Print VerstuurDeel

Projectmanagement


GRATIS introductiesessie: HOW PROJECTMANAGERS CAN SURVIVE IN THE NEW WORLD OF WORKING

Kom
even proeven van onze vernieuwde projectmanagementopleiding op maandag 20 mei (campus Brussel) of donderdag 19 september 2019 (Technologiecampus Gent) van 18u tot 19u30.
Schrijf je
hier in voor deze gratis proefsessie.


Doel en verantwoording

Vernieuwde aanpak: GETTING THE BEST OF BOTH WORLDS

Snelheid, soepelheid en aanpasbaarheid vormen de basis voor bedrijfssucces. We werken en leven met zijn allen in een VOCA wereld: een wereld die Volatiel is, een groeiende Onzekerheid in zich heeft, steeds Complexer wordt en meer Ambigu is. Om in die VOCA wereld te overleven en te groeien gaan bedrijven steeds vaker projectmatig werken.

Klassiek en Agile Project Management
Maar ook de projectmanagement discipline moet zich aanpassen aan de wetmatigheden van VOCA. In deze opleiding focussen we op projectmanagementvaardigheden die, gebaseerd op de jarenlange ervaring van onze docenten, echt toepasbaar zijn in de moderne projectuitvoering. Of uw organisatie nu een meer klassieke projectmanagement methode gebruikt (b.v. PMBOK® Guide, Prince2 of een eigen afleiding daarvan) of de weg van agile projectmanagement is opgegaan, in dit programma introduceren onze deskundigen u in beide werelden en geven we ook aan hoe u, net zoals in de realiteit, de beste technieken uit beide werelden kan toepassen in iedere sector en bedrijfscontext. 

Project Management Game – NIEUW!
Onze docenten, die dagelijks met beiden voeten in een projectcontext werken, delen hun ervaring met u en leren u de belangrijkste en beste projectmanagement concepten en technieken aan. En daarna is het aan u! De beste manier om Projectmanagement te leren is immers door zelf projecten te DOEN. Centraal in het programma staat daarom ons Projectmanagement Game. In een nieuw ontworpen project simulatiespel gaan de teams onder begeleiding van onze docenten stapsgewijs de aangeleerde technieken toepassen.  Maakt u de beste keuzes als projectmanager of scrum master? Gebruikt u de beste technieken op het juiste moment? Ieder game level brengt u dichter bij de realisatie van uw project. Net zoals in echte projecten beïnvloeden verschillende factoren de voortgang van dit realistische projectmanagement spel. Op basis van de gemaakte keuzes krijgt u snel feedback en de kans om uw project bij te sturen, om zo als een betere projectmanager buiten te stappen.

De nadruk ligt sterk op groepswerk en teamondersteuning tijdens de lessen, via het project management game en de feedback van onze ervaren docenten. Tijdens de wekelijkse sessies hanteren we gemiddeld 2 uur aan het uitleggen van beproefde projectmanagement methodes, technieken en aan het delen van ervaringen. Vervolgens reserveren we 1 uur voor het toepassen van die concepten in ons Projectmanagement Game. Wie het maximum uit deze opleiding wil halen, houdt er best rekening mee dat naast de wekelijkse sessies, ieder team nog extra tijd moet voorzien om te overleggen en gezamenlijk acties te nemen in het kader van dit simulatie spel. We beloven u een realistische, veelzijdige maar ook intense en vooral leerrijke ervaring!

Dit programma maakt ook deel uit van twee postgraduaatcycli: het postgraduaat in Industrieel ondernemingsbeleid en het postgraduaat IT Organisatie & Management.

Mentorship – NIEUW!
Onze docenten engageren zich niet enkel om hun ervaring te delen, u praktische project management tips en tricks en technieken te leren en u nieuwe inzichten in project management te verschaffen. Nieuw in ons programma is dat onze docenten zich ook als mentor zullen opstellen om u te coachen op uw eigen project uitdaging!
Maak gebruik van hun ervaring en expertise voor uw project!

Doelgroep

De opleiding richt zich tot projectmanagers, academisch geschoolden en kaderleden die als verantwoordelijke of betrokkene aan projecten werken. Deelnemers met uiteenlopende functies en uit verschillende sectoren, zorgen voor een multidisciplinaire en multifunctionele teamervaring, die u ook in aanraking brengt met heel wat verschillende bedrijfsculturen.

 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn