Tom Heremans

Tom Heremans, gastdocent postgraduaat Marketing

Tom Heremans is sinds 1991 werkzaam als advocaat te Brusel. Hij studeerde rechten aan de VUB, haalde een bijzondere licentie economisch recht aan de ULB en een Masters of Law diploma (LLM) aan de University of California, Los Angeles (UCLA). 
Tom werkt als advocaat-vennoot bij CMS DeBacker voor nationale en internationale cliënten in het rechtsgebied van intellectuele eigendom en marktpraktijken. Hij behandelt geschillen en verstrekt advies inzake merkenrecht, auteursrecht, octrooirecht, verkoopspromoties, privacy en e-commerce. Hij is een erkend geschillenbeslechter van “.be”, “.eu” en “.com” domeinnaamgeschillen bij de Belgische arbitrage-instelling CEPINA en bij de Czech Arbitration Court.
Tom publiceert regelmatig artikelen in juridische vaktijdschriften en is auteur van een boek over de juridische aspecten van domeinnamen (2003) en van een boek over de nieuwe wetgeving inzake marktpraktijken en consumentenbescherming (2010).  Hij is lid van de redactieraad van het tijdschrift Intellectuele Rechten – Droits Intellectuels (IRDI) van uitgeverij Kluwer.

Sinds maart 2011 is Tom Heremans voorzitter van de Beneluxvereniging voor het Merken- en Modellenrecht (BMM) . Hij zetelt in de Raad voor de Intellectuele Eigendom die de regering adviseert bij wetgevende initiatieven hierover.


Tom Heremans
Partner

CMS DeBacker
Advocaten - Avocats
Ch. de La Hulpe 178
B-1170 Brussels
http://www.cms-db.com
Tel: +32 2 743 69 73
Fax: +32 2 743 69 01
E-mail: tom.heremans@cms-db.com