interesse in de mens en organisatie de voorbije jaren gestaag gegroeid. Na het volgen van enkele coachopleidingen was de tijd rijp om dit Postgraduaat in combinatie met Sociaal Recht in Essentie aan te vatten. Best een pittig maar zeer dankbaar traject.   

Elke dinsdagavond werden we ondergedompeld in de wereld van HRM via een nieuwe module (instroom, uitstroom, loopbaanmanagement, change,…) met theoretische benaderingen, best practices, praktijkvoorbeelden,… of via een workshop. De verschillende modules werden gegeven door gepassioneerde professionals die hun strepen in de betreffende materie al verdiend hebben. 

De mogelijkheid om de lessen online of uitgesteld te volgen was een welgekomen optie aangezien het niet altijd evident was om in Brussel aanwezig te zijn.  

Sociaal Recht in Essentie was een stretch voor mij gezien mijn zeer beperkte kennis van dit domein maar de docent bracht deze materie op zo’n dynamische en geanimeerde manier dat ook deze lessen voorbij vlogen. 

Met deze nieuwe en zeer brede kennis van HRM kijk ik via een andere bril naar organisaties en als loopbaancoach maak ik graag gebruik van enkele handvaten die ik gedurende het jaar heb meegekregen.  

Ook een welverdiende pluim voor Nathalie Pots die als programmacoördinator dit programma in goede banen leidt. Last minute wijzigingen werden steeds tijdig gecommuniceerd en er werd voor gezorgd dat het lesmateriaal (ingebonden of online) in de les of thuis beschikbaar was. 

En last but not least, de overige deelnemers van dit postgraduaat die ik met plezier heb leren kennen. De ondersteunende groepsdynamiek was heel fijn om te ervaren alsook de motiverende berichten tijdens het studeren en het examen.  

Ik kijk er alvast naar uit om de opgedane kennis in de praktijk te gaan gebruiken !


Benny Remory, Projectmanager/Coach – Future Insight Comm V / 2022-2023
 

Delphine Kempeneers

Delphine Kempeneers

Mijn interesse in human resources werd opgewekt door een jaar als (campus) recruiter gewerkt te hebben. Omdat ik geen opleiding in dit vakgebied gevolgd heb, ben ik op zoek gegaan naar een kwaliteitsvolle avondopleiding. Deze vond ik aan de EHSAL Management School!

De opleidingsonderdelen worden gedoceerd door specialisten in hun vakgebied met aandacht voor zowel theoretische kennis (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek) als praktische toepassingen. De docenten zijn zeer toegankelijk en steeds bereid om vragen te beantwoorden. Het feit dat er slechts één eindexamen is en geen tussentijdse evaluaties was voor mij een bijkomend pluspunt.

Verder wens ik te vermelden dat de opleiding uitstekend georganiseerd is. De lessen worden (meestal) fysiek georganiseerd, maar deze worden ook opgenomen en zijn nadien digitaal beschikbaar. Ook het lesmateriaal is zowel op papier als digitaal raadpleegbaar. Een welgemeende dankjewel aan Nathalie Pots hiervoor!

Kortom, de opleiding heeft mijn verwachtingen ingelost en zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen!


Delphine Kempeneers, Talent Acquisition Specialist bij PwC Belgium / 2022-2023

Sylvia Bruyninx

Sylvia Bruyninx

Mijn eerste stappen binnen HR zijn erg challenging en ontdekkend geweest en meteen van een hoog niveau. Via zelfstudie en groepslessen versterkte ik mijn backpack. Ik vond echter wat ik nog miste in deze totaalopleiding binnen HRM vol met interessante inzichten vanaf de werving tot en met de offboarding. 

Voor mij was het een zeer handige cursus om de verschillende aspecten in detail te herhalen mét verschillende aanpakwijzen en verhelderende en vernieuwende inzichten. Mee zijn, mee blijven en vooruitdenken in HR is de boodschap; en dit is zeker wat ik meeneem dankzij deze cursus.

Wat de ervaring helemaal interessant maakte, is dat het geleerde materiaal meteen toepasbaar is op de werkvloer en afgestemd is op de meest recente trends. 
Bovendien kwam de praktische omzetting meermaals tijdens de cursus zelf aan bod door o.a. denkoefeningen of rollenspellen. 

Bijkomend pluspunt: de cursus kan zowel online als live gevolgd worden, wat handig is in combinatie met een drukke levensstijl.


Sylvia Bruyninx, Global Director HR Services / 2022-2023
 

Cynthia Brees

Cynthia Brees

Op mijn 21ste ben ik onmiddellijk in het werkveld gestapt als ergotherapeute. Na 10 jaar therapeutisch werk, en het volgen van een master gerontologie ben ik overgestapt naar kwaliteitsmanagement. Eenmaal de stap naar een leidinggevende rol werd het mij duidelijk dat het HR-gedeelte mij enorm boeide. De complexiteit, het gedrag, een mens die je niet als radar kan beschouwen, maar op zoek gaan naar manieren om de organisatie ten volle te laten draaien met gemotiveerde en enthousiaste medewerkers geeft mij enorm veel energie. 

Zowel de opleiding sociaal recht als het postgraduaat HR heeft mij nieuwe inzichten gegeven, een boost om je terug in vraag te stellen. 

Je komt in aanraking met topdocenten die in het werkveld staan en je leert kennismaken met nieuwe studentcollega’s die ook net zoals jij op zoek zijn en die ‘leren’ zien als een levenslang proces. 

Cynthia Brees, Stakeholdermanager – Directeur Welzijn bij OCM W Jette / 2022-2023
 

Thomas De Winter

Thomas De Winter

Vanuit mijn functie als payroll advisor bij SD Worx kom ik voornamelijk in aanraking met hard HR. Om een bredere kennis te verwerven in HR was ik op zoek naar een opleiding die hier dieper op inging, combineerbaar was met een voltijdse job en een makkelijk te bereiken campus heeft. 

De avondopleiding HR Management aan EHSAL Management School ticks all the boxes. Elk domein binnen HR wordt gedoceerd door mensen uit het wereldje, die met passie hun kennis overbrengen. Zij spreken ook uit de praktijk, wat de leerstof zeer concreet maakt.

Niet enkel de klassieke thema's zoals instroom-doorstroom-uitstroom worden behandeld. Andere relevante topics waar je als hedendaagse HR professional mee te maken krijgt zoals change management, sociale relaties en strategisch belonen komen aan bod.

Ik ben ervan overtuigd dat de opleiding mij tot een betere HR professional maakt! 


Thomas De Winter, Payroll Advisor Large Enterprise SD Worx / 2021-2022 
 

Charlotte Van Elst

Charlotte Van Elst

Het studiejaar is echt voorbijgeraasd. De avondopleiding is intensief en zich na de werkuren naar de les begeven is niet altijd gemakkelijk maar het dubbel en dik waard.
Doorheen de verschillende modules worden de verbanden tussen HR, de organisatie en actuele trends meegegeven. Dankzij de expertise van de docenten worden steeds nieuwe tipjes van de sluier opgelicht over de verschillende aspecten van HR.

Een dik pluspunt: de opleiding wordt mooi gekaderd en begeleid door de goede zorgen van de Programmacoördinator Nathalie Pots, die steeds klaarstaat om iedereen bij te staan.

Het postgraduaat Human Resources Management heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik kijk er enorm naar uit om met de theorie aan de slag te gaan!


Charlotte Van Elst, Talent Acquisition Officer Intys hr / 2021-2022
 

Sharon Van Impe

Sharon Van Impe

Ik had reeds een functie binnen HR, maar wou graag mijn kennis verruimen om een sterkere basis te hebben. Daarom koos ik ervoor om de avondopleiding Postgraduaat HRM te volgen die bovendien combineerbaar was met mijn job. 

Door de opleiding heb ik de nodige kennis om met HR professionals vanuit verschillende domeinen rond de tafel te zitten en een constructieve mening te bieden. Zelfs tijdens de opleiding merkte ik dat ik naar modellen teruggreep in mijn job om zaken beter te begrijpen. 
Iedere sessie werd met veel enthousiasme gegeven door echte experten in hun gebied met een vertaalslag naar de praktijk. Dit is voor mij de grootste meerwaarde van de opleiding. 

En niet enkel de kwaliteit verdient een pluim, maar zeker en vast ook de vlotte organisatie. 


Sharon Van Impe / 2021-2022
 

Evelynn Vermeylen

Evelynn Vermeylen

De opleiding HRM is een echte aanrader voor elke HR-professional die zijn/haar kennis verder wil uitbreiden, maar ook voor iedereen die een carrière in HR ambieert. 

Toen ik zelf in 2021 met de opleiding startte, had ik er al een carrière van 2 jaar als recruiter op zitten. Vanaf het begin was het duidelijk dat mijn hart bij HR ligt, maar in de loop der tijd merkte ik toch dat ik iets miste: ik wilde een bredere ervaring opdoen. Ik kreeg in mijn loopbaan de unieke kans om een bedrijf van nul af aan mee te helpen opstarten en de toon was dus gezet. Echter wilde ik mijn praktijkkennis beter kunnen staven a.d.h.v. een theoretisch kader en dus koos ik tegelijkertijd voor deze opleiding.
 
In dit postgraduaat komen zeer veel topics aan bod en de volledige cyclus van instroom-uitstroom-doorstroom wordt uitvoerig behandeld. Voor ieder wat wils dus.

Alle docenten zijn praktijkexperten, waardoor de theorie opgehangen wordt aan zeer tastbare voorbeelden uit het werkveld. Ieder van hen spreekt gepassioneerd over zijn/haar thema, wat heel wat interactie uit het publiek teweegbrengt. Deze synergie is uniek en bijzonder leerrijk. 

Ook de hele setting rond de opleiding is fantastisch. In de nasleep van de coronamaatregelen werden de lessen deels online, deels op de campus gegeven. Wanneer de les fysiek doorging, was er ook steeds de mogelijkheid om online mee te volgen. Een zeer mooi initiatief, gezien live lessen niet altijd even vanzelfsprekend zijn voor mensen die de opleiding combineren met fulltime werken en/of een gezinsleven. Daarnaast werden alle cursussen ook mooi ingebonden voor elke les klaargelegd of opgestuurd (in mijn geval zelfs één keer thuisbezorgd, dankjewel Nathalie!). 

Kortom: het postgraduaat HRM bij EMS is een absolute aanrader! Ik kan met een gerust hart mijn traject in de generalistische HR verder vormgeven! 


Evelynn Vermeylen, Recruitment Consultant CrossInternational / 2021-2022 
 

Kristien De Boeck

Kristien De Boeck

Ik zette 5 jaar geleden mijn eerste stappen in HR als Inhouse consultant voor de werving & selectie van de arbeiders bij het bedrijf ChocDecor. Na een klein jaar kreeg ik de kans om bij Chocdecor zelf aan de slag te gaan als HR Officer. Gezien ik geen HR achtergrond had, voelde ik dat ik belangrijke kaders en strategische inzichten ontbrak, vandaar dat ik de postgraduaatopleiding HR aanvatte in september 2021. Kort hierna kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie van HR Verantwoordelijke binnen ons bedrijf.  De timing van beiden waren net perfect!  

Het voorbije jaar werd ik ondergedompeld in belangrijke denkkaders binnen HR. Wekelijks brachten verschillende docenten nieuwe inspiraties, inzichten en theorieën over diverse thema’s. Gepassioneerd én met heel veel enthousiasme vertelden ze over hun eigen ervaringen binnen de HR-wereld. Deze theorieën werden steeds gekoppeld aan de praktijk waardoor het concreet werd. Ook de verhalen van mijn medestudenten zorgden voor nieuwe inzichten.
 
Tijdens deze opleiding werd echt bevestigd dat HR verschillende rollen kan opnemen binnen een bedrijf, gaande van administratie tot het zetelen binnen het directiecomité als volwaardige business partner. HR biedt een andere blik, die een ongelooflijke meerwaarde kan bieden voor de bedrijfsvoering.  
Het is nu alvast mijn grote uitdaging om deze nieuwe kennis en inzichten verder te gaan concretiseren binnen ons HR beleid op de firma. 

Ik heb er alvast ongelooflijk veel ‘goesting’ in!  


Kristien De Boeck, HR Verantwoordelijke ChocDecor / 2021-2022
 

Bo Wildemeersch

Bo Wildemeersch

Door deze opleiding ben ik als HR Business Partner bij verschillende key HR processen tot nieuwe inzichten gekomen.

Bovendien sta ik sterker in mijn schoenen om bepaalde verbeteringsinitiatieven op het vlak van HRM voor te stellen en concreet op te zetten obv gedeelde best practices en wetenschappelijke onderbouwing uit de lessen.

Bo Wildemeersch, HR Business Partner EXMAR Group / 2021-2022

Louise Van Insberghe

Louise Van Insberghe

Na 3 jaar als HR Officer binnen een KMO-omgeving had ik nood aan extra theoretische onderbouw binnen mijn job. Ik koos vooral dit postgraduaat voor de interessante onderwerpen, voor de positieve referenties en na een eerste telefonisch contact met Nathalie zat het helemaal goed!£

De opleiding is zeer volledig, dekt heel veel verschillende topics, is praktisch en wordt op een aangename manier gebracht door de verschillende docenten. Zelfs in het hybride-model (online als fysieke lessen) was de connectie met de mede-collega’s steeds heel goed. Er is een respectvolle sfeer waar vragen stellen geapprecieerd wordt en de ganse klas (incl. de docent) echt meedenkt.

Ik had het gevoel dat dit postgraduaat het HR beleid binnen mijn KMO omgeving tot een 'next-level' ging brengen, maar vanwege een overname ben ik in een grotere organisatie terechtgekomen. Ook in deze grotere HR-structuur kon ik al snel verschillende aspecten van de opleiding linken aan de praktijk. Het lesmateriaal heeft mij tijdens verschillende projecten geholpen, en ik heb het gevoel dat ze nog vaak zullen van pas komen.

Dus zowel binnen KMO-omgeving als binnen grotere structuren is dit een echte aanrader en maakt het je als HR professional sterker!


Louise Van Insberghe, HR Business Partner Moore / 2021-2022
 

Erwin Verhaeren

Erwin Verhaeren

Tijdens het najaar van 2020 heb ik mijn beslissing kenbaar gemaakt om mandaat als financieel directeur van de FOD Justitie stop te zetten. Een tweede mandaat van zes jaar, dat wenste ik niet meer. Zoals vele veertigers wenste ik mijn carrière een andere wending te gunnen. 

Na jaren van budgetten en boekhouding, van reorganisaties en processen hertekenen, van voorbereiding en implementatie van een ERP, wenste ik mij op het vlak van de human resources bij te scholen. Nadat ik het aanbod van een aantal managementscholen had vergeleken, kwam ik bij de EHSAL Management School terecht. Door de programmacoördinator werd ik zeer goed geholpen, zij heeft mij een zeer realistisch beeld van de opleiding voorgeschoteld. De beslissing was dan ook zeer snel genomen.

De opleidingsmodules worden door docenten gegeven, die volop met de beide voeten in de praktijk staan. De modules vormen een mooi evenwicht tussen de theorie en de dagdagelijkse praktijk, de interventies tijdens de lessen zijn verrijkend en concreet. Een permanente evaluatie is voorzien.

Coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de lessen uitsluitend online werden gegeven. De organisatie hiervan verliep perfect, de lessen werden opgenomen, alle documentatie was zowel digitaal als op papier raadpleegbaar. Een dikke pluim voor de EHSAL Management School.

Tot slot kan ik melden, dat werkgevers deze opleiding ten zeerste waarderen. Op mijn CV betekent deze opleiding een echte meerwaarde. Tijdens de contacten met potentiële werkgevers is dit meermaals gebleken. En intussen ben ik dan ook van job gewisseld.

Erwin Verhaeren, Adjunct afgevaardigde-beheerder Koninklijke Schenking / 2020-2021
 

Yana Feyers

Yana Feyers

Toen ik startte met deze opleiding was ik reeds 2.5 jaar actief binnen rekrutering en selectie, een heel boeiend onderdeel van HR.  

Doch was/ben ik heel nieuwsgierig naar andere aspecten van HR zoals het analyseren van leerbehoeftes, opstellen van een opleidingsplan, change management, welzijn op het werk, strategisch loonbeleid, performance management, leidinggeven,…  

Vanuit deze optiek besloot ik om de avondopleiding HRM te volgen én deze opleiding was precies wat ik zocht!  

Want dankzij deze opleiding heb ik kennis gemaakt met verschillende thema’s binnen HR. Ik heb een goede theoretische kennis verworven, maar de meerwaarde is ook dat er heel veel praktijkcases worden besproken.
 
De docenten – elk experten in hun eigen vakgebied – zijn heel inspirerend en toegankelijk. Ondanks de digitale sessies was er veel interactie tijdens de lessen en ook tussen de studenten onderling werd aan kennisdeling gedaan.  

De organisatie van deze opleiding is ook uitstekend. De sessies volgen elkaar goed op, er wordt duidelijk en tijdig gecommuniceerd indien er wijzigingen plaatsvinden en er is mooi lesmateriaal voorhanden. Credits to Nathalie Pots – Programmacoördinator.  

Deze opleiding geeft me de opportuniteit om als HR generalist aan de slag te gaan. 
Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de zaken die ik geleerd heb, toe te passen in de praktijk!  


Yana Feyers, Recruiter, Attentia / 2020 - 2021
 

Azize Güner

Azize Güner

In mijn huidige functie als boekhouder werk ik nauw samen met de afdeling HR. Om mee te kunnen denken en te redeneren over bepaalde beslissingen koos ik voor deze opleiding, zonder veel voorkennis belandde ik in een wereld waar ik veel heb bijgeleerd over de rol van HR in een onderneming. Maar het allerbelangrijkste hoe divers en uitgebreid HR kan zijn.

Azize Güner, Boekhouder - Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! /2020-2021

Nicolas Norga

Nicolas Norga

Het postgraduaat HRM aan EMS is een echte aanrader! Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven over de wereld van HR, maar ook over mezelf. Het stimuleert je om na te denken en om de zaken in een nieuw perspectief te zien. De interesse die er al was is tijdens deze opleiding alleen maar toegenomen. 

Het feit dat de docenten steeds veel ervaring hebben in hun domein biedt een grote meerwaarde. Dit in combinatie met interessante voorbeelden uit de praktijk en medestudenten uit verschillende sectoren in verschillende stadia van hun loopbaan maakt het zeer interessant en leerrijk. Er is steeds ruimte voor discussie en tijd om je ervaringen te delen tijdens praktijkgerichte cases. Of je nu al veel ervaring hebt of niet, deze opleiding neemt je hoe dan ook stap per stap mee doorheen de hele cyclus van HR op een boeiende wijze. 

Na elke les volgt er ook steeds een evaluatie waar je feedback kan meegeven. Op deze manier wordt kwaliteit gegarandeerd en kan er ook worden rekening gehouden met suggesties.
 
Kortom, dit programma is boeiend en leerrijk, zowel voor de HR specialist als voor iemand die nog weinig of geen ervaring heeft in de wereld van HR.


Nicolas Norga, Store Manager – Delhaize Hippodroom / 2020-2021
 

Anja De Saedeleer

HRM of Human Resource Management heeft mij altijd getriggerd. Het omgaan met mensen of hen coachen of begeleiden, wat en hoe zit dat nu echt in elkaar. Het leek voor mij alvast een fascinerende en boeiende opdracht. 
Bij EMS krijg je les van topdocenten die massa’s ervaringen hebben in hun vakdomein. Tijdens de corona werd er vlot geschakeld van fysiek naar online les wat ik persoonlijk als geen obstakel ervaarde. 
Ondanks het afstandsonderwijs heb ik fijne, toffe en leuke mensen leren kennen. Juist door de duidelijke informatie en de juiste ondersteuning die ons werd gegeven, was dit voor mij een bevestiging van mijn keuze om bij EMS een opleiding te gaan volgen. 

Wil je weten wat HRM inhoudt en wil je les krijgen van ervaren docenten, dan moet je zeker bij EMS zijn!

Anja De Saedeleer, Stafmedewerker – Scholengemeenschap / 2020-2021 
 

Enya Goeminne

Enya Goeminne

Het schooljaar zit er bijna op en met een zeer goed en voldaan gevoel kan ik terugblikken naar een zeer fijne ervaring bij EMS. 
De opleiding humanresourcemanagement is een opleiding waarbij de docenten recht uit de praktijk komen waardoor je vanaf dag 1 wordt ondergedompeld in de wereld van HR. 
Als je gebeten bent door HR en wilt proeven hoe het eraan toe gaat in de praktijk of jouw huidige HR skills op een hoger niveau wil tillen dan is deze opleiding zeker iets voor jou. 


Enya Goeminne, HR Officer – Mexico Natie /2020-2021 
 

Kim De Bosscher

Kim De Bosscher

Na mijn masteropleiding meertalige communicatie voelde ik me nog niet klaar om de arbeidsmarkt op te gaan, daarom koos ik voor een postgraduaat bedrijfscommunicatie bij EMS. Dankzij verschillende groepswerken en lessen van professionals uit het bedrijfsleven voelde ik me klaar om mijn carrière te starten. 

Ik startte zo’n 3 jaar geleden in het domein van Employer Branding. Intussen bleef het kriebelen om te blijven bijleren. Ik koos daarvoor opnieuw voor EMS. 

Deze keer viel mijn oog op het postgraduaat HRM (avond). Ik volgde met plezier de lessen. Ook al betekende dat, in tijden van fulltime telewerk, nog een paar uur langer achter de computer zitten. 

Dankzij de opleiding heb ik een breed inzicht verworven in het veelzijdige domein van HR. Nuttig voor mijn huidige carrière én voor de toekomst!


Kim De Bosscher, Medewerker Employer Branding – NMBS / 2020-2021
 

Sander Vansumere

Sander Vansumere

Deze opleiding behandelt alle thema’s van de HR-cyclus. Een heel mooi totaalpakket: compact, razend interessant en kundig gedoceerd!

Sander Vansumere, Begeleider – Begeleid Wonen Pajottenland vzw / 2020-2021
 

Toon Engelen

De HR Management avondopleiding aan EHSAL Management School biedt een unieke combinatie van interessante theoretische kaders en een concrete vertaalslag naar de praktijk. 
HR-leidinggevenden maken je wegwijs aan de hand van voorbeelden uit hun ruime ervaring, en de lessen bieden ruimte om vragen te stellen en te overleggen met medestudenten. Ook tijdens video calls bleef deze interactie goed overeind.


Toon Engelen, Recruiter – Melexis / 2020-2021
 

Soetkin Lateur

Soetkin Lateur

Na lange tijd als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht gewerkt te hebben, wou ik het juridische wat meer combineren met HRM. Ik besloot een opleiding HR management te volgen en de balie te verlaten voor een in-house rol. Mijn keuze voor de avondopleiding bij EMS kwam er na rondvraag in de HR sector.

De opleiding biedt een inkijk in alle aspecten van HR management, verstrekt door de praktijkervaring van de docenten, waardoor de lessen geen louter theoretische basis vormen maar ook onmiddellijk een leidraad meegeven voor de toepassing in de praktijk. Daarnaast zijn de medestudenten ook een heel fijne, diverse groep met diverse achtergronden en ervaringen.

Het jaar was bijzonder door de coronacrisis waardoor de lessen grotendeels online werden gegeven. Maar dit had geen impact op de toegankelijkheid van en het contact met EMS (Nathalie in het bijzonder), de docenten en de medestudenten, integendeel.

Soetkin Lateur, Legal Compensation & Benefits Manager C&A Buying / 2020-2021
 

Axel Elshout

Axel Elshout

Puur uit interesse ben ik aan deze HR-opleiding begonnen. Het interessante aan deze opleiding is, is dat deze opgericht is voor de HR-specialist maar ook voor personen die geen tot weinig kennis hebben in de HR-wereld (zoals mezelf).

Elk onderwerp wordt gedoceerd door specialisten die de nodige ervaring hebben in hun domein. De docenten zijn steeds bereid om dieper in te gaan op bepaalde vragen en zullen niet aarzelen om praktijkvoorbeelden aan te halen.

Aan de hand van deze opleiding, en met de hulp van de docenten, heb ik een goede basiskennis kunnen ontwikkelen en weet ik wat er zich afspeelt in de HR-wereld maar zeker ook in het HR departement van een onderneming.

De opleiding werkt stap voor stap het HR-proces uit waardoor het zeer makkelijk is om deze opleiding te volgen. Daarnaast geeft de opleiding duidelijk weer waarom een goed werkende HR zo belangrijk is binnen elke onderneming!

De deelnemer krijgt eveneens de kans om elke docent individueel te beoordelen waardoor er zeker een goede kwaliteit kan worden geleverd.

Axel Elshout, Senior Tax Consultant P&O services, PwC Belgium / 2019-2020
 

Pascaline Anné

Pascaline Anné

“Wat is de impact van mijn rol als recruiter op mijn organisatie? Waar kan ik het verschil maken? Waarom organiseert mijn organisatie haar HR-beleid op deze manier? ...”
Vraag jij je dit soms ook af?
Ik was alvast nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen. Na enkele jaren ervaring te hebben opgebouwd als IT Recruiter, wilde ik de HR-wereld beter leren kennen. Het was me al snel duidelijk dat ik een brede opleiding wilde volgen, en na grondig onderzoek te hebben verricht, koos ik voor het Postgraduaat HRM aan EMS. De goede reputatie van EMS, hun professionele uitstraling, hun heldere communicatie en de goede bereikbaarheid van de campus konden me volledig overtuigen.
Tijdens het volgen van de opleiding werden mijn verwachtingen helemaal ingelost. Zo werd de volledige HR-cyclus van instroom, doorstroom en uitstroom doorlopen. De verschillende onderwerpen werden telkens aangereikt door experten in hun domein, die met praktijkvoorbeelden de materie inzichtelijk maakten.
Bovendien vormden de medestudenten ook een grote meerwaarde in de opleiding. Het was een diverse groep die deels reeds actief was in HR en er deels voor het eerst in aanraking mee kwam. Dankzij de interactie tijdens de lessen en door enkele workshops hebben we enorm veel van elkaar geleerd.
Als je een brede en grondige kijk wil krijgen op HRM, dan is dit Postgraduaat aan EMS zeker de juiste keuze. Voor mij was dit alvast het geval!


Pascaline Anné, HR Consultant - PZ / 2019-2020
 

Nathalie Dejonghe

Nathalie Dejonghe

Na het HRM programma succesvol te hebben afgelegd, had ik het vertrouwen gekregen om een carrièreswitch én verhuis naar Australië niet langer uit te stellen. 
Ik had geen ervaring in HR, maar dankzij de brede HR kennis die ik tijdens het programma had gekregen had ik na een week al een eerste job als Learning & Development Coördinator in Sydney!
Moraal van het verhaal: Recruiters zien een carrièreswitch zeker als een meerwaarde, mits een duidelijke motivatie. Die stond klaar en duidelijk op mijn CV, dankzij het HRM programma na mijn werkuren te hebben gevolgd. Dankjewel hiervoor!
Toen ik terug was in België had ik nood aan een opleiding Sociaal Recht en koos ik opnieuw voor een opleiding bij EMS! 

Nathalie Dejonghe, HR Consultant bij ClearXperts 
 

Karolien Vanwing

Karolien Vanwing

Na het afronden van een studie in Archeologie & Monumentenzorg ben ik negen jaar geleden in de HR-sector gerold.
In het begin van mijn loopbaan lag de focus vooral op rekrutering, maar de laatste twee jaar is mijn rol veel ruimer geworden. Ik leer elke dag bij on the job, maar miste een breder kader in HR om mijn ervaring te onderbouwen. Zo kreeg ik de kriebels om weer te gaan studeren.
Al snel bleek de HRM-opleiding aan de Ehsal Management School enorm leerrijk en waardevol. De verschillende gedreven docenten - allen met een sterke ervaring binnen het vak - delen hun uitgebreide kennis en tips & tricks. Bovendien zijn de onderwerpen heel gevarieerd en allemaal even nuttig. Ik was vooral aangenaam verrast door de vele interessante praktijkcases die in de les besproken werden, zodat je met voldoende handvaten een duidelijke meerwaarde kan betekenen in je eigen professionele omgeving.
Ik ben enorm blij dat ik voor EMS heb gekozen, en raad het elke (aspirerende) HR-professional aan!


Karolien Vanwing, HR Business Consultant TriFinance / 2019-2020
 

Isabelle Kamp

Isabelle Kamp

Na enkele jaren aan de balie als advocate in het administratief recht, besloot ik de overstap te maken naar een job in de HR-sector. Omdat ik over weinig HR-bagage beschikte, twijfelde ik geen seconde om me in te schrijven voor de cursus HR-management aan EMS.
 
De grote meerwaarde van deze cursus is dat je les krijgt van echte professionals die dagelijks op het terrein actief zijn. Elk hebben ze een eigen aanpak wat voor een aangename afwisseling zorgt. Er was ruimte voor open discussies, wat leidde tot nieuwe inzichten. Het hele traject en de verworven kennis zullen vast en zeker een meerwaarde vormen voor mijn toekomstige carrière.
 
De organisatie  en de coördinatie van de lessen verliep heel vlot met dank aan de erg behulpzame coördinatrice. Ook tijdens de coronacrisis werd er alles aan gedaan om de lessen zo vlot mogelijk op een alternatieve manier te laten doorgaan.


Isabelle Kamp, Consultant Vialegis / 2019-2020
 

Lore Wuytack

Lore Wuytack

Als ervaren kinderpsychologe ben ik via loopbaanbegeleiding terecht gekomen in de wondere wereld van HRM. Om deze wereld beter te leren kennen, heb ik de HRM-avondopleiding gevolgd te EMS, om de combinatie van werken en opleiding mogelijk te kunnen maken. 

Hoewel het voor mij even wennen was aan het vakjargon van het bedrijfsleven, was ik elke keer opnieuw verbaasd over hoe snel de lesuren voorbij vlogen. De docenten konden mij -vanuit hun passie voor het vak- telkens weer inspireren en fascineren. 

Doordat de verschillende thema’s aan bod zijn gekomen, is mijn HR-kennis verrijkt en heb ik meer helderheid gekregen over de domeinen die het beste bij mij aansluiten. Bovendien was het aangenaam om nieuwe mensen te leren kennen, steeds snel geholpen te worden bij vragen en tijdig voorzien te worden van het cursusmateriaal. 

Kortom, binnen het kader van een goede service, heb ik genoten van een leerrijke en boeiende opleiding die ik aan iedereen ten zeerste kan aanraden!

Lore Wuytack, Klinisch Psycholoog Medisch Centrum Sint-Jozef Munsterbilzen / 2019-2020
 

Emilie Van Grieken

Emilie Van Grieken

Dankzij mijn job in recruitment heb ik reeds een deeltje van HR leren kennen, maar na enkele jaren voelde ik dat ik toe was aan een bredere kijk en meer inzichten in de wondere HR-wereld.

Al snel kwam uit ik bij de avondopleiding HRM en ik heb het me geen enkele seconde beklaagd dat ik me hiervoor heb ingeschreven! Dit is een opleiding waarbij je kennismaakt met verschillende HR-thema's gaande van werving&selectie tot analyseren van leerbehoeftes, change management, strategisch beloningsbeleid, etc. 

Alle lessen worden gegeven door experts binnen hun domein die met veel passie en de nodige praktijkvoorbeelden doceren, een goede mix tussen theorie & praktijk. 

Deze opleiding heeft me de nodige bagage gegeven en ik kijk er naar uit om de verschillende topics in praktijk toe te passen! 

Emilie Van Grieken, Resource Manager Quality  & Compliance Ordina / 2019-2020 
 

Kim Van Waeyenberghe

Kim Van Waeyenberghe

Met mijn masterdiploma klinische psychologie en mijn specifieke lerarenopleiding, rolde ik in 2009 in het onderwijs als coördinator leerlingenbegeleiding. Nadat ik ook een opleiding directeur had afgewerkt, kreeg ik in 2016 de kans om Atheneum Brussel te leiden, een secundaire school in hartje Brussel. Na 10 jaar expertise in het onderwijsveld, en vanuit een persoonlijke interesse voor arbeids- en organisatiepsychologie, vroeg ik me af of er een link gelegd kon worden met de werking op bedrijfsniveau. Vorig jaar zocht ik dan ook naar een opleiding die mij een brede kijk kon geven op HR. Ik dacht aan een studie die mij, vanuit het bedrijfsveld, bijkomende knowhow kon geven over thema’s als solliciteren, leiderschap, welzijn, engagement, veranderingsprocessen en leerbehoeften. Als directeur van een secundaire school ben ik immers verantwoordelijk voor verschillende processen : aanwerving en opvolging, het financiële luik, verandering, organisatie- en planning, nascholingsbeleid, enzovoort. Mijn profiel is misschien atypisch voor deze opleiding. En toegegeven, bij aanvang waren veel begrippen mij onbekend . Maar stap voor stap leerde ik bij en kon ik verbanden leggen. Ik vond de case studies bijvoorbeeld enorm boeiend. Ik maakte tijdens de opleiding vaak de vertaalslag naar het onderwijs, en de verkregen inzichten boden mij grote meerwaarde. Ik zou deze opleiding ten zeerste aanraden. De verscheidenheid aan docenten maakte dat iedere sessie mij opnieuw kon prikkelen. Ze vertelden vanuit hun expertise met de nodige praktijkvoorbeelden, steeds gekoppeld aan theoretische of wetenschappelijk onderbouwde modellen waarmee we aan de slag gingen. Bovendien werd alles steeds in goede banen geleid door de zeer toegankelijke opleidingscoördinator, Nathalie Pots. Kortom, ik kijk terug op een leerrijke en aangename HRM-opleiding, die volledig voldeed aan mijn verwachtingen.

Kim Van Waeyenberghe, Directeur Atheneum Brussel / 2019-2020

Ellen Delie

Ellen Delie

Toen ik vorig jaar op zoek was naar een nieuwe richting in mijn carrière, besloot ik me in te schrijven voor de opleiding HR-management aan EHSAL Management School. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!
We kregen les van inspirerende docenten – echte experten in hun vakgebied – die ons meenamen door de uiteenlopende stappen in het HR-proces. Een goede theoretische basis werd aangevuld met oefeningen, cases, workshops, etc. De docenten zijn zeer bereikbaar en stimuleerden ons om met elkaar het gesprek aan te gaan en zo ook van elkaar te leren. De opleiding wordt gevolgd door een mix van cursisten, sommigen hebben al meerdere jaren ervaring binnen HR, anderen zetten hier hun eerste stappen in of volgen de opleiding uit pure interesse. Net die mix zorgt voor veel uiteenlopende inzichten en fijne gesprekken. 
De opleiding heeft mij een mooie HR-bagage meegegeven. En hoewel ik vandaag niet actief ben binnen de HR-sector, zijn er heel vaak momenten waarbij ik de kennis die ik heb vergaard tijdens de opleiding kan toepassen in mijn huidige job. Kortom, een aanrader! 

Ellen Delie,beleidsmedewerker arbeidsmarkt voor Provincie Oost-Vlaanderen / 2019-2020