Print VerstuurDeel

Getuigenissen

Met een diploma fiscale wetenschappen op zak beschikte ik reeds over een stevige basis omtrent alles wat er op fiscaal en boekhoudkundig vlak speelt, the missing link was echter hoe je deze technische kennis meer vanuit een management rol doorheen je organisatie moet gaan sturen. De opleiding bedrijfskunde is de perfecte opleiding om op een zeer gedetailleerde maar toch snelle en overzichtelijke manier de knepen van het management wezen in de vingers te krijgen. De docenten zijn allemaal beroepsexperts die zeer actuele en vaak voorkomende situaties aanhalen, hierdoor kreeg ik nooit het gevoel dat een bepaalde cursus langdradig was en het dus altijd zeer aangenaam was om na een drukke werkdag de avondlessen in een ontspannen en vriendelijke sfeer bij te wonen. Ik zou deze opleiding zowel voor jong als oud zeker aanraden.

Maxim De Roeck, zaakvoerder ELRI / 2018-2019


Het postgraduaat in Bedrijfskunde bracht me net die bepaalde management skills bij die mij ontbraken tijdens mijn vooropleiding.
De erg gemotiveerde docenten, die overigens meestal in het bedrijfsleven staan, delen hun ervaringen op een begrijpbare en enthousiaste manier. De topics worden telkens behandeld met actuele voorbeelden en toepasbare leerstof.
Daarnaast is het zeer gevarieerde publiek van studenten ook een verrijking; sommige lopen stage en andere zijn al decennia professioneel actief.
Het argument "een nieuwe wending aan mijn carrière geven" hoorde ik dan ook meerdere malen terug bij mijn medestudenten. De opleiding is dus absoluut gangbaar voor de jonge startende ondernemers als ervarene.
Wil je je carrière over een andere boeg gooien of zoals mezelf je managementcompetentie aansterken; dan is de opleiding Bedrijfskunde bij EMS enkel aan te raden!

Arthur de Keyser, Hotelmanager / 2018-2019


De opleiding Bedrijfskunde was zeer waardevol voor mij. Ik zie het als een mini-MBA omdat je toch beknopt alle topics rond bedrijfsmanagement aanraakt met het voordeel dat dit aan een fractie van de kostprijs kan t.o.v. een full-time of executive MBA. Bijkomend was ik onder de indruk van de kwaliteit van de docenten die de EHSAL Management School kon aantrekken. Deze docenten slagen er namelijk in om in het korte tijdsbestek dat hen gegeven wordt, toch duidelijk en eenvoudig de essentie van een bepaald management gebied over te brengen. De opleiding Bedrijfskunde heeft naar mijn mening dan ook een uitstekende value for money ratio. Ook vanuit organisatorisch oogpunt verliep alles heel efficient. Ik kan deze opleiding aan iedereen warm aanbevelen.”

Olivier Lefebvre / 2017-2018


Wat er gebeurt binnen een onderneming naast het produceren van producten of het uitvoeren van diensten, heeft me altijd geïnteresseerd. De financiële, de HR als ook de legale aspecten van ondernemingsbeleid zijn topics waar ik als ingenieur momenteel niet dagdagelijks mee geconfronteerd wordt, maar die wel een sterke impact hebben op mijn job. De opleiding Bedrijfskunde heeft ertoe bijgedragen dat ik op een heel praktische manier heb kunnen leren wat belangrijk is voor de onderneming en waarom al deze zaken noodzakelijk zijn. Het heeft me geholpen om een beter beeld te krijgen van de situatie van de onderneming waar ik nu werk en het heeft mij inzicht verschaft in haar strategische en operationele keuzes.

Tim Timmermans, Operational Expert Covestro / 2017-2018

 


De opleiding Bedrijfskunde is een ideale aanvullende scholing voor mensen die geen bedrijfseconomische studie genoten hebben. Met enkel een professionele studie in Software Engineering achter de rug ervoer ik zelf de toegevoegde waarde die inzicht in bedrijfseconomie en finance kan bieden. Bij EMS vond ik de degelijke academische basis, aangevuld met professionele inzichten, waar ik naar op zoek was.
De docenten zijn gedreven en vullen zo goed als allen hun academische competenties aan met een stevige portie professionele ervaring. In een beperkte tijd werd de focus meteen gelegd op de thema’s die effectief het verschil maken. Elk vakgebied wordt door een andere docent, die als expert gezien kan worden, gegeven. Dit zorgt voor de nodige diepgang.
De opleiding Bedrijfskunde van EMS is een brede degelijke opleiding waarin alle nodige bedrijfseconomische thema’s aan bod komen. Tevens heeft deze opleiding een degelijke serieuze academische basis zonder de feeling met de professionele realiteit te verliezen.

Van Camp Rik, Managing Partner Cronos Groep / 2014-2015
Als voormalig advocaat die in het bedrijfsleven terecht kwam, miste ik voornamelijk economische kennis. Vanuit de directie van mijn bedrijf werd daarenboven het belang van financiële kennis benadrukt om door te groeien. De cursus bedrijfskunde, met veel aandacht voor de financiële aspecten van bedrijfsvoering, beantwoordde dan ook perfect aan mijn verwachtingen. Ik was ook aangenaam verrast van de wijze waarop andere aspecten van het bedrijfsleven aan bod kwamen. Je leert nadenken over de verantwoordelijkheden van de onderneming naar haar werknemers toe en over hoe dit aan te pakken. Ik heb de verworven kennis onmiddellijk op verschillende vlakken kunnen toepassen in mijn dagelijkse job. Tenslotte moet er een pluim gegeven worden voor de administratieve en praktische organisatie van de opleiding! De motivatie om iedere week de lessen bij te wonen kwam als vanzelf, het examen mag echter niet onderschat worden. 

Ilse Van Calster - Legal & HR Manager Eddy Merckx Cycles NV / 2013-2014


Business cases opmaken en NPV’s berekenen, balansen en resultatenrekeningen begrijpen, kostencalculaties uitvoeren,… Omdat ik niet economisch geschoold was, leek het me nuttig op zoek te gaan naar een bijkomende opleiding om dergelijke uitdagingen in mijn huidige job beter te beheersen. De opleiding “Bedrijfskunde” is hier ‘summa cum laude’ in geslaagd.  Alle aspecten van het bedrijfsleven zoals financiële analyse, investeringscalculatie, HR, cost accounting komen aan bod. Door de vele praktijkvoorbeelden weten de docenten de theorie telkens op een boeiende manier uit te leggen.  Bovendien geven de cases, die je individueel of in groep kan oplossen, een ideale kans om de materie in detail te begrijpen.
Verrijkend zijn ook de discussies met medestudenten, die elk vanuit een andere achtergrond een boeiende kijk op de verschillende aspecten van het bedrijfsleven hebben.
Kortom, die maandagavond in Brussel was altijd een interessant, leerrijk en leuk moment!
Ik kan het programma “Bedrijfskunde” enkel maar aanbevelen.

Wouter Swerts, Technical Domain Manager Backbone Engineering / 2013-2014


Met een studieachtergrond waarin taal en cultuur centraal staan, ben ik er jaren bewust in geslaagd om mijn rekenmachine in de kast te laten liggen en me niet te veel in het bedrijfsleven te verdiepen. Toen de behoefte aan een algemene kijk op de verschillende praktische aspecten van de onderneming zich toch aandiende, bood EMS het perfecte antwoord in de vorm van de opleiding Bedrijfskunde. Een nieuwe wereld opende zich met een andere taal en denkwijze: een uitdaging, maar erg de moeite!

Bartelijne van den Boogert, Auditor VDAB / 2010-2011


Bedrijfskunde is een ideale vervolmakingscursus voor mensen zonder economisch diploma. Het programma geeft een zeer breed en tegelijk diepgaand inzicht in de verschillende aspecten van het   bedrijfsbeheer. De opdeling in modules heeft het voordeel dat elk van de verschillende deelaspecten in onderling verband kan worden behandeld tot een coherent geheel waarbij elke docent zijn eigen  accenten legt. De docenten zijn stuk voor stuk mensen met een gedegen praktijkervaring waardoor de nadruk duidelijk komt te liggen op de praktische toepasbaarheid van de verschillende principes in de dagdagelijkse werkomgeving.     

Dietrich Vreven, Bedrijfsjurist Deutsche Bank / 2010-2011


Verschillende aspecten van bedrijfsvoering komen aan bod zodat je in een nutshell een totaalbeeld krijgt van de dagelijkse werking van een bedrijf. Ik was aangenaam verrast dat niet enkel de economisch aspecten van het functioneren van bedrijven werden bestudeerd, maar ook de aspecten van het menselijk handelen in een organisatie en de manier waarop een onderneming haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ernstig neemt. Hierbij werd tevens de noodzakelijke aandacht geschonken aan de structuur en cultuur van een organisatie alsook aan de stijl van leidinggevenden. Boeiende en verrijkende opleiding met een uitstekende administratieve en logistieke organisatie!

