Print VerstuurDeel

EMS ambassadeurs postgraduate dagprogramma's

Op onze verschillende infodagen vertellen studenten/alumni over hun ervaringen bij de postgraduate dagprogramma's.

Graag stellen we hen aan je voor, de EMS ambassadeurs infodag 7 september 2019

Tom De Backer

√ alumnus postgraduaat Vermogensbeheer (voorheen Finance en securities) 2018-2019

√ leerde tijdens het postgraduaat om concrete, realistische vraagstukken op te lossen via verschillende groepswerken, maar ook tijdens de individuele taken. 'Doordat deze vraagstukken zonder twijfel ook aan bod komen in het echte bedrijfsleven, werd de relevantie van de opleiding alleen maar bevestigd, alsook mijn interesse in het vermogensbeheer.'

Melissa Meuwissen

alumna postgraduaat Marketingmanagement 2018-2019

√ leerde tijdens deze studie vooral dat teamwork heel belangrijk is: 'Doordat er mensen uit verschillende richtingen bij je in de klas zitten kom je tot zeer uiteenlopende, maar ook zeer creatieve ideeën. Bij het oplossen van een case deden we meestal een aantal brainstormsessies waarbij iedereen vanuit zijn eigen studieachtergrond ideeën kon aanhalen. Hierbij is het ook belangrijk om dan rekening te houden met verschillende meningen en zo tot de beste oplossing te komen.'

vond het vooral interessant om daadwerkelijk de theorie om te zetten in praktijk en zo een beter beeld te krijgen hoe het er echt aan toe gaat in de bedrijfswereld.

√ Verder kwam bij de bedrijfsprojecten naar voren dat het probleem van de klant goed analyseren primordiaal is. 'Het is aan ons om uit te zoeken waar het probleem zich effectief bevindt en hoe men dat moet aanpakken.'

Manon Vermeersch

√ alumna postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2018-2019

vond het leukste aan de opleiding de verschillende presentaties van de projecten. 'Voor mij was dit telkens opnieuw het eindresultaat van een project voorstellen aan bedrijven en coaches. Hun enthousiaste reacties gaven steeds veel voldoening. De kers op de taart is dan ook om te zien dat bedrijven echt aan de slag gaan met wat wij als studenten uitgewerkt hebben voor hen.'

 

 

Felix Desmet

alumnus postgraduaat Humanresourcesmanagement 2017-2018

√ vond tijdens de gevolgde opleiding de persoonlijkheidstesten zeer interessant. 'Ik kwam meer te weten over wie ik als persoon ben, wat ik belangrijk vind en waar ik energie uit haal. De persoonlijkheidstesten helpen mij om anderen te begrijpen, om mijn eigen emoties en reacties te begrijpen en om de dingen te relativeren. Dit geldt ook voor niet-studiegerelateerde zaken.'

 √ werkt bij Hays als Recruitment Consultant

 

 

en voor de twee postgraduaten die EMS dit academiejaar voor het eerst inricht, geen alumni, maar wel twee enthousiaste ambassadeurs:


Jonas Cassiman (infodag 22/6/2019)

 √ alumnus postgraduaat Marketingmanagement 2018-2019
 √ het belangrijkste dat hij leerde, is dat theorie en praktijk niet altijd overeenstemmen. "Marketingmodellen studeren is één ding, deze omzetten naar een fantastische marketingstrategie is iets waar je kennis, creativiteit én teamwork voor nodig hebt.
 
vond het leukste aan de studie de grote variëteit aan gastdocenten die je doorheen het jaar krijgt. "Elke docent is top in zijn vak en weet vanuit zijn of haar perspectief wel een nieuw inzicht te geven. Zo leer je op korte tijd immens veel bij over alle aspecten van marketing."
 √
ervaart Brussel als een bruisende stad. "Tussen de lessen door kan je naar een koffiebar of een leuk café gaan, er is voor ieder wat wils. Daarnaast is Brussel ook heel divers en multicultureel. Je leert samen met je medestudenten elke dag wel een nieuw aspect van de stad kennen."

Jef Meert (infodag 22/6/2019)

 

alumnus postgraduaat Sales en business development 2018-2019

√ momenteel tewerkgesteld als Sales Executive bij Crowne Plaza Brussels Airport

√ vond het leukste aan de opleiding het feit dat de medestudenten uit de meest uiteenlopende richtingen kwamen: bio-chemie, optiek, sport, hotelmanagement, ... "En toch leert iedereen evenveel bij, perfect toepasselijk op zijn/haar vooropleiding."

 

Dimfna Vander Haegen (infodag 22/6/2019)

√ alumna postgraduaat Humanresourcesmanagement 2018-2019

√ hier zesde van links tijdens een bedrijfsbezoek bij SD Worx, onderdeel van het programma van het postgraduaat HRM

heeft ervaren tijdens de opleiding dat samenwerken met studenten uit verschillende richtingen zeer leerrijk is. "Iedereen bezit een andere kijk op hetzelfde project waardoor je veel van elkaar kan leren."

Arno Verriest (infodag 22/6/2019)

√ alumnus postgraduaat Finance en securities (nu Vermogensbeheer) 2018-2019

is momenteel aan het werk bij PwC Belgium, 50/50 corporate tax reporting & private wealth (geen banking, maar het fiscale luik).

√ Het belangrijkste wat hij leerde dit academiejaar is hoe zelf relevante data en informatie op te zoeken. "Als je zelf nieuwsgierig op zoek gaat naar informatie en daar dan mee aan de slag kan gaan, leer je zo veel meer dan wat er in cursussen verteld wordt."

 

 


Magali Corthouts (EMS-ambassadeur 27 april 2019)

 √ studente postgraduaat Sales and business development 2018-2019

 √ vond het leukste aan de opleiding de opsplitsing in verschillende kleine opleidingsonderdelen. "Dit heeft als voordeel dat je van elk domein wat proeft  en omgekeerd, niet veel les hebt van een bepaald vak als je dat stiekem niet ligt…".

 √ en leerde dat er een sterk verschil bestaat tussen theorie en praktijk. "Door de vele rollenspellen, presentaties, cases, ... ondervind je gaandeweg of sales iets voor jou is." 

 

Eva Kocks  (EMS-ambassadeur 27 april 2019)

 √ studente postgraduaat Finance en securities (vanaf 2019-2020 Vermogensbeheer)

 √ lees haar getuigenis over het programma

 √ vindt studeren in Brussel veel meer dan alleen maar een studentenleven op de campus. "Campus Brussel is niet enkel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook ideaal gelegen: midden in het hart van Brussel. De talrijke leuke bars, cafés en restaurants zijn bereikbaar te voet.
Vooral wanneer de zon schijnt zitten de terrasjes vol, waardoor je echt een  vakantiegevoel hebt."

 

Laure Passchyn  (EMS-ambassadeur 27 april 2019)

 √ studente postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2018-2019

 √ hier, derde van links, samen met andere studentes. "Naast leren worden ook vriendschappen gemaakt."

 √ leerde vooral dit jaar dat digitale marketing en communicatie haar wel ligt: "Na een master marketing wist ik niet zeker in welke richting ik een job zou willen uitoefenen. Ik had al een eigen reisblog opgezet en vond alles daaraan wel leuk. Tijdens het postgraduaat zijn die gevoelens gewoon versterkt. Je doet heel veel hands-on ervaring op wat ik het belangrijkste vond. Zo heb ik dan ook mijn reisblog geoptimaliseerd aan de hand van de lessen die ik heb gekregen. Het resultaat was dat mijn aantal bezoekers verdubbelde. Je leert het meeste bij door het zelf toe te passen."

Camille Van Hijfte  (EMS-ambassadeur 27 april 2019)

 

 √ studente postgraduaat Humanresourcesmanagement 2018-2019

 √ hier links van medestudente op het lichtfestival in Brussel

 √ vond het leukste aan studeren in Brussel een nieuwe stad te leren kennen, maar ook nieuwe vrienden te maken met dezelfde passie voor HR

 

 


Lauren Hannes (EMS-ambassadeur 23 februari 2019)

 √ studente postgraduaat Marketingmanagement 2018-2019,

 √ vindt het belangrijkste in de opleiding de praktijktoepassingen waarbij je te weten komt hoe de theorie in de praktijk werkt,

 √ meewerken aan de case van Cubanisto op Tomorrowland vond ze het leukste moment in de les tot nu toe,

 √ studeert graag in Brussel want: "Er zijn vele leuke zaakjes en café’s waar je na de les met de klasgenoten gezellig iets kan gaan drinken."

 

Stef Leunis (EMS-ambassadeur 23 februari 2019)

 √ student postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2018-2019

 √ vindt het leukste aan deze opleiding het werken in groepen. "Je staat er nooit alleen voor. Niet enkel zorgt dat ervoor dat je veel input krijgt van verschillende mensen, maar je krijgt ook veel hands-on praktijkervaring, wat altijd nuttig is om voor te leggen op de arbeidsmarkt."

 √  heeft veel gehad aan de lessen rond webdesign en ook aan de lessen die erop aansloten zoals het optimaliseren van een site door middel van SEO;

 √ ervaart Brussel als een bruisende stad met veel studenten, een stad die veel te bieden heeft. "Er zijn talloze dingen te bezichtigen en deze zijn steeds zeer makkelijk bereikbaar. Er valt telkens veel te beleven dankzij de vele bars, clubs, winkels en natuurlijk evenementen die er plaatsvinden."


 

Matthias Van Crombrugghe (EMS-ambassadeur 23 februari 2019)

 √ student postgraduaat Finance en securities 2018-2019 (Vermogensbeheer vanaf 2019-2020)

 √ vindt het steeds een plezier om in Brussel te zijn. "Binnen een straal van 1 kilometer van de campus bevinden zich uitermate lekkere broodjeszaken, gezellige restaurantjes alsook de standaard fastfood ketens waardoor je de middagpauzes zeker en vast niet beu zal worden. Ook op het gebied qua activiteiten na de lessen biedt Brussel heel wat opties: zo zijn er talloze gezellige cafés die elk in hun eigen stijl uniek zijn. Wanneer het zonnetje schijnt gaan de terrasjes open en heerst er een zeer aangename sfeer in de straten. Daarnaast is het ook eens fijn om de toerist uit te hangen in eigen land en zelf eens te passeren aan de vele mooie bezienswaardigheden in de buurt van de campus."

 

Lukas Van der borght (EMS-ambassadeur 23 februari2019)

 √ student postgraduaat Sales and business development 2018-2019

 √ vond het leuke aan de lessen les te kregen van mensen die met twee voeten in het werkveld stonden. "Een meer praktijkgerichte en deskundige uitleg kan je dus niet krijgen."

 

 

 

Elisa Volker (EMS-ambassadeur 23 februari 2019)

 √ studente postgraduaat Humanresourcesmanagement 2018-2019

 √ vindt het leukste aan de opleiding de groepsprojecten. "Doordat de bedrijven effectief met onze voorstellen aan de slag gaan, is het zoveel meer dan een leerrijke ervaring. Het geeft echt een gevoel van voldoening wanneer je een bedrijf verder kan helpen.”

 

 


 

Ellen Holemans (derde van rechts op onderstaande foto) (EMS-ambassadeur 2018)

 √ alumnus postgraduaat Marketingmanagement 2017-2018

 √ is blij dat ze eindelijk eens praktijkopdrachten kreeg waarbij ze echt de stap moest zetten om theorie om te vormen in combinatie met wat creativiteit en inspiratie naar praktijk. 'Met de projecten bij EMS kregen we de kans om iets uit te voeren dat het bedrijf in kwestie ook effectief zou gaan gebruiken.'

 √ leerde ook zichzelf beter kennen, zowel haar sterke en negatieve punten, als ook welke richting ze uit wil met een toekomstige job en wat ze er belangrijk aan vindt. 'Tijdens het postgraduaat hebben we lessen gekregen die inspelen op persoonlijke vaardigheden en die je al eens een aanzet geven voor waar je over moet nadenken als je gaat solliciteren, hoe je dat moet doen, etc. Die lessen in combinatie met de ervaringen uit de projecten hebben me flink op weg geholpen in mijn zoektocht naar mijn plaatsje op de arbeidsmarkt.'

 

Isabeau Van de Kerckhove (EMS-ambassadeur 2018)

 √ alumna postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2017-2018

 √ vindt het belangrijkste dat zij dit jaar leerde, samenwerking met anderen. 'Zo leerden we onze eigen sterktes kennen. En hoe we deze ten volle konden benutten om de verschillende projecten tot een goed einde te brengen als een team. Deze inzichten zullen in mijn verdere carrière zeker nog van pas komen.'

 

 

 

 

Lukas Joosen (EMS-ambassadeur 2018)

 √ alumnus postgraduaat Finance en securities 2017-2018

 √ vond de algemene uitdieping van zijn kennis over de verschillende financiële producten gekoppeld aan de ervaring van de gastdocenten enorm interessant

 √ het leukste moment in zijn studies was de dag 'in de voetsporen van'. Hij leerde er veel nieuwe concepten en ontmoette interessante mensen.

 √ vond ook de verandering van Leuven naar Brussel aangenaam. 'Het is een andere omgeving, een stad om te ontdekken.'

 


Julie Hermans (EMS-ambassadeur 23 juni 2018)

√ studente postgraduaat Finance en securities

√ vindt het nieuwe project, 'In de voetsporen van...' binnen het postgraduaat Finance en securities heel leerrijk en leuk. Je loopt er 1 dag mee met één van de gastdocenten. Zo heeft zij deelgenomen aan het congres van de ‘Beroepsvereniging van Zelfstandige financiële Bemiddelaars'. Het was voor haar haar het eerste contact met de financiële bedrijfswereld. 'Het geeft je inzichten zowel op professioneel vlak als nuttige informatie voor de verschillende praktijkopdrachten binnen de opleiding.'

 

 

 

 


Jill Sel (EMS-ambassadeur 17 maart en 21 april 2018)

√ studente postgraduaat Marketingmanagement

√ leerde tijdens de opleiding marketingmanagement hoe theoretische kennis in de praktijk toe te passen. 'Dit is voor mij een echte meerwaarde. Door alle projecten ligt de nadruk op het opdoen van praktijkervaring en dat is juist de sterkte van de postgraduaten van EMS.'

vond het leukste moment het marketing business game. 'Het is een learning experience, waarbij verschillende teams (onderlinge concurrenten) een bedrijf dienen op te starten. Het marketing game illustreert op een zeer interactieve manier de marktdynamiek.

EMS is centraal gelegen in het centrum van Brussel. Tijdens haar studies aan de EMS leerde Jill Brussel beter kennen. 'Het is een toffe, gezellig en leuke stad, waar altijd wel iets te beleven valt. Zeker een aanrader om tussen en na de lessen Brussel wat beter te leren kennen. Je vindt er gezellige cafés en restaurants. De kerstmarkt is ook zeker de moeite om met heel de klas eens te doen.'

 

Ann-Sofie De Meyer (EMS-ambassadeur 21 april 2018)

√ studente van het postgraduaat Finance en securities

√ vindt het krijgen van lessen door mensen die in het bedrijfsleven staan, een aanvulling op de lessen van docenten in haar vorige opleiding. 'Dit jaar krijg ik een meer praktische kijk op de leerstof waardoor je de verschillende concepten vanuit een ander standpunt bekijkt. Op die manier begrijp je sommige dingen beter en snap je het nut ervan in het bedrijfsleven.'

√ kwam tijdens haar studies aan EMS terug terecht in een kleine klas en zat niet meer in een grote onpersoonlijke aula. Hierdoor leerde ze haar klasgenoten snel kennen en ontstonden er al snel vriendschappen die zich verderzetten buiten de lessen. 'Zo ging ik al samen met enkele vriendinnen shoppen na de les of gingen we met de klas naar de kerstmarkt. Ook na het laatste examen gingen we samen op pad om het einde van de examens te vieren.'

Maxime Deforce (EMS-ambassadeur 17 maart en 21 april 2018)

√ studente van het postgraduaat Humanresourcesmanagement;

√ heeft door deze studies meer inzicht in de bedrijfswereld gekregen dankzij de vele gastdocenten. Bovendien leerde ze bij over zichzelf en welke richting ze wil uitgaan qua job;

√ vindt de coachings voor de verschillende projecten de leukste momenten in de opleiding. Zij wordt graag uitgedaagd. 'We komen telkens met een overload aan informatie toe op een coaching en gaan dikwijls met een Eureka-gevoel naar buiten.'


Aster De Backer (EMS ambassadeur infodag 17 maart 2018)

√ student postgraduaat Finance en securities

√ Door het postgraduaat Finance en Securities leerde Aster economie, finance, politiek en psychologie met elkaar in verband brengen. 'Het gaf mij inzicht in de wisselwerking tussen deze vier factoren, zodoende ben ik vandaag de dag beter instaat om de impact van actuele ontwikkelingen op de financiële markten te evalueren.'

 

 

 


Pieter-Jan De Smet (EMS ambassadeur infodag 2 september 2017)

√ alumnus postgraduaat Digitale marketing en communicatie

√  Een jaar aan EMS gaf hem de kans om zichzelf en zijn sterke/zwakke punten nog beter te kunnen inschatten. 'Je hebt ook voldoende tijd om het te combineren met een eventuele stage of studentenjob en zo nog meer ervaring op te doen. Je leert nog beter met elkaar samenwerken en wordt op een geleidelijke manier klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.'

kreeg de kans om deel te nemen aan de Google Digital Masters Academy. Samen met de groepsleden schopten ze het uiteindelijk tot een van de beste twintig teams. 'Uitgenodigd worden voor een proclamatie op het Belgische hoofdkantoor was het hoogtepunt van het traject. De meeste van ons team hielden er daarna trouwens ook een betalende studentenjob aan over.' 

 

Yentl Van der Hoeven (EMS ambassadeur infodag 2 september 2017)

√ alumnus postgraduaat Finance en securities

√ tijdens zijn studies aan EMS heeft hij vooral geleerd dat kennis veel verder gaat dan enkel theorie. 'Dankzij de praktijkgerichte aanpak en de vele gastdocenten uit de praktijkwereld heb ik een heel andere kijk gekregen op wat ik wou doen na mijn studies. De opdrachten geven je de kans je opgedane kennis rechtstreeks om te zetten in de praktijk. Gastdocenten vertellen heel graag over wat ze doen en wat hun job precies inhoud, én delen deze kennis met de studenten. Na enkele gesprekken met docenten over een job binnen M&A, fusies en overnames etc, ben ik uiteindelijk gegaan voor een job als consultant in Transactions bij EY, waar mijn EMS kennis zeker een meerwaarde gevormd heeft.'

 

 

Laura Daman (EMS ambassadeur infodag 2 september 2017)

√ alumna postgraduaat HRM

 √ vond het leukst aan studeren in Brussel de mix van klasgenoten van alle uithoeken van het land: Zelf kom ik uit een klein dorp in de provincie Antwerpen en vond ik het een uitdaging om te gaan studeren in een grootstad als Brussel! Dit heeft mij niet ontgoocheld, ik heb mij er steeds welkom gevoeld. Verder kan je in Brussel ook als student vanalles ontdekken. Zo zijn er talrijke restaurantjes, café's en koffiezaken waar je terecht kan. Je kan beide combineren door samen met de klas eens een activiteit te doen in Brussel. Zo zijn wij samen naar de kerstmarkt geweest en enkele keren samen iets gaan eten en drinken.

 

 

 


Ann-Sophie Tytgat (EMS-ambassadeur 24 juni 2017)

 √ studente postgraduaat Finance en securities

 √ Na het behalen van een master handelsingenieur met als afstudeerrichting operations management, was zij vooral onderricht in de bedrijfstak van de supply chain. Zij had altijd al interesse in de finance tak van de bedrijfswereld en zag het postgraduaat finance en securities als dé ideale mogelijkheid om haar kennis hierin te verruimen.
 'Kennis over finance komt altijd van pas, zowel op carrière vlak maar zeker ook op persoonlijk vlak. Dankzij het postgraduaat werd mijn kennis over financiële producten en het formuleren van   beleggingsadviezen enorm verruimd wat mij een flinke portie inzicht bood in de beleggingswereld.'

 √ vindt dat de stad Brussel veel meer te bieden heeft dan de meeste mensen op het eerste zicht denken.
  'Ik heb ervoor gekozen tijdens mijn postgraduaat op kot te gaan in Brussel, na 5 jaar in Gent op kot gezeten te hebben, en heb er nog geen moment spijt van gehad. Brussel is een bruisende,  multinationale en veelzijdige stad waar veel te beleven valt. Er zijn tal van toffe bars, restaurants, parken, concerten, afterwork-events maar ook heel wat toffe studentenverenigingen (wat zorgt voor de  nodige feestjes in de week). De combinatie van al deze dingen maakt van Brussel een toffe stad die zeker de moeite waard is om te ontdekken.'


 

 

Laura De Vroede (EMS-ambassadeur 24 juni 2017)

√ student postgraduaat Digitale marketing en communicatie

√ houdt van Brussel:

Ik heb 4 jaar in Brussel gestudeerd, en dat deed ik met heel veel plezier. Er is altijd wel iets te doen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken leeft Brussel echt: een straatmuzikant die je toevallig voorbij loopt, lekkere burgers gaan eten op het Sint-Katelijneplein of cocktails gaan drinken op een terrasje na een geslaagd project. Het is geen studentenstad, maar een stad voor alle leeftijden en nationaliteiten. Ik kan het iedereen aanraden om het negatieve imago even uit je hoofd te zetten, en de stad gewoon te ontdekken. Absoluut de moeite!

 

 

 

 


Pieterjan Janssens   (EMS ambassadeur infodagen 11 maart en 22/04/2017)

 √ student postgraduaat Marketingmanagement

 √ ging na zijn voorgaande studie op zoek naar een meer strategisch gerichte Marketingopleiding, 

 √ en leerde veel bij niet enkel dankzij de docenten, maar ook door de diversiteit van de studenten. 

 

 

Céline Van Cauwenbergh (EMS-amabassadeur 22/4/2017)

 √ studente postgraduaat HRM

 √ ontdekte in Brussel een diversiteit aan nationaliteiten, rassen, culturen en religies. Het is een bruisende stad met aan groot aanbod aan culturele activiteiten. Voor elke hongerige en dorstige student heeft Brussel een variatie aan hippe koffiehuisjes, bars en  restaurants met lokale en buitenlandse specialiteiten. Kortom, Brussel is veel meer dan een studentenstad.

 √ leerde dit academiejaar

             - uitdagende HR projecten binnen verschillende soorten bedrijven tot een goede einde brengen
             - samenwerken met mensen uit andere studierichtingen met vaak andere invalshoeken waardoor je elkaars talenten leert ontdekken en kan inzetten om samen tot het eindresultaat te komen.

 

Caroline Frederix (EMS-amabassadeur 22/4/2017)

 √ studente postgraduaat Finance en securities

 √ als Master studente Handelswetenschappen Bedrijfsmanagement en Ondernemerschap had zij, vertelt ze ons, nog niet veel kennis in verband met het financiële aspect van het bedrijfsleven. Het postgraduaat heeft haar toegelaten om verdere kennis en inzichten te bouwen rond financiën en waardepapieren in het bedrijfsleven. Tijdens strategische oefeningen werd het haar duidelijk hoe belangrijk het financiële aspect is voor het maken van goed onderbouwde beslissingen.

  √ vindt het leuk maar met een groep van twintig studenten te studeren. 'Hierdoor kan je heel gemakkelijk contacten leggen met alle medestudenten. Na dit korte academiejaar zijn wij een hechte groep geworden, die openstaat voor elkaars mening, visie en die vaak nog buiten de lesuren samen dingen doen.'

 

 

Stefanie Michiels (EMS-amabassadeur 22/4/2017)

 √ studente postgraduaat Digitale marketing en communicatie

 √ vindt het leukst aan studeren in Brussel de openheid van de mensen. Iedereen is er vrij genoeg om te zijn wie hij/zij is en niemand zal je ervoor anders bekijken. Daarnaast is het internationale karakter van Brussel ook een grote troef, niet alleen om met andere culturen in aanraking te komen, maar ook omdat het je een andere kijk op de wereld geeft. Tot slot is het feit dat er elke avond wel iets te doen is in het centrum misschien nog wel het grootste pluspunt van onze mooie hoofdstad.

 

 


Saskia Willocx         (EMS ambassadeur infodag 11/03/2017)                                 

 √ studente postgraduaat Finance en securities

 √ vond het belangrijkste dat ze dit jaar leerde 

             -> het professioneel samenwerken met verschillende personen

             -> de praktische insteek in de lessen zoals bijvoorbeeld het kopen en opvolgen van  een aandeel 

 √ en vindt het leukste aan de studies de hechte klasgroep die gevormd is.

 

Liv Neefs                 (EMS ambassadeur infodag 11/03/2017)

 

√ studente postgraduaat HRM

√ vindt studeren in Brussel heel spannend en leuk omdat je studeert in een metropool waar zoveel verschillende mensen wonen en werken. Je studeert samen met mensen uit alle uithoeken van België, wat je een breder perspectief geeft

√ en dat elke dag pendelen met de trein een ervaring is die je ooit moet hebben meegemaakt... 

 

 

Emilie Dauwe     (EMS ambassadeur infodag 11/03/2017)

Emilie Dauwe√ studente postgraduaat Digitale marketing en communicatie

√ hier op de foto met haar groepje vlak na de presentatie van hun digitaal marketingplan voor het eerste boek van Carole Lamarque 'Influencer Marketing'. Emilie staat op de 3de van links (of volledig in het midden)

√ vindt dat ze dit jaar vooral veel mensenkennis heeft opgedaan: 'Zo heb ik geleerd om met verschillende types persoonlijkheden om te gaan en mezelf op dat vlak daardoor ook beter leren kennen. De groepswerken samen met de coachings zijn niet alleen leerrijk op vlak van kennis van digitale marketing maar ook op vlak van samenwerken.'


Delphine Weemaes (EMS ambassadeur infodagen 2015-2016)

 
√ studente postgraduaat Humanresourcesmanagement 2015-2016,

 √ het belangrijkste dat zij dit jaar geleerd heeft: "Het feit dat we enorm veel opsteken van het echte bedrijfsleven dankzij ons zeer divers docentenkorps en onze talrijke projecten."

 √ hier na een examen in Churchill's, rue de l'Ecuyer (vlakbij de EMS).

 

 


Amadeo Dello (EMS ambassadeur infodagen 25 juni en 3 september 2016)

 √ student postgraduaat Marketingmanagement 2015-2016 (PGMA)

 √ hier rechts onderaan samen met andere studenten van het PGMA

 √ vond de business-game in het PGMA het leukst . "Tijdens deze 3-daagse simulatie krijg je de kans om samen in groep een startend bedrijf te runnen van A-Z. In deze game kan je dus de theoretische kennis die je vergaard hebt over de maanden concreet gaan toepassen. Je leert snel, tegen deadlines, tactische beslissingen nemen. Dit zijn kwaliteiten die van onschatbare waarde zijn in je verdere professionele leven. Ondanks de stress die de business-game met zich meebracht, heb ik bijzonder veel bijgeleerd en bovendien er enorm veel plezier uitgehaald."

 


Stephanie Florizoone (EMS-ambassadeur infodag 3 september 2016)

  √ studente postgraduaat Bedrijfscommunicatie 2015-2016,

  √ weet na deze studie veel beter hoe je communicatieproblemen concreet kan aanpakken. De docenten gaven ook tijdens de colleges veel praktische tips. Dat maakte deze opleiding voor haar zo’n mooie aanvulling op een academische studie,

√ vond heel interessant dat in de klas studenten zaten uit verschillende streken van Vlaanderen en Brussel,

√ vond het leukste moment in het voorbije academiejaar de communication business game


Lise Van den Bulcke (EMS-ambassadeur infodag 3 september 2016)

√ studente postgraduaat Finance en securities 2015-2016


Marie Omey (EMS-ambassadeur 25 juni 2016)

 √ studente postgraduaat Bedrijfscommunicatie 2015-2016

 √ vond dat ze na het behalen van haar masterdiploma nog net dat tikkeltje  praktische ervaring miste om echt de sprong in het bedrijfsleven te wagen

 √ vond het ook super dat ze terechtkwam in een intieme en motiverende omgeving. "Een team van ervaren gastdocenten uit de bedrijfswereld ondersteunt je, heel inspirerend! Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik met veel meer zelfvertrouwen en in mijn ogen ook een grote voorsprong zal kunnen starten met solliciteren bij bedrijven waarbij ik écht het gevoel heb dat ik een meerwaarde zal betekenen."

 

 


Artur 'T Kindt
   
 
√ student postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2015-2016

 √ rechts op de foto, klaar om project te presenteren

 √ kan moeilijk kiezen wat het leukste moment van de opleiding was: "Onze samenwerking met VDAB voor het bedrijfsproject geïntegreerd online/offline communicatieplan vond ik zeer boeiend en leerrijk. UBA Trends Day was ook heel fijn. Ten slotte waren de lessen van Google super interessant en interactief. Het waren allemaal leuke momenten." De twee laatste activiteiten waren ook beschikbaar voor de studenten van de postgraduaten Bedrijfscommunicatie en Marketingmanagement (n.v.d.r.).

 


Tim Baert (EMS-ambassadeur infodag 12 maart 2016)

 √ student postgraduaat Marketingmanagment 2015-2016

 √ duikt tijdens een vrij moment even het centrum van Brussel in. Van zodra je er eens een wandeling door maakt, leer je pas echt haar ware schoonheid kennen. Brussel biedt ontelbaar veel mogelijkheden op vlak eten, amusement, cultuur, winkelen, uitgaan,... Je voelt al snel dat dit de hoofdstad is van jouw land, en je bent er nog fier op ook. Dat het collegegebouw van EMS bovendien op wandelafstand van Brussel-Centraal ligt, is handig meegenomen.

 √ maakte met een groot deel van de klas op eigen initiatief een tripje naar Amsterdam, om elkaar daar wat beter te leren kennen. Dat heeft voor een hele leuke sfeer in de klas gezorgd, en dat kwam ook de lessen en groepswerken doorheen het hele jaar ten goede.

 

 


Lynn Goosens (EMS-ambassadeur infodagen 12 maart en 23 april 2016)


 √ studente postgraduaat Digitale marketing en communicatie 2015-2016,

 √ leert dit academiejaar alle facetten van de digitale marketingwereld kennen

 √ koos oorspronkelijk voor Brussel door de goede ligging van de school en ontdekte dat Brussel echter een zeer ruim palet aan mogelijkheden qua eet- en drinkgelegenheden heeft. Het is een stad die leeft en er valt altijd wel iets te beleven. 

 √ hier in Berlijn, door het compacte uurrooster is er af en toe tijd voor een citytrip.

 

 


Katrien Timmermans (EMS-ambassadeur infodag 23 april 2016)

 

 √ studente postgraduaat Marketingmanagement 2015-2016

 √ kende Brussel enkel om te shoppen, maar nu heeft ze leuke plaatsen ontdekt om samen met vrienden naartoe te gaan. "Dit is een kant van Brussel dat ik niet kende en ik zal ook na mijn jaar op EMS op deze nieuwe manier van onze hoofdstad gaan genieten."

 

 


Eline Ceyssens (EMS-ambassadeur infodag 12 maart 2016)

Eline Ceyssens

 √ student postgraduaat Bedrijfscommunicatie 2015-2016,

 √ leerde dit academiejaar vooral beter in groep werken door de diverse projecten voor (echte) bedrijven,

 √  vindt het leuk om concrete voorbeelden/anekdotes uit de praktijk te horen te   krijgen van de gastdocenten

 √ leerde veel nieuwe mensen kennen. Na de les werd al een paar keer afgesproken met alle studenten van het PGBC. Wat ook leuk is :)

 

 


Ward Stynen (EMS-ambassadeur infodag 12 maart 2016)

 √ student postgraduaat Finance en securities 2015-2016

 √ vindt het leukst aan in Brussel studeren dat je echt in de grootstad studeert. Je hebt de kans om veel nieuwe plaatsen te ontdekken en er zijn enorm veel evenementen of concerten waar je heen kan. Bovendien biedt het je al een blik op de toekomst. Dagelijks zie je mensen in kostuum en met hun aktetas kantoren van grote bedrijven binnenlopen, wetende dat je in de toekomst waarschijnlijk een van hen zal zijn. 

 


 

 

 

 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn