Print VerstuurDeel

Komende activiteiten

Als oud-student of oud-deelnemer van de EHSAL Management School maak je automatisch deel uit van de EMS-alumni. Dit houdt in dat je op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief ontvangt en jaarlijks een overzicht van de toekomstige EMS-alumniactiviteiten.

China, een reus op lemen voeten?

Dinsdag 22 oktober 2019 om 18u30 op Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel

Gastspreker: Koen De Leus, Chief Economist - Economic Research, BNP Paribas Fortis

Koen trok vorig jaar 16 dagen op economische studiereis naar China en stelde vast dat de reus effectief is ontwaakt. De verschroeiende groei sinds de jaren 80 zorgt ervoor dat China vandaag de globale dominantie van de VS bedreigt. De recente handelsoorlog en barrières die de VS opwerpen tegen het gele gevaar moeten gezien worden in dat licht.
China is echter een reus op lemen voeten. De groei van de voorbije decennia heeft zeepbellen gecreëerd. Om de snelle vertraging van de groei te stopen, moet het van groeimotor veranderen. Een snelle digitalisering speelt in die transformatie een centrale rol. Die digitalisering heeft echter ook een zeer donkere zijde.
Tot slot overloopt Koen de lessen die België, en Europa, kan leren van China. Om de concurrentie met de 1,5 miljard Chinezen aan te kunnen, moeten we allemaal aan hetzelfde zeel trekken. De tijd voor een meer geïntegreerd Europa dringt. “Want China is als een vrachtwagen. Je ziet hem duidelijk afkomen. En hij zal niet stoppen.”

Deelname is gratis maar
inschrijven is verplicht. 
Na dit event wordt u uitgenodigd op de networkingdrink.


 

 

 
Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op twitter Bezoek ons op YouTube Bezoek ons bij LinkedIn