Kristien Abrath, Jurist / 2010-2011


Het programma bedrijfskunde biedt je meer dan je in eerste instantie zou denken. De praktische voorbeelden uit het bedrijfsleven van de docenten maken eerder abstracte begrippen en processen toch erg begrijpbaar.  Ook de verscheidenheid aan onderwerpen die behandeld worden, motiveert je telkens weer.
Kortom, op het einde van het parcours heb je niet alleen een brede basiskennis maar ook de nodige tips & tricks die in je eigen situatie altijd nuttig kunnen zijn.

Rutger Willems, zaakvoerder TOTAL service stations / 2010-2011


De opleiding bedrijfskunde heeft me laten kennis maken de voornaamste bedrijfseconomische termen en heeft me meer inzicht gegeven in boekhouden en financieel beleid, marketing, vennootschapsrecht, fiscaliteit,...Een verrijking, zeker voor mensen zonder een economische achtergrond. De lessen worden door de meeste docenten op een boeiende wijze gegeven en er komen voldoende praktijkvoorbeelden aan bod.

Anouck Van Couter, Senior Consultant HR Accordgroup / 2010-2011


Termen zoals WACC, ROI, cash flow, business balanced score card waren termen die ik af en toe opving, maar had geen idee in welke context deze in het bedrijfsleven gebruikt werden. Dankzij deze cursus, die ik uit welgemeende interesse volgde, weet ik ondertussen dat het om de grote pijlers van een bedrijf gaat. Eigenlijk zou elke werknemer op de hoogte moeten zijn van deze begrippen, niet enkel professioneel zet het je aan tot denken maar ook in je intern huishouden. Hoe kan je verstandig met geld omspringen?  Hoe kan je je geld laten renderen? Financiële items, die vroeger eerder een balast waren, zijn nu voor mij interessante en uitdagende onderwerpen geworden. Bovendien weet ik nu dat elk bedrijf steunt op een strategie, welke en hoe deze strategie genomen wordt is gebaseerd op een doordacht model. Aangenaam is te weten, dat jij na deze cursus weet, hoe zoiets bepaald wordt en mee kan bijsturen in het bedrijf. Wat ik finaal heb overgehouden is dat mits voldoende inspanning, in elke mens ergens wel een manager schuilt. Ik heb bewondering voor het ganse team dat deze cursus organiseert en doceert.  Het was een plezier om elk vak bij te wonen, de lesgevers slagen er goed in om de cursisten te enthousiasmeren en te motiveren. Een aanrader voor éénieder die 1 avond in de week iets wilt bijleren op een leuke manier.

Isabelle Liesenborghs, Business Development Manager Toxikon Europe / 2009-2010


Heel gediversifieerde opleiding die studenten een goed beeld geeft van de verschillende aspecten van het bedrijfsleven, een ideale aanvulling voor mensen zonder economisch diploma. Programma vergt de nodige inspanning maar laat toch de combinatie met drukke beroepsbezigheden toe en alle praktische
aspecten zijn bovendien perfect geregeld. Heel goede lesgevers, die dankzij hun praktijkervaring erin slagen om de inhoud zo relevant en toepasbaar mogelijk te maken.

Bart De Sutter, Directeur Business Transformation & Service Excellence Euroclear Bank / 2008-2009


De opleiding bedrijfskunde is zeer gevarieerd en naarmate de cursus vordert leer je vanuit een ander perspectief naar bedrijfsvoering kijken. De docenten zijn gedreven mensen met veel praktijkervaring waarnaar dan ook veelvuldig verwezen wordt tijdens de lessen. Er wordt ook gebruik gemaakt van degelijk cursusmateriaal. Niettegenstaande de interessante cursussen en dynamische manier van lesgeven, vraagt de opleiding toch de nodige inzet teneinde de leerstof te verwerken voor de examens. Mensen met een financiële achtergrond hebben een stapje voor bij de financiële module die toch wel een groot deel van het programma inneemt.

Sophie Corona, Personeelsverantwoordelijke/preventie-adviseur Electro 80 / 2008-2009


Een aanrader voor vakspecialisten die kaas willen eten van andere aspecten van bedrijfsvoering. Theorie doorspekt met praktijkvoorbeelden, docenten met beide voeten in het bedrijfsleven. Een hoogvlieger.

Thomas Compernolle, Woordvoerder UNIZO / 2008-2009


Dit programma heeft mij gegeven wat ik miste: een degelijke bedrijfseconomische basiskennis om de talrijke aspecten van het bedrijfsleven te begrijpen en verder te kunnen doorgronden. Het heeft écht aan mijn verwachtingen beantwoord. Ik ben EMS hiervoor dankbaar.

