Getuigenis Felix De Smet - alumnus PGHRM

Via mijn master Bedrijfscommunicatie kwam ik in aanraking met HR. Dit domein intrigeerde me, maar ik was niet thuis in de praktische vormgeving en de betekenissen die schuilen achter het begrip. Tijdens het postgraduaat Human Resources Management ontdekte ik dat HR meer is dan ‘de mens in een organisatie’: payroll, consultancy, learning & development en strategisch vorm geven aan de onderneming(en). Elke student komt tijdens dit curriculum te weten welk onderdeel hem/haar het meeste aanspreekt. De opleiding heeft mij op deze manier geholpen om te bepalen welke professionele richting ik wou inslaan.

Nog voor ik afstudeerde, barstte mijn mail- en LinkedIn-inbox van berichtjes. Dit is voor mij het bewijs dat HR-profielen gewenst zijn op de arbeidsmarkt, wat het postgraduaat een interessante keuze maakt met het oog op een eerste job. Potentiële toekomstige werkgevers erkennen de meerwaarde van het postgraduaat HRM en zijn dus vragende partij. Ik heb nooit hoeven te solliciteren voor een job: in mei had ik reeds verschillende gesprekken achter de rug bij diverse bedrijven. In die zin werd het postgraduaat dus een sleutel naar mijn eerste professionele uitdaging.

Dankzij het postgraduaat werd mijn eerste werkgever een internationaal gerenommeerde HR-speler: Hays. Bij Hays probeer ik dagelijks kandidaten te matchen met een uitdaging die aan hun wensen voldoet inzake jobinhoud, loon, doorgroeimogelijkheden, sfeer enzovoort. Als Recruitment Consultant heeft mijn job niet alleen een sterke menselijke dimensie, ook het commerciële aspect vormt een belangrijk onderdeel van de job. Door bedrijven en organisaties te overtuigen van onze dienstverlening, zet ik duurzame en constructieve relaties op. Op deze manier krijg ik op persoonlijk vlak dus de kans om zowel mijn menselijke als commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen.