fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Alexander De Geyter

Alexander De Geyter

Als digitale marketeer en coach van bedrijven miste ik de nodige structuur en kennis om projecten van begin tot eind methodisch aan te pakken.

De opleiding projectmanagement bij EMS heeft me nu net die waardevolle handvaten gegeven om samen met verschillende stakeholders projecten tot een succesvol einde te brengen: binnen budget, binnen tijd en binnen scope.

Groot pluspunt van deze opleiding is dat het niet alleen theoretisch is. Een eerste praktische toepassing van deze theorie mocht ik genieten tijdens de ‘project game’, een groepswerk waar je hands-on met medestudenten uit andere disciplines als team een business case overheen de opleiding behandelt.

Kortom, de opleiding zorgt ervoor dat je gewapend met methodes, tips en kennis projecten zelfstandig en zelfverzekerd kan leiden.

Alexander De Geyter, digital coach Altdoo / 2022-2023

Jeroen Pepermans

In mijn vorige job als consultant op grote projecten heb ik veel stijlen van project management gezien. Deze werden vooral uitgevoerd op de klassieke manier. In mijn huidige job als financial business analyst werk ik meer agile en passen we scrum toe. Deze cursus heeft ons een perfect beeld gegeven van wat de rol van een klassieke project manager is en  hoe die rol kan ingevuld worden in een hybride/agile wereld. 

Wat ik geweldig vond aan deze cursus is dat de docenten rechtstreeks uit de business komen. Het waren stuk voor stuk boeiende mensen met hun eigen ervaringen. Ook indrukwekkend is de moeite die de docenten gestoken hebben om alle theorie in praktijk te brengen waardoor je tegen het examen 70% van de leerstof al in de vingers hebt.  

Petje af voor deze opleiding, zeker een aanrader voor wie echt iets wil leren en niet zomaar meedoet om een certificaat te behalen. 

Jeroen Pepermans, Financial System Business Analyst Onespan / 2021-2022
 

Stephan Orban

Als software-ingenieur kreeg ik voor sommige projecten de rol van Project Manager toegewezen. Zonder enige relevante ervaring probeerde ik op buikgevoel het project zo goed mogelijk te managen: scope bepalen, schattingen maken, opvolgen en bijsturen.

In de opleiding project management leerden we dit (mede door het business game) op een meer structurele manier te doen - vooral hands-on dan, ondersteund door de nodige theorie. De teamopdracht van het business game is best pittig te noemen, maar biedt zeker de nodige praktische ervaring. Enkele sessies raken ook soft skills aan, wat mezelf alleszins ook doen groeien heeft als people manager.

Ik kan deze opleiding aanraden voor iedereen die op een meer gefundeerde manier projecten wil leiden!


Stephan Orban, Development Engineer Dekimo / 2021-2022
 

Fabrice Deryckere

Fabrice Deryckere

Als beginnend projectmanager was ik heel benieuwd wat ik allemaal zou bijleren door het volgen van de cursus projectmanagement. Na de opleiding besluit ik best tevreden te zijn met de opgedane kennis.

Door de verschillende achtergrond van de docenten en medestudenten wordt de aanpak voor het managen van projecten telkens vanuit een andere invalshoek benaderd, wat heel verrijkend is. Omwille van hun professionele ervaring kunnen de docenten ook heel wat praktische tips en anekdotes meedelen die je voor altijd zullen bijblijven.
De opleiding focust, naast de lessen, vooral op het gebruik van de bijgebrachte methoden en technieken via een project simulatiespel waardoor de theorie vanzelf aangeleerd wordt.


Fabrice Deryckere, Project Manager Melexis / 2021-2022
 

Jean-Jacques De Ridder

Jean-Jacques De Ridder

De opleiding Project Management is een cursus gegeven door ervaren docenten met verschillende achtergronden die in het dagelijkse leven hun eigen projecten leiden.
Vanuit deze ervaring bouwen zij hun cursussen op en focussen op de ‘real life’ struikelblokken, gevaren en methodes om projecten tot een goed einde te brengen.
 
Naast deze theorie vind ik het Project Management Game absoluut een meerwaarde. Dit is een simulatie van een project, volgens de structuur van de lessen, waarbij je de theorie meteen moet toepassen in de praktijk.
 
Of je nu een Junior bent, of al meer ervaren in het Project Management, deze cursus is zeker een aanrader om jouw Project Management Skills naar een hoger niveau te tillen.
 
Ik neem van deze cursus veel nieuwe technieken en inzichten mee die ik zal kunnen toepassen in mijn komende projecten en andere uitdagingen.

Jean-Jacques De Ridder, Business Manager, Abylsen / 2020-2021
 

Sarah Maes

Sarah Maes

 “Heb je zin in een goed onderbouwde project management opleiding? Dan kan dit lessenpakket je wensen helemaal volbrengen. De theorie wordt aan de hand van praktisch opgestelde opdrachten aan de man/vrouw gebracht. De opdrachten leunen dicht tegen de werkelijkheid aan, waardoor de inhoud zeer vatbaar is. De lesavonden vliegen voorbij dankzij de enthousiaste lesgevers die vol overgave hun kennis overbrengen aan wie het maar horen wil.” 


Sarah Maes, Operational Expert, Covestro NV / 2020-2021

Tine Van Hoof

Tine Van Hoof

De opleiding is een goede mix tussen theorie en praktijk. Je krijgt les van ervaren projectleiders die niet alleen goede voorbeelden aanhalen, maar ook durven vertellen over momenten waarop ze zelf gefaald hebben. Je krijgt tips en tricks die je kan toepassen op de werkvloer. Daarnaast zorgt het projectgame ervoor dat je de geziene theorie dezelfde week nog omzet naar de praktijk. Hierdoor leer je de aangeleerde technieken direct toepassen.

Tine Van Hoof, Stafmedewerker Strategie en Organisatiebeheersing - Stad Mechelen / 2019

Griet de Clercq

Griet de Clercq

Het project simulatie game is een echte meerwaarde voor deze cursus. Na elke sessie word je getriggerd om de theorie nog eens te overlopen en onmiddellijk toe te passen in een praktische oefening, individueel of in team. De snelle feedback die je krijgt, helpt ook om de opgedane kennis uit de cursus meteen te vertalen naar je eigen, professionele, projecten.

Griet de Clercq, deelneemster Projectmanagement Brussel / 2019

Elina Van Haver

De opleiding Projectmanagement biedt een zeer goede introductie tot de wereld van Agile en traditioneel Projectmanagement. Het is een kennismaking die vervolgens aanzet om je zelf te verdiepen in die methodes en tools die je interesseren. Ik waardeerde de diversiteit en ervaring van de professionals die de verschillende sessies doceerden. Ook was het goed gezien dat we na elke sessie aan het werk werden gezet om de theorie om te zetten in praktijk. Het is een goede manier om de informatie te verwerken en jezelf te testen.

Elina Van Haver, Implementation Manager - HSBC France / 2019

 

Stefanie Verheyden

Stefanie Verheyden

De lessen waren zeer gestructureerd en door ervaren docenten op een interessante manier gegeven. Het leuke aan de opleiding was dat je de theorie ook meteen in praktijk kon omzetten, doordat op het einde van elke les een opdracht werd gegeven die in groepsverband diende opgelost te worden. Verder gaven de lessen je ook telkens een puzzelstukje in handen waarmee je op het einde van de opleiding, tijdens de 2 game simulation avonden, de puzzel kon leggen en de bigger picture kreeg.

Stefanie Verheyden, Lead Customer On-boarding – Customs4trade / 2019
 

Sander Van Nieuwenhoven

De cursus projectmanagement aan de EHSAL Management School is een aanrader voor projectmanagers die een gevarieerde en tastbare projectmanagement cursus willen volgen. Je leert zowel de klassieke als de agile benadering waardoor je zelf kan bepalen welke techniek het beste werkt voor je projecten. De praktische voorbeelden van docenten en medestudenten zijn interessant om te bespreken en zijn door de mix van beginnende en meer ervaren deelnemers minstens even leerrijk als de lesinhoud zelf. Dit geldt zeker ook voor het project simulatie game. Het spel is bij momenten intens en het vraagt de nodige discipline om na de uren nog aan de taken te werken. Het zorgt er wel voor dat de theorie gelinkt wordt aan de praktijk en hierdoor snel tastbaar wordt. Ik was eerder een beginnende projectmanager en werkte vooral volgens het learning by doing principe. Deze cursus heeft me technieken aangeleerd die ik onmiddellijk kon toepassen in de praktijk. Zeker een aanrader dus!

Sander Van Nieuwenhoven, Projectmanager – RS Print / 2019

Elies Neukermans - pprm

Bij aanvang van de opleiding was het mijn doel om na afloop de methodologie in theorie en in praktijk te beheersen. Nu stel ik echter vast dat het niet enkel gaat om het verwerven van een kennis. De opleiding heeft voor mij een verandering in mindset gecreëerd. In mijn functie denk ik nu veel meer dan vroeger: Is dit deel van de scope? Zitten we goed op schema? Als we deze verandering doorvoeren, wat zal dan de impact zijn? Projectmanagement aan EHSAL Management School is bijgevolg meer dan gewoon een cursus volgen!

Elies Neukermans, PMO-manager StepUp Consulting / 2017-2018

Erwin Guetens

Projectmanagement kan je in een doorlooptijd van één week niet onder de knie krijgen.

De relatie tussen de verschillende knowledge areas en de verschillende processen doorheen een project is een belangrijk gegeven om projectmanagement goed te begrijpen en te kunnen toepassen.

In de jaaropleiding leer je dat er binnen projectmanagement zoveel parameters en processen zijn die juist op elkaar dienen afgestemd te zijn om een project te kunnen doen slagen.

Deze langlopende opleiding is sterk aan te raden omdat de detailaspecten van scope, time, cost, schedule, quality, risk, ... gedurende meerdere lesweken diepgaand worden behandeld.
Ook project recovery (hoe een misgelopen project alsnog redden) en agile projectmanagement kwamen aan bod.

Door zelf in teamverband een project uit te voeren volgens de principes van PMBOK kan je al een stuk de praktijk koppelen aan de pittige theorie. De case workshops worden doorheen het jaar uitgevoerd en lopen in blokken parallel aan de lessen. Deze case workshops moeten in het jaar regelmatig opgeleverd worden. Een terugblik op de case workshops leert dat dit zeer leerrijk is, en tegelijk ook wel intensief.

Conclusie: projectmanagement is een zeer interessante opleiding, nuttig voor elke professional, zowel de beginner als deze met jaren werkervaring. In elke les leer je bij.

Erwin Guetens, Technical & Quality Director Bureau Veritas Industry & Facilities Belgium / 2017-2018

Pieter Vandermeulen

Door de geleverde inspanning om deze cursus tot een goed einde te brengen en de opgedane ervaring, voel ik mij absoluut klaar om in mijn professionele omgeving een leidende rol op te nemen in grotere projecten dan tot nu toe. Ik weet nu dat ik de kennis en de gereedschapskoffer heb om de uitdagingen in die projecten aan te gaan en tot een goed einde te brengen.

Vandermeulen Pieter, Project Engineer bij Actemium, Cegelec Industry / deelnemer 2014-2015