Michaël Van Eeckhoudt, Jurist, BOZAR / 2007-2008


Deze opleiding is interessant omdat de verschillende modules, die op het eerste zicht op zichzelf staan, toch één duidelijk en compleet geheel vormen eens je het traject volledig doorlopen hebt. Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden slagen de EMS-docenten erin de theorie doeltreffend over te brengen. De verworven kennis en inzichten heb ik vrijwel meteen kunnen toepassen op mijn internationale werksituatie

Gert Hendrickx, Area Sales Manager, Saerens NV / 2007-2008


Ervaren docenten helpen je tijdens deze opleiding de werking van andere diensten in je bedrijf te begrijpen. Zowat alle afdelingen passeren in weloverwogen volgorde de revue. Zo bouw je een volledig beeld op van de bedrijfsactiviteiten. Het bedrijfseconomische aspect komt terecht ruim aan bod. En ook praktisch is alles goed geregeld: de stof wordt herhaald tijdens de videosessies en dankzij synchrone lesavonden in Brussel en in Gent hoef je niet snel een les te missen.

Hubert Eerlings, Property Manager bij Fortis Real Estate Property Management / 2005-2006De postuniversitaire opleiding Bedrijfskunde leerde me een plattegrond tekenen van alles wat er in een onderneming en in het bedrijfsleven komt kijken. Je krijgt in de opleiding een kader - een helikopterview - waarmee je kan verderbouwen.

Suyin Aerts, Sales Manager Belux voor Marithé + François Girbaud / 2004-2005


Als jurist van opleiding, wou ik mijn kennis over het ondernemings-gebeuren uitbreiden.
Het programma Bedrijfskunde van EMS was hiervoor bijzonder geschikt.  Verschillende topics zoals financiële  analyse, investeringscalculatie, cost accounting, HR en managementcontrole kwamen aan bod tijdens de lessenreeks. Deze topics werden gebracht door mensen uit de business die de zaken op een levendige wijze naar voren brachten.  Het ter beschikking gestelde cursusmateriaal bood de mogelijkheid om bepaalde zaken nog verder uit te diepen."

 Bart Pieters, Legal and Compliance Auditor Corporate Audit Services ING Belgium NV- SA / 2003-2004


"Wat bezielt een 38- jarige om een postgraduaat te behalen ?"

Vanuit m'n basisopleiding als Industrieel Ingenieur heb ik steeds een tekortkoming ervaren. Deze bestond erin dat ik eigenlijk te weinig inzicht had in de bedrijfsvoering van m'n werkgever en de vele klanten waarmee ik beroepshalve projectmatig omga. Ik was de mening toegedaan dat ik m'n persoonlijke doelstellingen niet kon halen zonder hierover een gedegen opleiding te volgen. Een korte screening van de mogelijkheden gaf me al snel de indruk dat ik bij EHSAL moest zijn. Met de modulaire opleiding "Postgraduaat in Industrieel Ondernemingsbeleid" bood , met de opleidingen "Bedrijfskunde", "Businessgame Ecoman" en "Projectmanagement", zich de perfekte oplossing aan. Daar waar inhoudelijk de opleiding "Bedrijfskunde", gegeven door een aantal topdocenten en boeiende professionals, zich op de economische aspecten van een onderneming en zijn omgeving focust met aanreiking van een grote toolbox om performances te meten, biedt de opleiding "Projectmanagement" een strak keurslijf, zijnde de PMBOK, aan om projecten professioneel,doeltreffend en succesvol aan te pakken. De focus in deze opleiding ligt  sterk op het projectteam en teamwerking. Als kers op de taart heb je nog het bedrijvenspel in de opleiding "Businessgame Ecoman". Zeer sterk aanleunend bij de hiervoorgenoemde opleidingen krijg je "spelenderwijs" inzichten in management-beslissingen, marktevoluties en concurrentiebeleid. De bedrijfseconomische inzichten bekomen uit "Bedrijfskunde" en de teamwerking uit "Projectmanagement" maken dat deze intensieve dag een boeiende samenvatting vormt. Kortweg kan ik stellen dat EHSAL Management School absoluut voldoening heeft gegeven t.a.v m'n noden en verwachtingen. Ervaringsgewijs wil ik er wel aan toevoegen dat je deze opleiding best met de nodige professionele ervaring kunt aanvatten om de verschillende belichte kennisgebieden te kunnen plaatsen in een onderneming.Tevens kan ik de gekozen volgorde zijnde Bedrijfskunde, Projectmanagement en Businessgame Ecoman aanbevelen.

Serge Taets, Technical Business Development Manager Van Genechten Packaging / 2003-2004


 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn