fbpx Financial & Business Intelligence | EHSAL Management School

Financial & Business Intelligence

Deze opleiding wordt uitzonderlijk niet aangeboden in het academiejaar 2023-2024.

Het plannings- en budgetteringsgebeuren heeft recent een fundamentele evolutie doorgemaakt. Enterprise performance planning zorgt voor een integratie van het strategisch plan met planning, forecasting en performance-rapportering. En ook budgettering gebeurt meer fact-based.
In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de processen, relevante monitoringsinstrumenten en tools voor de implementatie van financial intelligence binnen de organisatie. 

Diverse managers in de organisatie hebben ook  nood aan verschillende types van inzichten. Waar het topmanagement op basis van geaggregeerde informatie (relevante KPI’s) een holistisch beeld moet krijgen van de performantie van de organisatie, hebben verantwoordelijken op operationeel niveau behoefte aan gedetailleerde info om acties te monitoren en bij te sturen. De implementatie van een business intelligence-piramide moet het probleem van de ontsluiting van data aanpakken, waarbij gegevens getransformeerd worden naar informatie, inzichten en kennis met het oog op betere beslissingen.

Het richt zich tot managers en business consultants die samen met de informaticaspecialisten instaan voor het (mee)organiseren, beheren, beheersen, vernieuwen, uitvoeren en bewaken van beleidsinformatiesystemen zoals Financial en Business Controllers, Management Accountants, Marktonderzoekers en Beleidsmedewerkers en maakt deel uit van het executive programma Data driven decision making.

Programma

Het programma omvat 4 sessies (deels on campus deels online) van 3,5 uur. De sessies vinden plaats op maandag- of dinsdagavond van 18u tot 21u30 in Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel en starten op 22 januari 2024.

  • Budgetteren & target setting
  • Data visualisation concepts
  • Need detection & report design
  • Introduction to self-service BI