fbpx Diane Arijs | EHSAL Management School

Diane Arijs

Professor KU Leuven Research Family business and business families

Diane Arijs, professor aan KU Leuven in Family businesses and business families.

Diane Arijs heeft een passie voor familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Haar wetenschappelijk onderzoek focust zich momenteel op aantrekking tot familiebedrijven als werkgever en employer branding door familiebedrijven.
Daarnaast doet ze ook onderzoek naar het belang van persoonlijke krachtbronnen voor zelf-effectiviteit en mentaal welzijn. Ze maakt sinds 2014 deel uit van de onderzoeksgroep Work and Organisation Studies, KU Leuven. Daarvoor was ze actief als onderzoeker aan het Studiecentrum voor Ondernemerschap. Ze publiceerde haar onderzoek ondermeer in volgende internationale tijdschriften: Journal of Family Business Strategy, Journal of Small Business and  Enterprise Development, International Journal of Environmental Research and Public Health.

Ze doceert aan KU Leuven in de vakgebieden Career Development, Communicatie en Coaching, en Onderzoeksmethoden.

Ze is bedreven in en vurig fan van self-coaching en coaching. Ze volgde opleidingen over het GR(R)OW-coachmodel, systemisch coachen,  krachtgericht coachen, stress- en burn-outcoaching, oplossingsgericht communiceren en samenwerken, verbindend communiceren, en neurowetenschappen in coaching en training.

In 2009 promoveerde ze aan KU Brussel-KU Leuven tot doctor in de toegepaste economische wetenschappen rond leiderschap en gender in familiebedrijven. In 2009 behaalde ze een ManaMa in Quantitative Analysis in Social Sciences (KU Brussel-KU Leuven). In 2003 studeerde ze af als handelsingenieur aan de toenmalige EHSAL (nu KU Leuven). 
 
 

Docent - onderzoeker Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen KU Leuven